Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururdu:
“Bir müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.”
(Müslim,İbn Mace)
Rabbimin adıyla başlarım...
Dışarıdan aldığımız hemen her yiyeceği evimizde hazırlamak mümkün.Ankara'da iki yerde Malatya pide fırını var,birisi Dikmen'de,diğeri ise İncirli'de.Çocuklar Malatya pide fırınından aldığımız yağlı ekmeği çok seviyorlar,her zaman gitme imkanımız yok,o yüzden evde yapayım dedim,bana göre,her zaman için ev yapımı yiyecekler daha sağlıklı ve lezzetli oluyorlar,dışarıdan alınan hazır yiyeceklere karşı her zaman bir ambargom olmuştur ve yemem de nadirdir.
Yağlı pideyi yapmak çok kolay,aynı sütlü ekmekteki gibi hamurunu hazırladım,süt olmazsa olmaz değil,zaten fırında da süt kullanmıyorlar,bu benim ilavem,ayrıca hamurunu hazırlarken içine 1 yemek kaşığı da ruşeym ilave ettim,evinizde varsa kullanın bu da benim ilavem.
Daha lezzetli olması için,tuz miktarını yağınız tuzlu değilse 1 tatlı kaşığı daha artırın,mayalanınca hamura, oda sıcaklığında beklettiğim 170 gr.kadar tereyağını yoğurarak iyice yedirdim.1 Saat kadar dinlendirdiğim hamuru 4 eşit parçaya ayırıp ince olmayan yuvarlaklar yaptım,parmaklarımla pide şekli verdim,büyük fırın tepsisine ikisini yerleştirdim,üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımı sürüp susam serptim,önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim.
Daha lezzetli olması için,tuz miktarını yağınız tuzlu değilse 1 tatlı kaşığı daha artırın,mayalanınca hamura, oda sıcaklığında beklettiğim 170 gr.kadar tereyağını yoğurarak iyice yedirdim.1 Saat kadar dinlendirdiğim hamuru 4 eşit parçaya ayırıp ince olmayan yuvarlaklar yaptım,parmaklarımla pide şekli verdim,büyük fırın tepsisine ikisini yerleştirdim,üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımı sürüp susam serptim,önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim.
NOT:Hamurdaki yağ miktarından dolayı pideler kabarmaz,yağ kabarmasını önler,bu normaldir.Yağ miktarını azaltıp biraz daha kabarmasını sağlayabilirsiniz ancak yağlı pidenin özelliği yağ miktarının az olmayıp, çok az kabarması,hatta kabarmamasıdır.
Yazımın sonunda sizlere bir hediye ikram edeyim:
önce çok güzel bir yazı ve bende ona uyup bütün din kardeşlerimin vede senin sağlık sıhhat ve hayırlı ömürlerini dileyip memleketimin missler gibi lezzetli yağlı ekmeğini hayranlıkla seyretim vede tarifini aldım canım bende burda bulamıyorum kendim yaparım tarifinle sağol hayırlı günler::)
YanıtlaSilFatmacığım,Rabbim razı olsun(amin).
YanıtlaSilMümkünse ekmeğini turbo olmayan fırında yap,turbo fırınlar bu tür hamur işlerini kurutuyorlar,kolay gelsin,sevgilerimle...
hakıkaten dıkkat etmemız gereken en onemlı konulardan bırı..
YanıtlaSilne kullanıyorlar nasıl ımal edıyorlar haberımız yok onumuze suslu puslu gelene kadar kaç bataktan gecıyor...
elınıze saglık...tarıfte cok guzel gercekten...
Ellerine sağlık..ev yapımı ekmeklere bayılıyorum..
YanıtlaSil