"Allah’ı zikretmek ve heva birbirlerinin zıtlarıdır, dil ne zaman Allah’ı zikretse heva kalpten kaçıp gider."
Abdulaziz Merzuk et-Tarifi
Abdulaziz Merzuk et-Tarifi
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla..
Benim kıymetli takipçilerim, kardeşlerim! Sizler beni unutmuş gibisiniz, zira yorumlarınız kesildi. Son tariflere dair sizlerin hiç bir yorumu olmadı :( Canınız sağolsun. Hepinizin iyi olduğunu ümid ederek yeni bir tarif vermek istiyorum.
Yeni dediysem öyle kelli felli, bilinmemiş duyulmamış bir tarif değil kendisi :) Çok mütevazi yapımı çok kolay ve lezzeti de bir o kadar güzel bir tarif bu. Biliyor musunuz? İnsan her şeyi düşünemiyor bazen çok kolay yapılabilecek bir işi kolay yolunu bilmediğimiz için zorlukla yapıyor çok emek harcıyoruz. Karnabahar kızartması benim için böyle idi, taki bu yöntemi akledene kadar. Belki de bilmeyen tek bendim :)
Önceden karnabahar kızartmak için karnabahar parçalarını tek tek unlar itina ile tabi bir hayli uğraşarak kızartırdım. Sonra bir gün karnabaharları bu yöntemle denedim ve öncekilerden daha güzel ve hafif oldu, nasıl mı derseniz anlatayım:
Malzemeler
Karnabahar,
un,
tuz,
zeytinyağı,
üzeri için sarımsaklı yoğurt,
Pratik Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
1) Karnabaharı yıkayın, buharda pişirme aparatınız varsa buharda yoksa da suda haşlayıp suyunu süzün,
2) karnabaharları küçük parçalar haline getirip derin bir kaba alın,
3) üzerlerine bir miktar tuz ve 1-2 kaşık un serpin ve kabı sallayarak karbaharların un ve tuza bulanmasını sağlayın,
4) teflon tavaya tavanın dibini tamamen yağlayıp kapatacak kadar (3-4 yemek kaşığı daha fazla da olabilir veya azaltabilirsiniz tercihinize kalmış) zeytin yağı koyun (yağ miktarı karnabaharların miktarına göre değişebilir)
5) yağ kızınca karnabaharları tavaya alıp yayın, karnabaharlar tepeli olmasın ki rahat kızarsın,
6) tavayı omlet çevirir gibi sallayarak karnabaharları alt üst ederek kızarmalarını sağlayın,
7) kızararan karnabaharları servis tabağına alın, ılıyınca üzerine tercihinize göre sarımsaklı yoğurt gezdirin,
kolay gelsin, afiyet olsun, şükür halinizin ve dilinizin ayrılmaz zikri olsun.
En sevdiklerimdendir. Karnibahar kizartmasi. Ellerine saglik ;)
YanıtlaSilCanımmm , seni unuturmuyuz hiç her zaman sabah kahvemle bana arkadaşlık ediyor paylaşımların, hakkını helal et kardeşim, okuyup kaçıyoruz...
YanıtlaSilKarnıbaharı çok severim, inş denerim bu pratik yolu:)) cezakallahu hayran canımın içi...
Selamun aleykum hatice ablacım.. Canımın içi okuduğumda çok üzüldüm,seni unutmak mümkün mü? Biraz hayat koşuşturmacası yüzünden eskisi kadar ilgilenemiyorum sosyal medyayla.twitterda da aktif olamıyorum. Sen hep aklımdasın. Allah rızası için , bana kattıkların için, güzel gönlün için seni çok seviyorum :) karnıbaharı kaynatınca sevemiyorum pek ama kızartılmışını çok severim :) ellerine sağlık , birde doğru ablacım bizim gibi genç kızlar bu yemek için bile tarife ihtiyaç duyuyor :) blog hep kalır umarım .. Sen de uzun zaman yazmaya devam edersin,yorum yazılmasada ben bir çok kişinin yararlandığını biliyorum.bizlere gönül koyma ❤️❤️❤️
YanıtlaSilWe aleykumselam canım benim hayır hayır size gönül koymadım rahat olun :) İçimden geldiği gibi yazdım :) seviyorum sizleri Allah'a emanetsiniz..
SilSelamun aleykum ablam.biz seni unuturmuyuz hic.sen bizim gonlumuzde ve duamizdasin.yine pratik ve nefiz bir yemek tarifi verdiniz.elinize saglik.allaha emanet olun
YanıtlaSilWe aleykumselam hoşgeldiniz kardeşim,
SilAllah razı olsun sizlerde benim için çok kıymetlisiniz Rabbime emanet ettim sizleri...