İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

29 Eylül 2012 Cumartesi

SUCUKLU KAŞARLI KATMER(GÖZLEME) ve PÜF NOKTALARI

"O kimse Allah'ın kendisine okunan âyetlerini işitir de, sonra sanki kibrinden hiç işitmemiş gibi ısrar eder. İşte sen onu, can yakıcı bir azabla müjdele!"
(Casiye suresi 8.ayet meali)
 Rabbimin adıyla başlarım...
Bizim evde en çok yapılan börek çeşitlerinin başını katmer çeker.Katmerleri hazır yufka ile hazırlıyorum.Bu şekilde çok pratik oluyor.Elde yufka açma beceriniz varsa pekala elde açtığınız yufka ile de bu katmerleri yapabilirsiniz.Ancak o zaman zannediyorum suya gerek olmaz,hiç denemedim,evde,yufkasını kendisi açanlar nasıl olması gerektiğini daha iyi bilirler.
Bizimkilerin katmer tercihleri farklı,küçükler daha çok sucuklu kaşarlı,tahinli ve yağlı katmeri tercih ederken,büyükler domatesli biberli katmeri veya domatesli biberli katmerin malzemesine biraz kaşar rendesi,sucuk ve kekik ilavesi ile hazırladığım pizza katmeri tercih ediyorlar.
Konumuz olan kaşarlı sucuklu gözleme de,hem kolay hem pratik bir katmer çeşidi,ancak bazı püf noktaları var,bunları da yapılışını anlatırken paylaşayım inşaAllah.
MALZEMELER
istenilen miktarda yufka,
kaşar rendesi,
küçük doğranmış sucuk,
zeytinyağı,
su,
SUCUKLU KAŞARLI GÖZLEME NASIL YAPILIR?
yufka düz bir zemine serilir,yufkayı sererken dikkat etmeniz gereken nokta,yufkada kızarmış kısımlar varsa bu kısımların olduğu taraf üste gelecek şekilde serin, 
her bir yufkaya
 önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı sonra 3 yemek kaşığı su 
gezdirilip yufkanın her yerine dağıtılır,dağıttıktan sonra yufkanın  kenarlarını karşı tarafa kadar kapatıp üzerine elinizin içi ile hafif bastırıp tekrar katlı kısmı açarsanız zeytinyağı ve su karışımı yufkanın her tarafına nüfuz eder,

su,katmerimizin yumuşak olması ve içindeki kaşarın daha iyi erimesi için mutlaka gerekli,aksi takdirde gözleme kuru ve lezzetsiz oluyor,
kenarlar katlanıp dikdörtgen şekline getirdikten sonra
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı suyu yufkanın açıkta kalan yerlerine tekrar gezdirip her yerine dağıtılır,
sonra ortada kalan katlı kısma,iç serdiğiniz kısım,kare şeklinde olacak biçimde sucuk ve kaşarlar yerleştirilip açık kalan kenarlar kapatılıp kare şekline getirilir,
teflon tavada,orta ısıdaki ocakta kızartılıp altı ve üstü pişirilir,sıcak servis yapılır,
 afiyet olsun,ibadetleriniz devamlı,şükrünüz bol olsun(amin).
Rabbim,bizleri,verdiği nimetlerden istifade edip de,aldığı enerjiyi kendisine isyanda kullanan şükürsüz kullarından eylemesin(amin).

9 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor ben kaşarla sucuğun üstüne birde çırpılmış yumurta döküyorum öylede çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryemcim,
      bu da güzel bir fikir,belki bu şekilde kolay kolay yumurta yediremediğim küçük oğluma da çaktırmadan :) yumurta yedirmiş olurum,
      çok teşekkürler...

      Sil
  2. aynen deniycem görüntüsü çok güzel eminim tadı da öyledir, selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek kardeşim,kolay gelsin,afiyet olsun,
      sevgilerimle...

      Sil
  3. hatice hanım yorumlarımı gönderemiyormuyum acaba kullanım özürlüyüm ilk defa size yorumla yolu açtım dün akşamki yorumumu göremedim. sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Sevgili Meryem,
      haftasonu il dışındaydık o yüzden bakamadım,her iki yorumunda gelmiş,çok teşekkür ederim,benden de sevgiler,en Emin'e emanetsin...

      Sil
    2. Meryemcim,
      burada yoktum ama bu yayın planlanmış olarak girdi,yani ben yokken :)

      Sil
  4. Selamun aleykum ablacım;

    Sucukta hangi markayı tercih ediyorsun ?
    ALLAH Emanet Olunuz...

    YanıtlaSil
  5. Sucuklar rendelenmeli mutlaka

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur