İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

24 Şubat 2013 Pazar

DOĞAL GIDA BOYALI SÜSLÜ PASTA-ŞERİTLİ PASTA

"Bugünü düşünürüm...
Dün öldü!! Yarın var mı?
Gençliğe de güvenmem.
Ölen hep ihtiyar mı?" 

Bişr-i Hafi
Rabbimin adıyla...
Çocukların kısa tatili ile ailecek hep beraber olmanın mutluluğunu tekrar yaşadık elhamdulillah.Büyüklerin tatili de nihayet buluyor birisinin okulu tekrar başladı,diğerinin tatilinin bitmesine de az kaldı.Uzun kısa her tatil,uzun kısa her ömür gibi nihayet buluyor,Rabbim,bizlere rızasını kazanarak geçirilmiş hayırlı ömürler ihsan etsin(amin).
Tabii çocuklar evde olunca,hele de evden uzakta olanlar gelince,onlara sevdikleri yiyecekler hazırlıyorum.En çok da yarım ay pastası yaptım,ama alman pastası müptelamız neredeyse her gün alman pastasını hatırlattı :) onu da yaptım :)
Bir de bu tarifte olduğu gibi süslü bir pasta yaptım.
Artık,hazırladığım pastaların bir çoğunda,ya sadece tam buğday unu veya normal unla karışık olarak,tam buğday ununu kullanıyorum.
Bu şekilde pastaya lif kazandırıp biraz daha sağlıklı bir hale gelmesine vesile oluyorum.Tam buğday unu kullanınca,pandispanyaların rengi biraz esmer oluyor ama daha lezzetli ve yine yumuşacık oluyorlar.Bu pastada olduğu gibi,pandispanyada ıspanak suyu da kullanmışsanız,esmerlik hiç kendini belli etmiyor,yeşil renk hakim oluyor.
Tarifini vereceğim bu pastanın yapılış şeklini cahide'nin piyano-şerit pastası'nda görmüştüm.Pandispanyanın sarılması haricinde diğer kısımlar o pastadan bir hayli farklılık arzediyor.Görünüş olarak cahide'nin pastası kadar muntazam olmasa da lezzet ve yumuşaklık olarak çok nefis bir pasta idi.Dilerseniz pastamızın yapılış aşamaları nasılmış?hangi malzemelerle ortaya çıktı? kısaca anlatayım inşeAllah.
MALZEMELER:
Pandispanya için:
4 adet yumurta,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker,
1 su bardağı tam buğday unu,
1/2 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı ıspanak suyu(1 çay kaşığını üstünün yeşil kreması için ayırın,
1 yemek kaşığı su,
Ara ve Üst Kreması için:
3 su bardağı süt,
Portakal kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı tepeli nişasta,
2,5 yemek kaşığı tepeli un,
piştikten sonra ilave etmek üzere 3,5 yemek kaşığı toz şeker,
Krem şanti için:
1/2 su bardağı soğuk süt,
1 paket krem şanti,
Pastanın renkli kısımları için:
kırmızı pancar suyu ile hazırlanmış doğal gıda boyası*
20 gr.rendelenmiş bitter çikolata,
NASIL HAZIRLANIR?
önce kremayı pişirin,krem şantiyi hazırlayın,
krema ve krem şanti iyice soğuyunca birleştirip iyice karıştırın,
pastanın üzerini süslemek için 3 yemek kaşığı kremayı ayırıp buzluğa koyun,
Fırın 170 dereceye ayarlayıp, ısıtmaya başlayın,
Derin bir kaba kırdığınız yumurtayı, ve şekeri iyice çırpın,
Kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesi,ıspanak suyu ve su ilave edilip iyice karıştırın,
hamuru,yağlanmış fırın tepsisine döküp kaşıkla yayarak düzeltin,
tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın ve sıcak fırına sürün,kabarınca ısıyı 150 dereceye düşürün,
üzerini fazla kızartmadan fırından alın,
aliminyum folyoya ters çevirin,
kağıtta yaptıysanız kağıdını üzerinden alın, 
pandispanyayı uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin,
(daha kısa boylu fakat daha geniş bir pasta olsun isterseniz 5 parçaya kesin,)
her parçanın üzerine 2'şer kaşık krema sürün,
ilk parçayı kremalı kısım içte kalacak şekilde sarın ve kesik tarafları üstte ve altta kalacak şekilde geniş ve düz bir tabağa yerleştirin,
2. parçayı da itinalı bir şekilde alıp ilk rulonun etrafına sarın,
kalan iki parçayı da aynı şekilde rulo halindeki parçanın etrafına sarın,bu şekilde yuvarlak bir pasta elde edin,
kalan krema ile de pastanın üstünü ve yanlarını kapatın,
buzluktaki ayırdığınız kremayı çıkarıp ikiye ayırın,
yarısına 2 çay kaşığı pancar suyu ile hazırlanmış doğal gıda boyasından* döküp iyice karıştırın ve pembe renkli kremanızı hazırlayın,
diğer yarısına da ayırdığınız,1 çay kaşığı ıspanak suyunu ekleyip iyice karıştırın,
hazırladığınız renkli kremalarla pastanızı ister resimdeki gibi,isterseniz de başka şekilde süsleyin,
aradaki boşluklara rendelenmiş bitter çikolata dökün,
pastanızı en az bir gece buzdolabında bekletip,kesmeden önce de mutlaka en az yarım saat hatta bir saat buzlukta bekletip sonra,ince ve keskin bir bıçağı,yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra keserek servis yapın,aksi takdirde muntazam kesilmez ve dolayısı ile de görüntü istediğiniz gibi olmaz,kesme işlemini ip ile de yapabilirsiniz,yukarıdaki resimde gördüğünüz parçayı ben oya ipi ile kestim.Bu pasta çok yumuşak bir dokuya sahip olduğu için,iple de kolayca kestim.Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun.
*Kırmızı pancardan,doğal gıda boyası nasıl hazırlanır?
en koyu renkli olan bir kaç adet pancarı,katı meyve sıkacağında sıkın,
bu suya şeker atıp(1 su bardağı pancar suyu için,en az 2 yemek kaşığı toz şeker olacak şekilde)en az yarım saat kaynatın,cam bir kavanoza yerleştirip soğutun,ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın.Gıda boyanızı gerekli gördüğünüz yerlerde kullanın.
NOT:Sırada yine(bu ifade,bu tarifim için geçerli değil :)çok kolay ve alışılmışın dışında tariflerim var,yeniden hayır ve sağlıkla güzelliklerde buluşabilmek temennisiyle...Güzel görüşlerinizden,mahrum etmezseniz sevinirim.En Emin'e(c.c)emanetsiniz. 

22 yorum:

  1. Ölümün sadece ihtiyarlıkta olmadığı gerçeğini kabullendse insan, ölümü açıkça düşünüp hayal edebilse öleceği anı, konuşmaya dahi korkar :(
    ....
    MaşaAllah ablacığım, tariflerinin hepsi birbirinden enfes gerçekten.
    Ellerine, güzel yüreğine sağlık balım.
    Kucak dolusu muhabbetler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizlere karşı çok merhametli olan,ve gönderilmesi,Rabbimizin bize karşı ne kadar merhametli olduğunun göstergelerinden biri olan Sevgili Peygamberimiz(s.a.v),ölümü çok anmamızı bize tavsiye buyuruyor,
      ölümü unutursak yalancı dünyadan kendimizi almamız mümkün olmaz,taa ki ölüm meleği ile olan randevuya kadar ki,Rabbim muhafaza buyursun,gaflette olanlardan eylemesin(amin),
      çok teşekkür ederim tatlı dilli kardeşim :)
      sevgilerimle...

      Sil
  2. harika bir fikir, eller,ne sağlık..bu şekilde göze de ayrı hitap eden bir pasta olmuş..En kısa zamanda denemeliyim :))

    YanıtlaSil
  3. Selamün Aleyküm .Ablacım ellerine sağlık çoooooook beğendim pastayı, bende denemek istiyorum ustacım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim :)
      estağfirullah ustalık kim ben kim?iltifat olarak kabul ettim :)
      kolay gelsin,
      sevgilerimle,hayırlı geceler...

      Sil
  4. ellerinize sağlık.pancar tadı hissedilmiyor değil mi.ayrıca bu suyu dondurucuda lazım olunca kullanmak için saklayabilir miyiz............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerle pişirildiği için dondurucuya koymaya gerek yok,buzdolabında saklamanız yeterli,pancar tadı hiç hissedilmiyor,
      sevgiler...

      Sil
    2. tşk derim...............

      Sil
  5. aman yarabbim bu ne güzellik böyle çok güzelde açıklamışsınız ben bile yapabilirim bugün misafir vardı sizin kekinizi yaptım size göstermek isterdim neyse belki bigün oda olur hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,tabii ki sende yapabilirsin Allah'ın izni ile,
      siz iyi anlayın,yapmak isteyenlerin işi kolay olsun diye her ayrıntıyı yazmaya çalışıyorum,bu yüzden de bazı tarifler uzayıp gidiyor :)yakında Rabbim izin verirse,kendileri küçük,yine tarifi uzuuun bir tarif yazısı sizlerle buluşmayı bekliyor :)

      hangi kekmiş o?merak ettim :)inşeAllah güzel sonuç almışsındır,
      eline sağlık,sevgilerimle...

      Sil
  6. s.a. dünkü yaptığım kek portakallı kekti çok güzel oldu mayalı poğaçada yaptım oda aynı oldu tarifleri istendi...

    YanıtlaSil
  7. pastalarınız harika.küçükken düşünürdüm cennette yaşpasta varmı acaba diye.bunlarda cennetten çıkma gibi gözüküyorlar keşke önümüzede geliverseler.cennette öyle olacakmış ya canınızın çektiği önünüze geliverecekmiş.inşaALLAH vardır ve inşaALLAH cennete gideriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar hanım sayfama hoşgeldiniz :)
      bence siz hem mübalağa hem de iltifat etmişsiniz,teşekkür ederim :)
      ama cennetin tahayyül bile edemeyeceğimiz güzellikleri yanında bu pasta nedir ki?
      Rabbim cümlemize de cenneti nasip etsin,bu uğurda gayretli olanlardan eylesin(amin).

      Sil
  8. cennetteki nimetleri kimse kıyaslayamaz zaten ama orada tattığımız bir şeyi hatırlayacakmışız daha önce dünyada yediğimz nimetlere benzetecekmişiz hadis olabilir böyle bişey duymuştum yanlış anlaşılmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım,cennet nimetleri dünyadakilere sadece görünüş olarak benzeyecek ama lezzetleri dünyadakilerden kat kat fazla daha güzel olacak diye biliyorum,bu benzeyişde sadece biz garipsemeyelim diye verilecek,en doğrusunu Allah bilir.

      Doğru söylüyorsun bu konuda ben de ayetler ve hadisler var diye biliyorum,zaman bulabilirsem bir kaç örnek yazarım,sen de yazarsan sevinirim,
      sevgilerimle...

      Sil
  9. canıııım,bu ıspanaklı pastayı annem hep yapar ama bana yapmak henüz nasip olmadı,inşallah bir gün bende yaparım,pasta çok güzel görünüyor,senin tariflere göz atıyorum hangi tarifi not alacağımı şaşırmış durumdayım:(senin evdekiler çok şanslı:)

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel olmuş ellerinize saglik en kisa zamanda denegecegim yanliz yesil renk hazirlamam icin ispanaklari aynen pancari uygular gibimi uygulayacaz tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadriye hanım hoşgeldiniz :)
      ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağında sıkıp o şekilde suyunu elde ettim başka bir işlem yapılmıyor.

      Sil
  11. Elimizde yaptığımız gıda boyasıyla krem şantiyi mi birlestircez yoksa once krem şantiyi yapıp sonramı gıda boyasını ekliycez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte bütün ayrıntılar ve dolayısı ile sorunuzun cevabı var, kısaca krem şanti ve hazırlayıp soğuttuğunuz kremayı karıştırıp çırpın, üzerini süslemede kullanacağınız 3 yemek kaşığı kremayı buzluğa koyun son aşamada buzluktan alıp gıda boyası ile karıştırıp süslemede kullanın...

      Sil
    2. Teşekkürler çok yardımcı oldunuz

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur