Hz. Ali’ye r.a.:“Allah, bu kadar insanı nasıl hesaba çeker?”diye sorulduğunda:
“Nasıl rızıklandırıyorsa öyle” cevabını vermiştir.
Esselamu aleykum we rahmetullah,
Bizleri mübarek bir cuma gününe daha sağlıkla kavuşturan yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım.
Yaz bitmeden yayınlanması gereken tariflerden birisini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.
Fasulye kavurması çocukluğumun en sevdiğim,unutamadığım ve benim de hala yaptığım çok lezzetli ve hafif bir yemektir.Çocuklukta severek yediğimiz her yemek beynimize adeta kodlandığı için yıllar geçse de,yeni tatlar denesek de hiç unutulmaz.O tatların damağımızda hep yeri özeldir.
Fasulye Rabbimizin bizlere bahşettiği enfes lezzetlerden birisidir.Kavurması,zeytinyağlısı,patatesli etli yemeği,yaz türlüsündeki lezzeti...Hepsi ayrı güzeldir,Rabbim şükredenlerden,bu gayrette olanlardan olabilmeyi bizlere nasip etsin(amin).
Bizleri mübarek bir cuma gününe daha sağlıkla kavuşturan yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım.
Yaz bitmeden yayınlanması gereken tariflerden birisini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.
Fasulye kavurması çocukluğumun en sevdiğim,unutamadığım ve benim de hala yaptığım çok lezzetli ve hafif bir yemektir.Çocuklukta severek yediğimiz her yemek beynimize adeta kodlandığı için yıllar geçse de,yeni tatlar denesek de hiç unutulmaz.O tatların damağımızda hep yeri özeldir.
Fasulye Rabbimizin bizlere bahşettiği enfes lezzetlerden birisidir.Kavurması,zeytinyağlısı,patatesli etli yemeği,yaz türlüsündeki lezzeti...Hepsi ayrı güzeldir,Rabbim şükredenlerden,bu gayrette olanlardan olabilmeyi bizlere nasip etsin(amin).
Annem fasulye kavurmasını hazırlarken,haşlanıp süzülmüş fasulyeleri eli ile hafif yoğurup,biraz ezerek kullanır.Bu şekilde hem fasulyenin tadı,sanki daha çok hissedilir,daha lezzetli olur,hem de fasulye yumurtayı daha iyi tutar.Ben de annem nasıl hazırlıyorsa,hep o şekilde hazırlarım...
FASULYE KAVURMASI NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMELER
250-300 gr.yıkanmış,ayıklanıp bir kaç parçaya bölünerek az suda haşlanıp suyu süzülmüş,elle hafif yoğrularak ezilmiş taze fasulye,
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 adet en küçüğünden kabuğu soyulup küçük doğranmış domates,
1 adet yumurta,
yeteri kadar zeytinyağı ve tereyağı karışımı,
tuz,toz karabiber,isteğe göre pulbiber,
YAPILIŞI
yağlar ve soğanı tavaya alıp,soğanlar hafif kızarıncaya kadar kavurun,
domatesi ilave edip karıştırın,
domatesler suyunu biraz çekince,fasulyeleri,tuzunu,karabiberini,pulbiberini ilave edip karıştırın,
3-4 dak.kadar kavurduğunuz fasulyeli karışıma yumurtayı kırın,
yumurtanın akı beyazlaşmaya başlayınca yumurtayı,fasulye ile karıştırıp iyice pişirin,
altını kapatıp yanında arzu ederseniz,kuru soğan,yoğurt veya ayran eşliğinde sıcak servis yapın,kahvaltıda bile tüketilebilecek nefis yumurtalı taze fasulye kavurması servise hazır.
Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı olsun.
ALLAH afiyetle yemek nasip etsin Cuman hayırlara vesile olsun canım
YanıtlaSilOyyy oyyyyy çok severimmm :( afiyet olsunnn Hayırlı cumalar :)
YanıtlaSilNefis
YanıtlaSil