بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

7 Haziran 2011 Salı

FIRINDA YAZ TÜRLÜSÜ

"Hepimiz, sanki bir başkasının hayatını yaşıyormuş gibi müsrif davranıyoruz."
(SEDAT TURAN )
Rabbimin adıyla başlarım...
Çok kolay bir yaz yemeği tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Evde bulunan sebzelerinizle hemen hazırlanan,hazırlama aşamasının pratikliği ile zamandan kazandıran bir yemek bu.
Aynı yemeği direkt fırın poşetinde de pişirebilirsiniz,o zaman pişme süresi daha kısa olur,fırın poşetinde pişirecekseniz içine hiç su koymayın,çünkü sulanıyor ama fırın kabında su koymazsanız neredeyse hiç suyu olmuyor.
Türlümüzün yapılışı kısaca şöyle:
MALZEMELER
istediğiniz miktarda kuzu kuşbaşı et,
eşit miktarlarda patates,kabak,patlıcan,
1 adet kuru soğan,
bir kaç diş sarmısak,
1-2 adet domates,
1-2 biber,
bir kaç kaşık bezelye,
6-7 yemek kaşığı zeytin yağı,
tuz,pulbiber,karabiber,
YAPILIŞI
malzemelerin hepsi yıkanıp hazırlanır,pişirme kabında yağ,tuz,az miktar pulbiber ve karabiber ile harmanlanır,
üzeri önce fırın poşeti ile,onun üzeri de aliminyum folyo ile kapatılır,
orta ısıdaki önceden ısıtılmış fırında önce 2 saat pişirilir,
sonra üzerindeki folyo alınıp yarım saat daha pişirilir,
fırından alınıp servis yapılır,ben hiç su koymadım,biraz suyu olsun isterseniz,1 çay bardağı kadar suyu da malzemelerle beraber koyup sonra fırına verin.

6 yorum:

  1. Hem pratik hem de lezzeti görüntüsüne yansıyan şahane bir yemek olmuş,ellerinize sağlık..
    Ben genelde kızartıyorum,ve haliyle hem ağır oluyor,hem de koku kalıyor..
    Fırın poşetinde hiç denememiştim,ama şu görüntüden sonra ilk işim bu türlüyü yapmak olacak inş'Allah :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. kizartma asamasi olmayan yemekleri seviyorum:)
    sorum geliyor: eti ve sebzeyi ayni surede pisiriyoruz ya, sebzeler kendilerinden gecmiyorlar mi?

    YanıtlaSil
  3. :)pişme süresi 2,5 saat ancak,kaynamaya başlaması en az yarım saati buluyor,et kuzu eti olunca eşit oranda pişiyorlar,ama sen sebzeleri daha sert seviyorsan ona bir şey diyemem,
    sebzeler bayılmışa mı benziyor :)?

    YanıtlaSil
  4. lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım bende çok sık yaparım bazen sebzelerden birer ikişer kalır onları değerlendiririm
    afiyet olsun size:)

    YanıtlaSil
  6. yok yook, sebzeler guzel gorunuyor, hatta oyle guzel gorunuyor ki kizartilip konmus sanmistim:)

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur