Hazret-i Ali buyurdu ki:
“Dünya nimetlerini inceledim en iyisinin sağlık, en büyük sıkıntının da borçlu olmak olduğunu anladım.”
Rabbimin adıyla...
Hepinize hayırlı bir hafta,hayırlı huzurlu günler diliyorum.
Yaz yemekleri arasında patlıcanlı olanların ayrı bir lezzeti vardır.Kızartılınca lezzeti daha bir artan patlıcan vazgeçilemeyecek bir nimettir.Rabbim verdiği bu güzel nimetlerin şükrünü de eda edebilme gayretinde olmayı bizlere nasip etsin.Patlıcan yemeğini ben,misafirlerimiz için hazırladım,misafirlere yaraşır,ağır oturaklı nefis bir lezzet elhamdulillah.Ağırdan kastım lezzetinin güzelliğindeki ağırlık,yoksa fazla yağlı oluşundan değil,aksine yağı fazla değil tam kararındaydı...
Gelin tarifimize geçelim...
“Dünya nimetlerini inceledim en iyisinin sağlık, en büyük sıkıntının da borçlu olmak olduğunu anladım.”
Rabbimin adıyla...
Hepinize hayırlı bir hafta,hayırlı huzurlu günler diliyorum.
Yaz yemekleri arasında patlıcanlı olanların ayrı bir lezzeti vardır.Kızartılınca lezzeti daha bir artan patlıcan vazgeçilemeyecek bir nimettir.Rabbim verdiği bu güzel nimetlerin şükrünü de eda edebilme gayretinde olmayı bizlere nasip etsin.Patlıcan yemeğini ben,misafirlerimiz için hazırladım,misafirlere yaraşır,ağır oturaklı nefis bir lezzet elhamdulillah.Ağırdan kastım lezzetinin güzelliğindeki ağırlık,yoksa fazla yağlı oluşundan değil,aksine yağı fazla değil tam kararındaydı...
Gelin tarifimize geçelim...
MALZEMELER
300 gr.istenirse miktar artırılabilir,kuşbaşı et,tercihen kuzu eti,
4-5 adet yeşil sivri biber,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2 adet büyükçe domates,
tuz,
toz karabiber,
zeytinyağı,
et için 1 yemek kaşığı kadar tereyağı,
1 kg.kemer patlıcanı,
patlıcanları kızartmak için:zeytinyağı,
patlıcanları kızartmak için:zeytinyağı,
NASIL HAZIRLANIR?
•patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur,irice doğranır,tuzlanır,1 saat kadar tuzlu bekleyen patlıcanlar bir kaç su yıkanıp süzülür,kurutulur,
•patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur,irice doğranır,tuzlanır,1 saat kadar tuzlu bekleyen patlıcanlar bir kaç su yıkanıp süzülür,kurutulur,
•ısıtılmış tencereye,yıkanıp suyu süzdürülmüş etler alınır,ara sıra karıştırılarak ağzı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir,
•az miktar zeytinyağı ve tereyağı,soyulup 4'e bölünmüş kuru soğan,soyulup doğranmış sarımsak da tencereye ilave edilir,beraberce soğanlar sararana kadar kavrulur,
•doğranmış biberler de ete eklenir,
•1-2 dak.sonra kabukları soyulup doğranmış domates,tuz ve karabiber de ilave edilip bir kaç dak.pişirilir,
•1-2 dak.sonra kabukları soyulup doğranmış domates,tuz ve karabiber de ilave edilip bir kaç dak.pişirilir,
•hazırlanan sebzeli et fırın kabına boşaltılıp yayılır(1 numara),
•az kızartılmış patlıcanlar da etin üzerine serilir(2 numara),
•1 çay bardağı su da yemeğin üzerine gezdirilir,
•1 çay bardağı su da yemeğin üzerine gezdirilir,
•yemeğin üstü fırın poşeti ile kapatılıp(3 numara),fırına sürülür,
•kaynamaya başlayınca,20 dak.daha pişen yemeğimiz hazırdır,
•arzuya göre yanında pirinç pilavı ayran veya cacıkla servis yapılır,
•patlıcan oturtmamız hazır,yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun, şükür halinizin ve dilinizin ayrılmaz zikri olsun.
•kaynamaya başlayınca,20 dak.daha pişen yemeğimiz hazırdır,
•arzuya göre yanında pirinç pilavı ayran veya cacıkla servis yapılır,
•patlıcan oturtmamız hazır,yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun, şükür halinizin ve dilinizin ayrılmaz zikri olsun.
NOT:Yemekte kullanılan et ve patlıcanı istediğiniz miktarda artırabilirsiniz.
Dolmalık patlıcan nasıl kurutulur?başlıklı,konu ile ilgili püf noktaların ve ayrıntıların bulunduğu yazımı BURADAN okuyabilirsiniz.
Dolmalık patlıcan nasıl kurutulur?başlıklı,konu ile ilgili püf noktaların ve ayrıntıların bulunduğu yazımı BURADAN okuyabilirsiniz.
mm çok severim.Ablamın ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Severek izliyorum tariflerini ablacım.Yazılarında ayrı bir güzel tabii.Sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilŞule kardeşim çok teşekkür ederim,
Silbenden de sevgiler.
ellerıne sağlık cok sevdığım bır lezzettır
YanıtlaSil