İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

22 Nisan 2011 Cuma

PORTAKAL JÖLELİ RULO PASTA

 Sehl İbni Sa’d radıyallahu anh şöyle dedi:
Bir gün, Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’in cenneti geniş bir şekilde anlattığı bir sohbetinde bulundum. Sözünün sonunda şöyle buyurdu:
“Orada hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı, hiç kimsenin hatırından bile geçirmediği nimetler vardır.” Sonra da şu âyeti okudu:
“Korkuyla ve umutla Rablerine yalvarmak üzere ibadet ettikleri için vücutları yataklardan uzak kalır ve kendilerine verdiğimiz rızıktan da başkalarına harcarlar. Yaptıklarına karşılık olarak onlar için ne mutluluklar saklandığını hiç kimse bilemez” [Secde sûresi (32) 16-17].
Müslim, Cennet 5-Riyâzü's-sâlihîn

Esirgeyen ve bağışlayan yüce Rabbimin adıyla başlıyorum...Bütün mü'min kardeşlerimin cumaları mübarek,işleri hayır olsun(amin).
Rabbimden affını diliyorum,çünkü dünya meşgaleleri ile ve nefsimizle,özellikle de yemek ve içmekle o derece meşgulüz ki,sanki asıl gayemiz yemekmiş gibi...Ömür o kadar hızlı akıyor ve her saniye bizi biraz daha ecelimize yaklaştırıyor,biz ne yapıyoruz?nişanlı olarak doğduğumuz ölüm evliliğimiz için hangi çeyizleri hazırlıyoruz?kabir aydınlığı olacak salih amellerimiz çeyizlerimiz var mı?yoksa pişmanlık duyacağımız,yanımızda götürmekten utanacağımız,aleyhimize şahitlik edecek amellerle mi gireceğiz kabire?
Dünya hayatı ile ilgili hep şu misal aklıma gelir,dünya bolluk yeri,istediğimiz kadar gıda,altın mücevherle dolu ve istediğimiz kadar alabiliriz,biliyoruz ki bu nimetlerin hepsine ihtiyacımız olacak zor ve kıtlık olan bir diyara gideceğiz,bunun idrakinde olan bir insan gideceği kıtlık diyarında zorluk çekmemek,refah içinde yaşamak için bu altın ve mücevherlerden bolca alır,stok yapar,çantasına,bavuluna,cebine ve dahi avuçlarına bunları doldurur,kıtlık diyarına o şekilde gider.
İşte dünya hayatında Rabbimizin rızasını gözeterek yaptığımız her salih amel,bizim bu stokladığımız altın ve mücevherlerdir.
Rabbim bizleri bunun bilincinde olup,salih ameller işleyen,haramlara ve helallere dikkat ederek hayatını geçiren o bahtiyar kullarından eylesin(amin).
Kahve bahane tarifimize geçersek,takibedenler bilirler hayatcemresi klasiklerinden :)yine bir rulo pasta.Yapımı kolay,süsleme ile zaman almayan ki, aslında hiç gereği yok,boşa zaman kaybı,çok lezzetli ve hafif bir pasta.
Ara krema olarak kullandığım portakal peltesi ile biraz daha farklı ve serin bir tat.Başlıkta portakal jölesi dediğim,portakal peltesidir,yoksa jöle bizim evden içeri girmemiştir.

YAPILIŞI
Pandispanyayı 3 yumurta,
1 su bardağından az şeker,
aynı miktarda un,
yarım paket kabartma tozu,
portakal kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı su ile hazırladım,
yağlanmış yağlı kağıda serdim,
önceden ısıttığım 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdim,fırından alıp hemen kağıdı ile beraber rulo olarak sardım.
Portakal peltesini 1 adet ekşi portakal suyu ve eşit miktarda su,1'er yemek kaşığı un ve nişasta,3 yemek kaşığı şeker ile pişirip hazırladım,
üst kremasını,1.5 su bardağı süt,1'er yemek kaşığı un ve nişasta,portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp pişirdim,pişince 3-4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile iyice çırptım,
2 adet muzu soydum,uçlarını keserek düzelttim,
pandispanyayı kağıdından ayırdım,yine kağıt üzerinde bıraktım,üzerine portakal peltesini sürdüm,muzları uzun kenarına döşedim,kağıt yardımı ile rulo yaptım,tepsiye yerleştirdim,üstünü krema ile kapattım,üzerine bolca kakao eledim,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yaptım,kolay gelsin,afiyet olsun,yemek amacımız değil,yaşamak için aracımız olsun,her yeyip içtiğimiz helal olsun,haramlar nefsimizden uzak olsun(amin).
Yazımı sevgili Peygamberimizin(s.a.v) bir duası ile bitireyim:
"Allah'ım! Nimetinin yok olmasından, verdiğin afiyetin (nimet ve sağlığın) bozulmasından,ansızın cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım."
Müslim, "Zikir", 96
***HEDİYEMDİR***

18 yorum:

  1. portakal aroması nasılda yakışmıştır pastaya canım.görüntü harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. harika bir pasta olmuş.ayrıca yukarda söylediklerinle çok doğru bir noktaya değinmişsin sağol.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş, pasta desen muhteşem gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  4. Senin klasiklerini yerim ben:) Portakalla muz harika bir görüntü oluşturmuş.Ellerin dert görmesin ablacım. Üzerine kakao serpmekte iyi fikir.Boşa zaman harcamaya hiç gerek yok cidden. Allah'a emanet ol canımsın...

    YanıtlaSil
  5. canım benim herşeyden önce bloğundaki açılış yazıların harika teşekkürler bizimlede paylaştığın yazıların için.pastan süper.şuna inanırımki pasta yapmak yetenek işi.her yemeği süper yaparım ama pastalar ne kadar tarife uysamda olmaz.hatta bir defasında kurabiye yaptım masaya koydum.eşim geldi kurabiyeme baktı bu taşları nerden buldun dedi.ve o son oldu.yorumsuz

    YanıtlaSil
  6. sizi ve cahide hanımı beğenerek takip ediyorum.bana göre mastır şef sizsiniz.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Uyger,
    pastayı süper olarak görmekle iltifat etmişsin :)çok teşekkür ederim,ama bu pastadan üçüncüsünü biraz değiştirerek üç defa yaptığıma göre zannederim güzel olmuştur :)
    ilkinde komşuma da tatmak nasip oldu,çok beğendi,minik kızı da öyle,zaten hiç bir pastamı aynı şekilde bu kadar üst üste yapmamıştım,evdekiler de çok beğendi.

    Pasta yapmak zor değil sadece püf noktalarını bilmek lazım,
    *hamuru katı olmayacak,
    *fırın önceden ısıtılacak ve orta ısıda olacak,
    *rulo ise fırından alınca bekletmeden kağıdı ile beraber sarılıp ruloya alıştırılacak,

    diğer pastalarıma da bakıp yeniden denemeni öneririm,başlamadan önce de mutlaka dua et ve besmele ile başla,sonuçtan haberdar olmak isterim :)kolay gelsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Uygerciğim, son yorumunu yeni gördüm,

    mastır şef tabiri herhalde şu yarışmadan geliyor,hiç izlemedim,hakkında bir bilgim yok,kendi adıma yine iltifat olarak kabul ediyorum :)
    ama Cahide bu konuda ve bir çok konuda her iltifatı hakeder,tekrar teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. teşk.ler önerilerin için.besmelesiz hiç bir iş olmaz bilirim.allahın adıyla olan iş güzel olmazmı.o benim becerimden kaynaklı bence.olmuyor ama yarın kurabiyeyi denerim sonucu yazarım.rulo pastayı asla yapamam kurabiyeyle açılışı yapacağım inşallah.bence bu kadar mütevazi olma canım gerçekten süper iştah açıçı yani görsel olarakta göze hitap ediyor.ne diyeyim afiyet olsun ellerin dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Canım benim güldürdün beni :) asla yapamam deme hani bir tabir vardır"atla deve mi" anlaşılan çok gözün korkmuş,rahat ol,yapamayacak bir şey yok,hangi kurabiyeyi deneyeceksin merak ettim :)
    kurabiyelerinin de gevrek olmasını istiyorsan,
    *şeker olarak pudra şekeri,
    *yumurtaların sarısını kullan,
    *kullandığın unun 1 bardağı da nişasta olsun,
    *hamurun da gayet yumuşak olsun,
    *fırını da önceden ısıt,orta hararette yani en *fazla 175 derecede olsun,kurabiyeler pembeden daha koyu bir renk almasın,fazla kızardıklarında da kuruyorlar,çok tombul da olmasınlar içi hamur kalır,
    ben margarin kullanmıyorum,tereyağı ve zeytinyağı karışık kullanıyorum,1-2 gün sonra kurabiyeler daha gevrek bir hal alıyor,
    bunlar benim tecrübelerim ama bazen yapılan kurabiye çeşidine göre değişebiliyor,kolay gelsin,sonuçtan haberdar et olur mu :)
    hayırlı geceler...

    YanıtlaSil
  11. allah hep güldürsün inşallah.kolay kurabiyeymiş ama tavsiyelerin iyi oldu sonucu bildiririm.allah rahatlık versin

    YanıtlaSil
  12. canım arkadaşım tavsiyelerine uydum sonuç oğlum kızım eşim inanamadılar teşk.ederim.sevdiklerinin acısını görme Allah sana bağışlasın.takip ediyorum edeceğimde inşallah.Allaha emanet ol canım.

    YanıtlaSil
  13. Sevgi Uyger,çok sevindim,afiyet olsun :)

    güzel duaların için de Rabbim razı olsun,melekler "aynısı sana da verilsin" diye mukabelede bulunmuştur,ben de amin diyorum,Rabbime emanet ol,
    en kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. yeri ve zamanı değil farkındayım ama bir aydır namaza başladım,ilmihal okuyorum,en çok sayfalarındaki güzel yazıların beni cezbetti.ve biliyorumki dünya dönüyorsa dua üzerine dönüyor.inançlısın çok belli affına sığınarak yeri olmadığını bilerek bir şey sormak istiyorum.namaza bir aydır başladım fakat şeytanın vesveselerinden kurtulamıyorum.şöyleki aman abdestim olmadı,aman rekatları unuttum bidaha baştan kıl,duaları karıştırıyorum,ne yapayım sevabtır lütfen yardım et

    YanıtlaSil
  15. Canım kardeşim,
    Rabbim namazlarını kabul buyursun ve ömür boyu aksatmadan kılmayı hepimize nasip etsin(amin),

    şunu bil ki bu vesveseleri şeytan ,seni namazdan soğutmak için aklına getiriyor,sen yapman gerekenleri yap ve vesveseye aldırma,

    düşünsene namaz Rabbimizle randevu saatlerimiz,bizi huzurunda ağırladığı çok özel ve güzel vakitler,şeytan bir kere secde etmedi,Allah'ın huzurundan kovuldu,ya namazı kılmayanlar biliyorlar mı günde kaç defa Rablerinin huzurundan kovuluyorlar,

    namaz bir külfet değil,büyük bir nimet,duaların,zikrin en güzeli,Rabbi karşısında eğilen,secdeye kapanan O'nun katında yüceliyor,değer buluyor ve unutma ki şeytan her namaz kılanla da uğraşıyor,euzu besmele ile ondan Allah'a sığın,namazından asla taviz verme,namaz esnasında kendini namaza ver,dünya meşgalelerinden sıyrılmaya bak,bunun içinde namazda okuduğun surelerin anlamlarını öğren ve namazda bunları düşün,
    hiç bir kul tam manası ile Allah'a kul olamaz,hepimizin eksikleri,hataları var,Peygamberler hariç,ama bu yolda halis niyetle çalışanların noksanlarını Rabbimiz affediyor,O(c.c)çok merhametli,çok bağışlayıcı ve bizi bizden daha çok seviyor,Rabbim bu yolda cümlemizin yardımcısı olsun,gayretimizi artırsın,bizleri şeytana mağlup olanlardan eylemesin(amin).

    YanıtlaSil
  16. evet bunları araştırdım dedim ya şeytan beni rahat bırakmıyor,ağlamam geliyor namazda,gerçek anlamda Allahın huzuruna korku ve sevgiyle çıkmaya çalışıyorum.ama yok şeytana yenilmeyeceğim.4 yaşındaki oğlum 8 yaşındaki kızımda benimle namaz kılıyorlar.inanmazsın oğlum her sabah namazında kalkar ve ısrarla ben uyumaya çalıştıkça anne kalk namazını kıl diyor.huzur doluyum namaza başlayalı.sağol canım arkadaşım iyi niyetin ve tavsiyelerin için.Allah seni evlatlarınla yormasın,ne dileğin varsa versin.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Uyger,
    Rabbim yavrularını hayırlı salih evlatlar eylesin,acılarını göstermesin(amin),
    vesvese için İhlas,Felak ve Nas surelerini bol bol oku,şeytanın hilelerine karşı Rabbimizin izni ile kalkan olurlar,
    Bir de sabah namazına rahat kalkabilmek için daha erken yatmaya çalış,
    Rabbime emanet ol,sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur