"Her kim Rahman olan Allah'ın zikrinden yüz çevirirse biz ona bir şeytan
musallat ederiz. Artık o şeytan onun yakın dostudur."
(Zuhruf suresi 36.ayet meali)
(Zuhruf suresi 36.ayet meali)
Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek,işleri hayır,hayır duaları makbul olsun.İşte yine bir cumaya ulaştık,bir haftayı daha bitirdik.Zaman hızla ilerlerken,ölüm limanına doğru aynı hızla yol alıyoruz.Rabbim gaflette olanlardan,gaflet anında ölüme yakalananlardan eylemesin,yalnızca mü'minlerden olarak can vermeyi nasip etsin,hesabımızı kolay kılsın(amin).
*********
İnsanın sağlıklı olup da sevdikleri için bir şeyler hazırlaması büyük bir nimet.
Bizim üç numara süslü pastaları çok seviyor.Onu mutlu etmek için hazırladım bu pastayı.Süslemesi oğlumun çok hoşuna gitti,bir kaç kere dolabı açıp pastaya bakıp bakıp"anne çok teşekkür ederim,pasta çok güzel olmuş"demesi beni çok mutlu etti,bütün yorgunluğumu unutturdu.
Bana göre süslemesi,elimde olmayan sebeplerle,öyle çok muntazam olmadı.Çünkü sınırları çizdiğim uç kalındı,daha ince ucum da yoktu :(
mesele değil,oğlum çok beğendi,tadı da çok güzeldi,zaten görüntüsünden ziyade önemli olan tadının güzelliği...
Pastanın sonunu yiyeceğimiz akşam,büyük oğullarımı düşünerek"onlara bu pastadan yemek nasip olmadı"diye düşünüp,biraz üzülmüştüm,ama o sırada kapı çaldı ve bizim iki numara çıkageldi,gelişi bana sürpriz,pasta da,ona sürpriz ve kısmet oldu :)elhamdulillah.
MALZEMELER
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek,işleri hayır,hayır duaları makbul olsun.İşte yine bir cumaya ulaştık,bir haftayı daha bitirdik.Zaman hızla ilerlerken,ölüm limanına doğru aynı hızla yol alıyoruz.Rabbim gaflette olanlardan,gaflet anında ölüme yakalananlardan eylemesin,yalnızca mü'minlerden olarak can vermeyi nasip etsin,hesabımızı kolay kılsın(amin).
*********
İnsanın sağlıklı olup da sevdikleri için bir şeyler hazırlaması büyük bir nimet.
Bizim üç numara süslü pastaları çok seviyor.Onu mutlu etmek için hazırladım bu pastayı.Süslemesi oğlumun çok hoşuna gitti,bir kaç kere dolabı açıp pastaya bakıp bakıp"anne çok teşekkür ederim,pasta çok güzel olmuş"demesi beni çok mutlu etti,bütün yorgunluğumu unutturdu.
Bana göre süslemesi,elimde olmayan sebeplerle,öyle çok muntazam olmadı.Çünkü sınırları çizdiğim uç kalındı,daha ince ucum da yoktu :(
mesele değil,oğlum çok beğendi,tadı da çok güzeldi,zaten görüntüsünden ziyade önemli olan tadının güzelliği...
Pastanın sonunu yiyeceğimiz akşam,büyük oğullarımı düşünerek"onlara bu pastadan yemek nasip olmadı"diye düşünüp,biraz üzülmüştüm,ama o sırada kapı çaldı ve bizim iki numara çıkageldi,gelişi bana sürpriz,pasta da,ona sürpriz ve kısmet oldu :)elhamdulillah.
MALZEMELER
Pandispanya Malzemeleri
4 adet yumurta,
1,5 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı,birisi tepeli un,
portakal kabuğu rendesi,
1/2 paket kabartma tozu,
yumurtalar büyükse gerek olmayabilir,küçükse 1-2 yemek kaşığı su,
Pastanın Arası için,muz,
üzerine süs yapmak için:1 çay bardağı sütle çırpılmış,1 paket krem şanti,
çekilmiş antep fıstığı,
hindistancevizi,
kakao ve reçel tanesi
çekilmiş antep fıstığı,
hindistancevizi,
kakao ve reçel tanesi
Krema Malzemeleri
3,5 su bardağı süt,
portakal kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı un,
piştikten sonra içine ilave etmek üzere;
1 çay bardağı şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,
MANTAR DESENLİ MUZLU PASTAYI NASIL HAZIRLADIM?
fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başladım,
şeker ve yumurtayı iyice çırptım,
diğer pandispanya malzemelerini de ilave edip tekrar iyice çırptım,
sadece dibini yağladığım,28 cm.lik teflon tepsiye hamuru döküp,sallayarak yayılmasını sağladım,tepsiyi bir kaç kez de tezgaha vurup fırına sürdüm,
pandispanya kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürdüm,
üzerini çok fazla kızartmadan toplamda yarım saat kadar pişirip,fırından aldım,
kenarlarını bıçakla tepsiden ayırıp doğrama tahtasına ters çevirdim,
ılıklaşınca kenardan tam orta kısmını bıçakla çepeçevre 1 cm kadar içe doğru kestim,
oya ipini ile kesik kısma getirip,iki taraftan çekiştirerek pandispanyayı ikiye ayırdım,
pandispanyanız istediğiniz yumuşaklıkta değilse kesik kısımlarını az miktar süt ile ıslatabilirsiniz,benim pandispanyam yumuşacıktı,hiç ıslatmadım,
pandispanya pişerken,kremayı hazırladım mikserle ara ara çırptım,
kremadan bir miktar alarak,pandispanyanın her iki kesik kısmına da sürdüm,
pandispanyanın alt kısmını kesik tarafına soyup boyuna ikiye böldüğüm muzları dizdim,
muzların üzerine de bir miktar krema sürüp,diğer parçanın kremalı kısmını, muzların üzerine gelecek şekilde yerleştirdim,
elimle pastanın üzerine hafif hafif bastırarak parçaların birbirleri ile ve krema ile temasını sağladım,
pastanın üzerini ve yanlarını kalan krema ile kapattım,
krem şantiyi çırpıp hazırladım,
kürdanla,pastanın üzerine çimen sınırlarını,mantarları ve kelebeği çizdim,
az miktar hindistancevizi ile karıştırdığım antep fıstığını çimen kısmına serptim,
mantarlara kakao serptim,
mantar saplarına kayısı reçeli tanesi kullandım,
krem şantiyi krema sıkma torbasına yerleştirip,ince ucu(malesef benim uç istediğim incelikte değildi,o yüzden kalın oldu :( ile sınırları çizdim,kalan kısımlar ve kenarına da krem şanti ile kapatma işlemi yaptım,
pastamız hazır,en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapın,hatta bir gün bekletirseniz,muzların tat ve rayihası pastaya nüfuz edip çok daha lezzetli bir pastanız olacak inşaAllah.
Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,ibadetlerimiz devamlı,şükrümüz bol olsun....
MANTAR DESENLİ MUZLU PASTAYI NASIL HAZIRLADIM?
fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başladım,
şeker ve yumurtayı iyice çırptım,
diğer pandispanya malzemelerini de ilave edip tekrar iyice çırptım,
sadece dibini yağladığım,28 cm.lik teflon tepsiye hamuru döküp,sallayarak yayılmasını sağladım,tepsiyi bir kaç kez de tezgaha vurup fırına sürdüm,
pandispanya kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürdüm,
üzerini çok fazla kızartmadan toplamda yarım saat kadar pişirip,fırından aldım,
kenarlarını bıçakla tepsiden ayırıp doğrama tahtasına ters çevirdim,
ılıklaşınca kenardan tam orta kısmını bıçakla çepeçevre 1 cm kadar içe doğru kestim,
oya ipini ile kesik kısma getirip,iki taraftan çekiştirerek pandispanyayı ikiye ayırdım,
pandispanyanız istediğiniz yumuşaklıkta değilse kesik kısımlarını az miktar süt ile ıslatabilirsiniz,benim pandispanyam yumuşacıktı,hiç ıslatmadım,
pandispanya pişerken,kremayı hazırladım mikserle ara ara çırptım,
kremadan bir miktar alarak,pandispanyanın her iki kesik kısmına da sürdüm,
pandispanyanın alt kısmını kesik tarafına soyup boyuna ikiye böldüğüm muzları dizdim,
muzların üzerine de bir miktar krema sürüp,diğer parçanın kremalı kısmını, muzların üzerine gelecek şekilde yerleştirdim,
elimle pastanın üzerine hafif hafif bastırarak parçaların birbirleri ile ve krema ile temasını sağladım,
pastanın üzerini ve yanlarını kalan krema ile kapattım,
krem şantiyi çırpıp hazırladım,
kürdanla,pastanın üzerine çimen sınırlarını,mantarları ve kelebeği çizdim,
az miktar hindistancevizi ile karıştırdığım antep fıstığını çimen kısmına serptim,
mantarlara kakao serptim,
mantar saplarına kayısı reçeli tanesi kullandım,
krem şantiyi krema sıkma torbasına yerleştirip,ince ucu(malesef benim uç istediğim incelikte değildi,o yüzden kalın oldu :( ile sınırları çizdim,kalan kısımlar ve kenarına da krem şanti ile kapatma işlemi yaptım,
pastamız hazır,en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapın,hatta bir gün bekletirseniz,muzların tat ve rayihası pastaya nüfuz edip çok daha lezzetli bir pastanız olacak inşaAllah.
Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,ibadetlerimiz devamlı,şükrümüz bol olsun....
merhaba ablacım,pastan çok şirin bir o kadar da leziz görünüyor. süslemende bir harika olmuş. Misafirlere ya da özel günlerde sevdiklerimize yapılabilecek şık bir pasta olmuş. İnşallah en kısa zamanda deneyeceğim. selametle. hayırlı günler.
YanıtlaSilbeğenmene sevindim fatmacım,deneyince sonuçtan haberdar et olur mu?kolay gelsin,
Silsevgilerimle...
harika gözüküyor
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silvay be ellerine sağlık annecim çok güzel olduğuna eminim
YanıtlaSilgüzel oğlum benim :)bildiğin klasik anne pastası :)merak etme Rabbim nasip ederse annen sana da yapar,alman pastasını tercih etmezsen tabii :)
Silikiside olsa fena olmaz hani : )
Silyardım edersen neden olmasın :)
Silgünaydın hayırlı sabahlar pasta bi harika olmuş geçen hafta sizin rulo pastanızı yaptım çok güzel oldu herkes beğendi inşallah bu pastayıda denerim ellerinize sağlık başka tariflerinizide bekliyoruz allaha emanet ...imtihanlarımız devam etmekte inşallah rabbim sonunu hayır eylesin ...
YanıtlaSileminenurcum,
Silellerin dert görmesin,afiyetler olsun kardeşim,
Rabbim sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize hayırlı çıkış kapıları açsın,imtihanlarını kolay kılsın(amin),
en Emin'e(c.c)emanetsin...
nefis güzel bir pasta olmuş ne güzel süslenmiş ellerine sağlık afiyet şifa olsun kuzulara
YanıtlaSilsevgiler
selamun aleykum
YanıtlaSilsiteniz çok güzel.ALLAH muvaffak etsin inş.bu ilk yorumum ama bundan ara ara görüşmek dileğiyle inş.sevgiler
we aleykumselam Tuğba kardeşim,sayfama hoşgeldiniz :)
Silher zaman beklerim,
sevgilerimle...