"İnsanlar bir gülün arkasından koşarken, ayakları altında ezilen kır çiçeklerini fark edemezler."
******
******
Rabbimin adıyla başlarım...
Mübarek Kurban bayramı yaklaşıyor.Rabbim hayırlı,huzurlu rızasına uygun bir bayram geçirmemizi nasip etsin(amin).
Tarifini vereceğim yemek hem çok kolay hem de sağlıklı bir yemek.Her ne kadar fırın poşetlerinin de sağlığa zararlı olduğu söylense de ara sıra nadiren kullanmakla da inşaAllah bir sıkıntı olmaz diye temenni ediyorum.Fırın poşeti kullanmadan aynı şekilde hazırlayıp direkt fırın kabında ağzı kapalı olarak da pişirip aynı sonucu alabilirsiniz.
Mübarek Kurban bayramı yaklaşıyor.Rabbim hayırlı,huzurlu rızasına uygun bir bayram geçirmemizi nasip etsin(amin).
Tarifini vereceğim yemek hem çok kolay hem de sağlıklı bir yemek.Her ne kadar fırın poşetlerinin de sağlığa zararlı olduğu söylense de ara sıra nadiren kullanmakla da inşaAllah bir sıkıntı olmaz diye temenni ediyorum.Fırın poşeti kullanmadan aynı şekilde hazırlayıp direkt fırın kabında ağzı kapalı olarak da pişirip aynı sonucu alabilirsiniz.
MALZEMELER
250-300 gr.kadar kuşbaşı et(tercihen kuzu eti) gr.kadar,daha fazla da olabilir)
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet sivri biber veya köy biberi,
2 adet orta boy domates,
1 diş sarımsak,
4 adet patlıcan,
2 adet küçük boy kabak,
2 adet orta boy patates,
istenilen miktarlarda,tuz,pul biber,toz karabiber,
kullandığınız et,kuzu eti ise daha az olmak üzere;5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet fırın poşeti,
NASIL HAZIRLANIR?
*bütün sebzeleri yıkayıp,doğrayın,
*geniş ve derin bir kapta,doğranmış sebzeleri,yağı,etleri,tuz ve baharatları karıştırıp,ezmeden,iyice harmanlayın,
*hazırladığınız karışımı kaşık yardımı ile fırın poşetine yerleştirip,poşetin ağzını kapatın,
*poşeti fırın tepsisine yatırıp,içindeki karışımı her tarafa eşit dağılacak şekilde elinizle üstten düzeltin,
*dikiş iğnesi ile poşeti üstünden 4-5 yerinden delin,
*200 dereceye ayarladığınız soğuk fırına sürün,
*1 saat 20 dak.pişen yemeği fırından alıp servis kabına boşaltın,sıcak servis yapın,
*sıcak fırına sürdüyseniz 1 saat pişmesi için yeterli,
kolay gelsin,afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor, ellerirne sağlık..
YanıtlaSilNefis görünüyor, hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım,
Silsana da hayırlı bayramlar,sevgiler...
O etler çiğ çiğ fırında nasıl pişer şaştım yani. Bu tarif eksik.
SilHiç şaşmayın! O yemek defalarca test edildi o etler öyle güzel pişiyor ki...
SilNefis olmuş inş kurban etiyle deniycem cnm,eline sağlık arkadaşım. Hayırlı bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilSelam ve dua ile...
Serapcım,teşekkür ederim canım kardeşim,
Silsize de hayırlı bayramlar olsun,
sevgiler...
Ben denedim ablacım çok güzel oldu, sebzelerin kendi doğal aromasıyla misafirlerimi ağırladım.Normalde yemeklere çok salça koyduğum için malum eşim doğu kültüründen; bu tad çok hoş geldi.Rabbim size bu dünyada da ahırette de afiyet versin ablacım.
YanıtlaSilben de çok salçalı tercih etmem,hele yazın domates varsa,salçayı neredeyse hiç kullanmam,
Sildediğin gibi sebzelerin,bu şekilde pişmesi çok lezzetli bir tad çıkmasına sebep oluyor,afiyetler olsun,
duana da bil mukabele diyorum,Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın(amin),
sevgilerimle,hayırlı cumalar kardeşim...
Eti pişirme dediğimiz zaman pişirme süresi uzuyor mu yoksa haşlayıp koymak daha iyi mi sonuç veriyor
YanıtlaSil