İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Ocak 2011 Çarşamba

ELEKTRİKLİ BATTANİYELERDEKİ KANSER TEHLİKESİ

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden elektrikli battaniyelerin, soğuktan korurken, insan sağlığı için ciddi tehlikeler taşıdığı bildirildi.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Ba şkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, elektrikli battaniyelerin ciddi tehlike taşıdığını belirtti. Elektrikli battaniyelerin vatandaşlar tarafından uygun biçimde kullanılması gerektiğini anlatan Saraçoğlu, elektrikli battaniye çalıştığı sırada üzerinde uyunmaması gerektiğini söyledi.
Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Elektrikli battaniyeler, elektrik kaçağından yangın çıkarabileceğinden tehlikeli fakat aynı zaman elektro manyetik radyasyonda yaymakta. Elektrikli battaniye açıkken üzerinde uyunduğunda, elektro manyetik radyasyona gece boyunca yüksek miktarda mâruz kalınıyor. Elektro manyetik radyasyona uzun süreli maruz kalındığında, dokularda ısıyı arttırıyor. Vücut ısısının artması da hücre yapısını bozabiliyor ve bu hücrelerde kimi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Genetik kırılmalar ve hücrelerde bozukluklar olabilir. Bunlar da daha sonra kanser hücrelerine dönebilir."
Elektrikli battaniyelerin kullanımıyla ilgili de tavsiyelerde bulunan Saraçoğlu, "Elektrikli battaniyeleri kullananlar, yatmadan 10 dakika önce yatağı ısıtsınlar. Yatak ısındıktan sonra fişi çekip yatsınlar. Battaniyenin fişte kalmaması gerekiyor. Kesinlikle fişteyken yatılmamalı" diye konuştu.
-ELEKTRO MANYETİK RADYASYON-
Elektrikli aletlerin hepsinin elektro manyetik radyasyon yaydığını anlatan Saraçoğlu, bu radyasyonun insan sağlığına verdiği zararların araştırıldığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda yaptığı çok çeşitli çalışmalar olduğunu bildiren Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elektro manyetik radyasyonun vücuttaki etkisini en aza indirmemiz lazım. Örneğin, bilgisayar, televizyon, saç kurutma makinesi, bebefon, fotokopi makineleri etrafta elektrikli çalışan her şey elektro manyetik radyasyon yayıyor. Elektro manyetik radyasyonun bir sınırı var. Bulunduğumuz ortamdaki elektrikli alet sayısı arttıkça elektro manyetik radyasyonun etkisine daha fazla maruz kalıyoruz. Bundan dolayı olabildiğince aletleri az çalıştırmalı ve çalışırken onlardan uzak durmalıyız."
Timeturk

5 yorum:

  1. Ben de elektrikli battaniye kullanıyorum ve bu yönünü hiç bilmiyordum, düşünmemiştim. Bilgilendirdiğin için Allah razı olsun Hatice Abla.

    YanıtlaSil
  2. Allah Allah..bugün iyi dedikleri yarın kötü çıkıyor.napıcaz bilmiyorum.mağaralara mı taşınsak ilk çağdakiler gibi nedir?:))şaştım da bir kaldım okuyunca.sonumuz hayrola..
    teşekkürler paylaşım için canım..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili kardeşlerim,
    teknolojiden ne kadar uzak durursak o kadar sağlıklı oluruz,bu yazı bana bunu düşündürdü,
    bir de teknoloji bana hep İsmet Özel'in şu sözlerini hatırlatır:

    "Teknoloji benden aldıklarını bana geri versin,
    ben onun bana verdiği her şeyi ona geri vermeye hazırım."

    YanıtlaSil
  4. Bu yazı öyle bir güne denk geldi ki;
    bende bugün çıkıp ikizlere battaniye alacaktık.Yazıyı okuyunca vazgeçtim.
    Paylaştığın için teşekkür ederim ablam...

    YanıtlaSil
  5. aaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyy korkarım zaten kullanmıyorumda.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur