"Görmedin mi Allah gökten bir su indirdi. Biz onunla renkleri başka başka meyveler çıkardık. Dağlarda da yollar, beyazlı kırmızılı çeşitli renklerde ve kapkara topraklar var."
(Fatır suresi 27.ayet meali)
Allah'ın adıyla...
Yaz mevsimi ile sofralarımıza gelen güzel nimetlerden bir tanesi de salçalık kırmızı biber,diğer adı ile kapya biber.Önceki yayınlarımın bir tanesi hatırlarsınız kapya biber üzerine bir yazı idi.O yazıda kapya biberi nerelerde kullandığımdan,kış için nasıl sakladığımdan ve kapya biberin faydalarından bahsetmiştim.O yazıyı BURADAN tekrar okuyabilirsiniz.
Tarifimize gelirsek,kapya biber,haşlanmış mısır taneleri ve turşu ile hazırladığım farklı bir salata tarifi vermek istiyorum.Bu salatada balkonumuzda yetiştirdiğimiz,minik domateslerle hazırladığım karışık turşudan da kullandım.
Bu salataya,haşlanmış nohut veya sevdiğiniz başka malzemelerde ekleyebilirsiniz.Mesela börülcenin de bu salataya çok yakışacağını düşünüyorum.Kurusu da tazesi de kullanılabilir.
Bu salataya,haşlanmış nohut veya sevdiğiniz başka malzemelerde ekleyebilirsiniz.Mesela börülcenin de bu salataya çok yakışacağını düşünüyorum.Kurusu da tazesi de kullanılabilir.
Gelin renkleri ile sıcacık,içimizi ısıtan salatamızı nasıl hazırladım anlatayım...
MALZEMELER
2 adet büyük kapya biber,
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri,
istediğiniz miktarda ham domates ve salatalık turşusu,
Sosu İçin:
1'er tatlı kaşığı dolusu,nar ekşisi,limon suyu,sirke,
tuz,2-3 yemek kaşığı veya daha fazla zeytinyağı,
MISIRLI KAPYA BİBER SALATASI NASIL YAPILIR?
♥biberleri fırında veya tost makinasında közleyin,dışındaki zarını soyun,
♥sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp biberleri yıkayın ve suyunu iyice süzdürün,
♥biberleri istediğiniz şekilde doğrayın ve karıştırma kasesine alın,
♥mısırları,doğranmış turşuları da biberlere ekleyin,
♥salatanın sosunu hazırlayıp,salata malzemesine ilave edin,
hepsini karıştırın,
♥tadına bakın,ekşisi ve tuzu az ise ilave edin,
♥yemeklerinizin,yanında tüketebileceğiniz gibi,
tek başına da bir öğün savabilecek,doyurucu,renkleri ile iştah açan salatamız yenmeye hazır,
afiyetle tüketin,şükrü ihmal etmeyin,kolay gelsin.
Tarifimizle midemizi doyurduk,aşağıdaki güzel sohbetle de ruhlarımızı doyurmaya,gereğince amel edip Rabbimizi razı etmeye ne dersiniz?Elbette bunu hepimiz isteriz,o halde buyrun Abdurrahman Ateş hocamıza kulak verelim...
BOLLUK İMTİHANI
Tarifimizle midemizi doyurduk,aşağıdaki güzel sohbetle de ruhlarımızı doyurmaya,gereğince amel edip Rabbimizi razı etmeye ne dersiniz?Elbette bunu hepimiz isteriz,o halde buyrun Abdurrahman Ateş hocamıza kulak verelim...
BOLLUK İMTİHANI
Ramazan ayında canım birşey istemedi.bu biberin közleme salatasıyla günüm geçti. Mısırlısıda güzel fikir. Zaten çok severim. Elinize sağlık. Şifa olsun
YanıtlaSilÇOK RENKLİ OLMUŞ...ŞİMDİ İKİ KİŞİYİZ ALSAM ŞU TABAĞI:))ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN...SEVGİLERİMLE HAYIRLI AKŞAMLAR
YanıtlaSil