"İnsan hiçbir söz söylemez ki yanında (onu) gözetleyen, dediklerini zapteden bir
melek hazır bulunmasın."
(Kaf suresi 18.ayet meali)
Rabbimin güzel adıyla...
Pazı sap ve damarlarını değerlendirmek için uydurduğum bir yemek pazı saplı lahanalı bulgur yemeği.İsterseniz su miktarını azaltıp,pilav versiyonunu da yapabilirsiniz.
MALZEMELER
Pazı sap ve damarlarını değerlendirmek için uydurduğum bir yemek pazı saplı lahanalı bulgur yemeği.İsterseniz su miktarını azaltıp,pilav versiyonunu da yapabilirsiniz.
MALZEMELER
yıkanmış,1 deste pazının doğranmış sapları,
pazı sapları miktarı kadar,yıkanıp doğranmış lahana(beyaz ve kalın damarlı kısmından),
100 gr.kadar kıyma(kıymasız da olabilir),
yeterli miktarda zeytinyağı ve tereyağı,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı kadar salça,
1 çay bardağı pilavlık bulgur,
1 çay kaşığı sumak,
1 çay kaşığı kuru reyhan,
karabiber,tuz,
5 çay bardağı su,
NASIL HAZIRLANIR?
doğranmış soğan,yağlar ve kıyma tencereye alınıp beraberce 4-5 dak.kadar kavrulur,
salçası ilave edilir,1-2 dak.çevrilir,
pazı sapları ve lahanalar ilave edilir hepsi karıştırılır,
bulgur da ilave edilip karıştırılır,
suyu,tuzu eklenir,ara sıra karıştırarak ağzı kapalı altı kısık olarak pazı ve lahanalar yumuşayncaya kadar pişirilir,altı kapatılmadan reyhan,sumak,karabiber de ilave edilir karıştırılır,sonra altı kapatılır,
sıcak servis yapılır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.