"İki durumda çok dikkatli olunuz. Yemek yerken ağza girene, konuşurken ondan çıkana."
(Ali er-Râmiteni)
Rabbimin adıyla...
Böreklerde farklı çeşitler denemeyi seviyorum.İşte lahanalı börek de bu sebeple uydurduğum bir börek çeşidi.Pırasa,ıspanak ve lahanayı birlikte kullandım.Lahananın faydalarından dolayı,bir çok yiyeceğe dahil etmeye çalışıyorum.
MALZEMELER
3 adet yufka,
zeytinyağı,su,
1 adet yumurta,sarısı böreğin üzerine akı içinde kullanılacak,
İç Malzemesi İçin:
kalın damarları alınmış 3 adet lahana yaprağı,
200 gr.kadar ıspanak yaprağı,
2 adet ince pırasa,
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir ve lor peyniri
az miktar kaşar rendesi,
az miktar maydanoz ve dereotu,
pulbiber,toz karabiber,
LAHANALI BÖREK NASIL HAZIRLANIR?
sebzeleri doğrayıp elinizle yoğurarak,yumuşatın,
diğer malzemeleri de ekleyip hepsini harmanlayın,
böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayın,
iç malzemeyi üçe bölün,
her yufkayı düz bir zemine serip üzerine 2 kaşık(yemek kaşığı) zeytinyağı,3 kaşık su(lor suyu da olabilir)gezdirin,her tarafına sürün,
iç malzeme yufkanın bir kenarından ortasına kadar serin,
kenarları hafif içe kapatıp,içli kısımdan içsiz kısma doğru rulo şeklinde sarın,
gül şeklinde tepsiye yerleştirin,
diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlayıp ilk parçanın etrafına sarın,
börek hazır olunca üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürün,çörekotu serpin,
200 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.