"İnsanlar seni terk etse bile Allah’ın senin olmanı istediği yerde ol."
Allah'ın adıyla...
Hepinize hayırlı bir hafta, hayırlı günler diliyorum...Haftaya tatlı bir başlangıç yapalım istedim. Laf aramızda taslaklarım hep tatlı tarifi ile dolu :) Hep dediysem öyle onlarca falan zannetmeyin...Bazen hiç tatlı olmaz hep tuzlu olur, bazen de böyle hep tatlı :) Tatlı takipçilerime de böyle tatlı tarifler yakışır değil mi?
Hepinize hayırlı bir hafta, hayırlı günler diliyorum...Haftaya tatlı bir başlangıç yapalım istedim. Laf aramızda taslaklarım hep tatlı tarifi ile dolu :) Hep dediysem öyle onlarca falan zannetmeyin...Bazen hiç tatlı olmaz hep tuzlu olur, bazen de böyle hep tatlı :) Tatlı takipçilerime de böyle tatlı tarifler yakışır değil mi?
Bu pastayı dostlukları ile, Rabbimin bana lütuflarından olan, çok sevdiğim tatlı kardeşlerime, misafirlerime hazırlamıştım... Denendi, tadıldı, kalitesi tescillendi :) nasıl hazırladığımı sorduklarında ise taslaktan bu tarifi kendilerine gösterdim, ilk onlar tattıkları gibi tarifi de ilk onlar gördüler :) Aslında bu ikinci denemem. İlkinde farklı tariflerden edindiğim fikirler doğrultusunda hazırladım ancak pandispanyası fazla kabarmadı ve sert oldu. İkinci yapışımda ise yine taslakta olan bir diğer pastamın pandispanyası ile hazırladım hem güzel kabardı hem de yumuşacık oldu.
Ayrıca içindeki krema da muzun verdiği aroma ile daha bir lezzetliydi. Dışı kremasız olduğu için pandispanyanın yumuşaklığı çok önemli. Ayrıca pastanızı hazırlayınca üzerini mutlaka streç flimle kapatın ki kurumasın. Bu pastayı da ikram ettiğim ikram tabağının resmini ise BURADA sizlerle paylaşmıştım...
Ayrıca içindeki krema da muzun verdiği aroma ile daha bir lezzetliydi. Dışı kremasız olduğu için pandispanyanın yumuşaklığı çok önemli. Ayrıca pastanızı hazırlayınca üzerini mutlaka streç flimle kapatın ki kurumasın. Bu pastayı da ikram ettiğim ikram tabağının resmini ise BURADA sizlerle paylaşmıştım...
Pandispanya İçin Malzemeler
4 adet yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı vanilya şekeri,
2 çay bardağı un,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı su,
limon ve portakal kabuğu rendesi,
çiçek desenleri için; 1 tatlı kaşığı kakao,
limon ve portakal kabuğu rendesi,
çiçek desenleri için; 1 tatlı kaşığı kakao,
Krema İçin Malzemeler
2 su bardağı süt,
2,5 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
2,5 yemek kaşığı un,
yarım yemek kaşığı buğday nişastası,
1 adet yumurta,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı şeker,
limon ve portakal kabuğu rendesi,
limon ve portakal kabuğu rendesi,
Pastanın Arası İçin:
2 büyük adet soyulmuş muz,
ÇİÇEK DESENLİ PASTA NASIL HAZIRLANIR?
♦yağ ve şeker hariç diğer krema malzemelerini hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın,
♦yağ ve şeker hariç diğer krema malzemelerini hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın,
ocak üzerinde karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca
2 dak.daha pişirin ve altını
kapatın, yağını ve şekerini ilave edip çırpın ve soğumaya bırakın,
♦pandispanya için fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın,
♦pandispanyanın yumurta ve şekerini 2 dak.kadar mikserle çırpıp köpürtün,
♦un, ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar iyice çırpın,en son su ve limon portakal kabuklarını ekleyip tekrar çırpın,
♦hamurun 1 çay bardağı kadarına(fazla olmasın) kakao ekleyip çırpın kakaolu
♦pandispanyayı temiz bir buzdolabı poşetinin bir kenarına gelecek şekilde poşete aktarın, bunu kolayca yapmak için, poşeti bir bardak içine yerleştirip hamuru aktarın, poşeti elinize alıp köşesine makasla minik bir delik kesin,
♦şekillerini çizerken sıktığınız krema ince olsun bu şekilde desenler daha güzel durur. Bunun için de krema koyduğunuz poşetin köşesini çok küçük bir şekilde kesin.(benim desen çizgilerim biraz kalın oldu)
♦pandispanyayı temiz bir buzdolabı poşetinin bir kenarına gelecek şekilde poşete aktarın, bunu kolayca yapmak için, poşeti bir bardak içine yerleştirip hamuru aktarın, poşeti elinize alıp köşesine makasla minik bir delik kesin,
♦şekillerini çizerken sıktığınız krema ince olsun bu şekilde desenler daha güzel durur. Bunun için de krema koyduğunuz poşetin köşesini çok küçük bir şekilde kesin.(benim desen çizgilerim biraz kalın oldu)
♦kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz şekil ve aralıklarla çiçek şekilleri yapın(1)
♦kalan sade hamuru da mümkün olduğunca boşluklara gelecek şekilde her tarafına eşit şekilde gezdirin(2)
♦tepsiyi bir iki kez yavaşça tezgaha vurup hamurun iyice yerleşmesini sağlayın(3)
♦kalan sade hamuru da mümkün olduğunca boşluklara gelecek şekilde her tarafına eşit şekilde gezdirin(2)
♦tepsiyi bir iki kez yavaşça tezgaha vurup hamurun iyice yerleşmesini sağlayın(3)
♦ısıtılmış fırına tepsiyi sürün,
♦pandispanyayı en fazla 9- 10 dak. üzeri çok hafif pembeleşene kadar pişirin,
♦pandispanyayı fırından alıp tepsiden çıkarın,
♦önce kağıdından ayırın sonra kağıdı ile beraber fazla bastırıp sıkmadan hemen sarın,
♦kremayı tekrar çırpın, pandispanyayı açıp kremayı pandispanyanın üzerine döküp kaşık veya bıçak yardımıyla yayın,
♦pandispanyanın
uzun kenarına muz döşeyin, rulo şeklinde sarmaya başlayın,
sararken bir yandan da, kağıdından ayırın,
♦rulo yapma işlemi bitince hazır hale gelen pastayı bir tepsiye yerleştirin(4)
♦rulo yapma işlemi bitince hazır hale gelen pastayı bir tepsiye yerleştirin(4)
Selamun aleykum hatice abla:) gorunce hemen tanidim dayanamayip ikinci diliminide yedigim bu guzel pastayi;) ellerine saglik,denemek isteyen herkese oneririm:) Allaha emanet ol
YanıtlaSilWe aleykumselam canım benim,
Silçok teşekkür ederim lezzet teyidin için :) afiyet olsun,
kalbi muhabbetlerimle...
harika olmuş ellerine sağlık valla çok beğendim
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silsevgilerimle...
Canımmm çok güzel görünüyor, emeğine sağlık bacım :)) kardeşim ne misafirlerin var, bir dilim sonra bir dilim daha , ısmarlama ikramlar... Ben diyorum şükret bi de giderken arkalarına yolluk istemiyorlar :))
YanıtlaSilSelametle canım benimm.....
:)) çok tatlısın, çok şeker bir yorum olmuş bu! Halâ ağzım kulaklarımda :)
SilRabbime emanetsin..
Selamun aleykum ablacım, nasılsın? Önceden tarifleri bakar tatlarını tahmin etmeye çalışırdım şimdi tadlarını biliyor olmak ayrı bir mutluluk:) ellerine sağlık çok güzeldi tüm ikramlar. En güzeli hangisiydi diye düşündüm de karar vermedim :) Pastanın şekli kadar tadı da çok güzeldi. Sizlerleyken sırtımdaki dünya yükü bi nebze olsun hafifliyor. Allah razı olsun. Allaha emanet ol
YanıtlaSilWe aleykumselam Sakinacım çok teşekkür ederim, aramızda olman bizi çok mutlu ediyor, elhamdulillah bizimlesin, tekrar hoşgeldin :)
SilBaktım baktım bakmaya doyamadım:)ne güzel şekilli bir pasta olmuş. ben deniyim desem, o çiçekler bağımsızlıklarını ilan edip, çiçekten başka her şeye benzer herhalde:)ellerine sağlık ustam:)tadanlara şifa olsun
YanıtlaSilBu kadar becerikli bir hanım niçin kendisine haksızlık eder anlamam :( Fatmacım tarif ve ölçülere bağlı kalarak yapan herkesin Rabbimin izni ile aynı sonucu alacağına inanıyorum,
Sildün ben bile kendimi test ettim yine aynı sonucu aldım elhamdulillah, tavsiye ederim :) kalbi sevgilerimle,Rabbime emanetsin...
çok güzel olmuş böyle güzel desenler verebilmek herkesin harcı değil ellerinize sağlık
YanıtlaSilTuba hanım çok teşekkür ederim :) aslında gözümüzde büyütülecek bir iş değil tarif ettiğim şekilde yapanlar Allah'ın izni ile aynısını hatta daha güzelini de yapabilirler,
Silsevgilerimle...
2 yemek kaşığı vanilya mı???? yani kaç paket
YanıtlaSilVanilya değil "vanilya şekeri" :)
SilTarifteki Yeşil renkle yazılmış vanilya şekeri nin üzerine tıklarsanız ne olduğunu anlarsınız...
Onu biliyorum hatice hanım ama bazı sitelerde tariflerde de vanilyaya vanilya şekeri diyenler var e tıklayıp bakmak da aklıma gelmedi bende sizde o amaçla dediniz sandım kusura bakmayın
YanıtlaSilEsteğfirullah ortada kusurluk bir şey yok :)
YanıtlaSilMuhabbetlerimle...
şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.
YanıtlaSil