İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Eylül 2011 Pazartesi

SAKALLI İPTEN BASİT ÖRGÜLER

"Nasihat, dünyanın en pahalı hazineleri kadar kıymetli olduğu halde, ekseriya pek ucuza satılır."
(Hazreti Ali)
Besmele ile...
Hepinize,hayırlı,huzurlu bir hafta ve haftalar diliyorum.
El işi yapmayı severim,ancak çabuk bıkarım,çünkü bir işe başlayınca bütün gayretimi ona verir diğer işleri unuturum :) bu yüzden uzun soluklu el işlerine pek girişmem.Sakallı ip ile ördüğüm bulaşık bezi tam bana göre bir iş.Her ne kadar bulaşıkları makina da yıkasak da yinede elde yıkamamız gerekenler oluyor.Bu bulaşık bezi ile
bulaşık yıkamak çok rahat ve keyifli,unutanlara  veya bilmeyenlere tavsiyemdir.
20 ilmekle başlayıp kare şeklinde haroşa ördüm.Sakallı ipin ince tipi ile ve resimde görüldüğü gibi 6 numara örgü şişi ile hazırladım.
Ayrıca bir de saç lastiği ördüm.Saç lastiğini ise 15 ilmekle başladım,33 cm.uzunluğunda örüp ikiye katladım ve kendi ipi ile diktim,içine 23 cm.bebe lastiği geçirdim.
Çocuklarımın kedi sevgisini bir nebze olsun giderebilmek için sakallı iple oyuncak kedi örmeye başladım,başarabilirsem :)sizlerle paylaşırım inşaAllah.

7 yorum:

  1. ablacımmm sana gore basıtt de bırde bıze sor:))))))))))

    ellerıne emeklerine saglık

    YanıtlaSil
  2. kediyi merakla bekliyor olacagim:) ben de ilk resimdeki yumagi nedense birsen "civciv" olarak gormustum:)

    YanıtlaSil
  3. Kedinin bedenini ördüm,şimdi kafasındayım,biraz farklı bir kedi olacak gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hatice hanım.Daha önce de yazmıştım hatırlarsanız.O zamanlar nette tarif arayıp uygulamaktan başka yaptığım bir şey yoktu.Sonra bir hadiste insanların ahir zamanda karınları ve şehvetlerinden başka birşey düşünmeyeceklerini okudum.devamıda vardı ama şimdi hatırlayamadım.siz bu hadisi biliyormusunuz acaba? o hadisi okuduktan sonra çok üzüldüm aklımı mideme odaklamaktan,ve yemek sitelerini takip etmekten vazgeçtim.Belki abartılı bulacaksınız ama bu siteleri hazırlayan bazıkişilerin tedaviye ihtiyaç duyacak kadar bağımlı olduklarını düşünüyorum.hatta takip edenlerinde öyle.her gördüğümü yapmaya çalışırken bende öyleydim açıkçası.eşim bile beni tanıyamaz olmuştu.Yapıp başarılı olamadığım tariflerlede israfın dibine vuruyordum tabi.
    Örgüden az buçuk anlıyorum.kedinizi merak ettim.yapabilirsem bende yapmak isterim=)en azından işe yarar birşeyler yapmış olurum.birde çocuk hırkası modeliniz varmı acaba.ayrıntılı yazma imkanınız olursa sevinirim.kendinize iyi bakın sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sibel hanım sayfama tekrar hoşgeldiniz :)

    Bahsettiğiniz hadis-i şerifi hatırlayamadım :(

    Ama tefsirde Hz.Ömer Efendimiz ile ilgili şöyle bir yer okumuştum:

    Hz.Ömer dünyada bütün nimetleri yemiş olmamak için her şeyi yemezmiş sebebi ise
    Ahkaf suresi 20.ayet kapsamına girmemek için,ayet şöyle:

    “İnkar edenler ateşe sunuldukları gün kendilerine denir ki: “Dünya hayatında bütün güzel şeylerinizi zayi ettiniz; onların zevkini sürdürdünüz. Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslamanızdan ve yoldan çıkmanızdan ötürü bugün, alçaltıcı bir azab ile cezalandırılacaksınız.”

    Neredeyse her güzel yiyeceği yediğimde,veya her çeşit yiyecek de bunu hatırlar ve o ayetin kapsamına mı giriyoruz diye korkarım ve Rabbimden affını isterim,Rabbim bizleri affetsin(amin).

    Dışardan bakan bir göz olarak o kadar güzel ve doğru bir tesbitte bulunmuşsunuz ki kendimden utandım :(

    Yapılan yemekleri teşhir,hele ki çok farklı ve albenili ise görende yapma hissi uyandırıyor,siz yine iyisiniz en azından teşhir etmiyorsunuz,ya bizler sanki az yiyormuş gibi bir de en albenili,iştah açıcı şekilde sayfalarımızda yaptıklarımızı teşhir ediyoruz,takdir bekliyoruz,

    Rabbim sizin gibi, bizleri uyaran,düşüncelerini hiç çekinmeden yazan samimi kardeşlerimizin sayısını artırsın ki bize de bir uyarı olsun,söylediklerinizde o kadar haklısınız ki Rabbim sizden ve cümlemizden razı olsun.

    İnşaAllah bahsettiğiniz kategoridekilere girmiyorumdur,ben de bu işlerden özellikle yemekten uzaklaşmak,daha faydalı işler yapmak istiyorum,ama imkan bulamıyorum,

    yakınımızdaki arapça kursuna gitmek istedim,küçük oğlumu bırakacak bir yerim olmadığı için,daha doğrusu yanımdan ayrılma yaşı gelmediğini düşündüğüm için olmadı :(

    sizinle tanışıp sohbet etmeyi çok isterdim,
    her şey yazı ile olmuyor :( lütfen uyarı ve nasihatlerinizi eksik etmeyin,dualaşalım inşaAllah.

    Kediye gelince bu saate kadar o yüzden oturdum,yazının başında bahsetmiştim,böyle işlere başladığım zaman bitirmeden içim rahat etmiyor :) çocuklarda çok merak ediyorlardı,küçük oğluma sabaha sürpriz olsun diye gayret ettim,inşaAllah yakında yayınlarım,daha erken görmek istiyorsanız,mail adresinizi benim mail'e atın,bir resmini göndereyim inşaAllah.

    Bebek hırkasına gelince,sağ tarafta örgüler kısmında bir model var,ayrıca oğlumun kazağının modelinden de örebilirsiniz,kolay gelsin :)

    en kalbi sevgi ve dualarımla,en Emin'e emanetsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Cevap için teşekkür ederim.Hadisi bilmiyorsunuz demek.Olsun bu ayette herşeyi anlatıyormuş gerçekten.
    Yanlış anlamayın sizi kırmak istemedim.Bir siteniz var ve devamını sağlamak zorundasınız.Belki bu işten para kazanıyorsunuz bilmiyorum.Ben aslında tek düşüncemizin yemek olmasından rahatsız oldum.ramazanda iftar menüleri,çeşit çeşit yemekler mide bulandırıcıydı.bu açıdan sizi ayrı tutuyorum.ayrıca çok donanımlı ve takvalı olduğunuz belli.Maşallah.
    Farkettimki gerek mutfak kültürü,gerek çocuk eğitimi,katkılı yiyecekler,zararlılar hakkında öğrendiklerim bana fazlasıyla yeter.Çok fazla bilgi hayatımı daha da karmaşık bir hale sokuyor.annemden öğrendiğim yemekler ömür boyu yeter bana.zaten maksat karın doyurmak değilmi?
    İnternete haftada sadece bir kaç kez giriyorum.mail kullanmıyorum.bunlar insanı asosyal yapan faktörler.bir kaç arkadaşım bana yetiyor.Evimle çocuğumla meşgul olmak beni mutlu ediyor.Kuran okumaya çalışıyorum.Namaz kılıyorum çok şükür.Allah nefsimize uydurmasın.
    Modellere baktım güzellerdi.Elinize sağlık.Bakarak model çıkaramam gerçi ama yinede teşekkür ederim.Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Sibel,
    blog işini hobby olarak yapıyorum,

    bir arkadaş ortamım yok,bu da nasip işi,insanlara daha sonra üzülürüm diye biraz mesafeli yaklaşırım,ama bazende hiç çekinmeden tanışır,arkadaşlık kurarım,bu şekilde tanıştığım ve hala görüştüğüm bir kardeşim var ancak uzak olduğumuz için fazla bir araya gelemiyoruz,telefonla ara sıra görüşüyoruz,liseden arkadaşlarımla hala görüşürüm,ancak onlarda benden kilometrelerce uzaktalar :(

    İnşaAllah düşündüğünüz gibiyimdir,Rabbim bizleri affetsin(amin).

    Bu işten hiç bir kazancım yok,maddi olarak...Sitenin devamını sağlamak gibi bir mecburiyetim de yok,buna bir alışkanlık da diyebilirim.

    Size hiç kırılmadım,uyarılarınızı nasihat olarak addettim,ilaç gibi geldi :)Rabbim razı olsun

    son paragraftakilere de katılıyor ve sizi tebrik ediyorum,
    Rabbim hakkınızda ve hakkımızda hayır versin,sevdikleri arasına dahil etsin(amin),sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur