بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

13 Haziran 2011 Pazartesi

TANELİ SEBZE(KABAK)ÇORBASI

"Rabbin dilediğini yaratır ve seçer. Onların ise seçim hakkı yoktur. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır ve yücedir.
Rabbin, onların sinelerinin gizlediğini de açığa vurduklarını da bilir.
O, Allah'tır. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Dünyada da ahirette de hamd O'na mahsustur. Hüküm yalnızca O'nundur. Kesinlikle O'na döndürüleceksiniz. "
(Kasas suresi 68-69-70.ayetler)
Rabbimin adıyla başlarım...
Hepinize hayırlı bir hafta ve haftalar diliyorum.Neredeyse Haziran'ı yarıladık ancak hala Ankara'da yaz mevsimi ile müşerref olamadık :( Rabbimin her işinde bir hayır vardır ve hüküm O'nundur,O(c.c) dilemedikçe işte böyle takvim yazı gösterse de hissedilen güzdür.
Teslimiyetimizde O'nadır.
Çorbalar kışın soğuk günlerinde daha çok aranıyor olsa da yaz kış severek yenilen arzu edilen mide dostu yemeklerimizdir.
Yaz gelince havuç zor bulunuyor,bu lezzetli çorbayı yazın yapmak istediğimde havuç sıkıntısı çekmiyeyim diye,çorbaya doğradığım şekilde doğrayıp buzdolabı poşetinde dondurucuya yerleştirdim,ayrıca bu havuçları bezelye yemeği için de kullanabilirim.

Kabak çorbasına havuç çok yakışıyor,yoğurdun ekşiliğini havucun tatlılığı dengeliyor.
Bu lezzeti biraz daha artırıp içine haşlanmış nohutta ilave ettim,çok leziz ,besleyici ve bol taneli bir çorba oldu.
İsterseniz bu karışıma az bir kıyma ile hazırlayacağınız küçük köftelerde koyabilirsiniz,köfte de içine çok yakışır.Nohut yerine bezelyeli de yapabilirsiniz,çeşitleri artırabilirsiniz,bu sizin hayal gücünüze ve damak lezzetinize kalmış.
Çorbada kabak fikrini Cahide'den ve muhabbet sofrası'ndan aldım,ortak noktamız kabak,havuç ve yoğurtlu terbiye :)
Rabbim nimetlerini artırsın,şükredenlerden eylesin,helal rızıklarla rızıklandırsın,haramlardan uzak tutsun(amin). 
MALZEMELER
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 küçük kuru soğan,
1 orta boy havuç,
1 orta boy patates,
2 orta boy kabak,
1 bardak et suyu,evde hazırlanmış bulyon,
3 su bardağı su,
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
2 su bardağı yoğurt,
2 tatlı kaşığı un,
1 adet yumurta,
karabiber,tuz,
çorbanın üzeri için:
 pulbiberli,naneli zeytinyağı ve tereyağı karışımı,
YAPILIŞI
*zeytinyağı,yemeklik doğranmış kuru soğan ve yıkanıp küp küp doğranmış havuçlar tencereye alınır ve beraberce kavrulur,sotelenir,
*havuçlar biraz yumuşayınca
kabaklarda yıkanıp aynı şekilde doğranır ve tencereye ilave edilip bir kaç dak.karıştırılarak kavrulur,
*yıkanıp soyulmuş ve aynı şekilde doğranmış patateslerde ilave edilir,
*1-2 dak.da bu şekilde pişen sebzelere etsuyu bulyon ve 3 su bardağı su ilave edilir kaynamaya bırakılır,
*kısık ateşte 20 dak.kaynayan sebzelere, yoğurt,un ve yumurta ile iyice çırpılıp hazırlanan  terbiye çorbanın suyundan alınıp ılıtılarak ilave edilir,
*tekrar kaynamaya başlayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır,
*kaynayan çorbaya tuz ve istenilen miktarda toz karabiber atılır,çorbanın kıvamı koyu ise biraz sıcak su ilave edebilirsiniz,
karıştırılıp altı kapatılır,
*üzerine sıcak tereyağı ve zeytinyağı karışımına ilave edilip
karıştırılarak eklenen kuru naneli ve pulbiberli sos gezdirilir,
sıcakken servis yapılır.Afiyet olsun,şükrünüz bol olsun.
"Biz gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık."
(Duhan suresi 38.ayet)
Haftasonu biraz kırlarda dolaştık,minik çaplı kısa süreli bir piknik yaptık.Daha öncesinde ise Ankara'da yeni sayılan deniz dünyası ve hemen yanındaki parkta gezdik,güller oraya ait,papatya ve diken çiçeği ise kırlardan.Rabbim dikende bile harikalıklar varetmiş,hiçbirşey gelişigüzel ve basit değil, her şey O'nu(c.c) anlatıyor.
Tabiat insanı kendisine çekiyor,yeşil ise bir başka etkiliyor,yoksa yeşile ve tabiata olan bu ilgi ve özlem,cennet odaklı yaratılan insanın duygu derinliğinde cenneti  hatırlamasına mı sebep oluyor?

4 yorum:

  1. şu bulyonları tam olarak nasıl yapıyorsunuz.. yanı ıcıne ekstradan sebze vs katılıormu...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Memolinin annesi,
    bulyonları yapmak için mümkünse kemiklerin ilikli ve eklem yerlerinden kullanıyorum,düdüklü tencereye koyduğum suyun kaynamasını bekliyorum,su kaynayınca iyice yıkadığım kemikleri içine atıyorum,hemen kapağını kapatmıyorum,bu şekilde 5-10 dak.kaynatıyorum ve üzerinde biriken keflerini alıyorum,sonra kapağını kapatıp en az 2 saat kaynatıyorum,piştikten sonra etlerin üzerinde et varsa ayıklıyorum,et suyunu süzgeçten geçiriyorum ki içinde kemik kırıntıları kalmasın,soğuyunca şeffaf plastik bardaklara koyup buzlukta muhafaza ediyorum ve bu şekilde çorbalarda kullanıyorum.
    İçine sebze koymuyorum,sebzeleri kullanamam diye,siz içindeki sebzeleri çorba veya başka şekilde kullanacaksanız,içine patates,havuç,kereviz atabilirsiniz,ama kereviz ve patatesi inmesine yarım saat kala atın ki dağılmasınlar,inşaAllah yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  3. Şahane görünüyor canım ellerine sağlık mutlu haftalar, sevgiler..

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur