İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Mayıs 2013 Pazar

DOĞAL TEMİZLİK,SAĞLIĞIMIZ / ÇEVREYİ KİRLETENLER NELER?

"Nice küçük amel vardır ki niyet onu büyük yapar, nice büyük amel vardır ki niyet onu küçük yapar."
Abdullah ibn-i Mübarek
 Allah'ın adıyla başlarım...
Hatırlarsınız kısa bir süre önce doğal sağlıklı temizlik reçeteleri vermiştim.Daha önce de bu konuda bazı tanıtımlarım ve evde yapıp kullandığım sıvı sabun,şampuan ve küçülmüş sabunları değerlendirmek için yaptığım,çamaşır makinası için sıvı sabun tavsiyelerim olmuştu.
Bu yazıda konuya farklı bir açıdan bakmak,sizlerle deneyimlerimi ve bu konudaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirteyim bizim evde dalin bebek şampuanından başka hazır şampuan kullanılmaz,doğal olmayan sabunlar,kozmetikler,kremler ve sıvı sabunlarda evimize girmeyenler arasındadır.Keza kimyasal parfüm,deodorant ve koku giderici spreylerde kullanmıyoruz.Güvendiğim bir siteden,İçinde haram madde olmadığına dair,ismini duyup aldığımız, diş macununu da en fazla günde bir defa ve çok az miktarda,en fazla pirinç tanesi kadar kullanıyoruz.Misvak ise vazgeçilmezim,ne de olsa canım Peygamberimden(s.a.v) bize yadigar...
Çamaşır makinasında yumuşatıcı,bulaşık makinasında makina tuzu ve parlatıcı kullanmıyorum.
*****
Erkan Şamcı'nın temizlik reçetelerini uygulamak,denemek  için malzemelerimi temin ettim.Önce bulaşık makinası için verdiği formülü uyguladım,toz hardal,karbonat,boraks ve limon tuzunu bir kaba alıp üzerlerine kaynar su dökerek malzemenin erimesini sağladım.Sonra makinadaki bulaşıkların üzerine döküp makinayı mecburen ön yıkamasız çalıştırdım.Her zaman yaptığım gibi ilave durulama da yaptırdım,ancak sonuç beni memnun etmedi :(
Tamam,tabaklarda yemek bulaşıkları kalmamıştı,ancak camlar,bardaklar sararmıştı,bunun sebebi de hardaldı.Çelik tencerelerimin tabanlarının rengide koyulaşmış,açık kahverengiveya siyahımsı bir hal almıştı.Bir kaç kez daha denedim sonuç aynı idi.
Hardalsız denedim,bulaşıklar temiz oldu ancak tencereler yine aynı idi,camlar bardaklar da eskisi gibi pırıl pırıl değildi.Hardalsız malzeme ile 1/4 bulaşık tableti kullandım,ama yine de değişen fazla bir şey olmadı,ama bir şey oldu,psikolojim bozuldu :( ben bu işten vazgeçtim.Eskisi gibi bulaşıklarımı ön yıkamalı yıkıyorum.Makinam çok dolu değil ise yarım tablet deterjan kullanıyorum,ön yıkamada da 1 tatlı kaşığı kadar yoğunlaştırılmış çamaşır suyu kullanıyorum.İlave durulama yaptırıyorum.Tabii yine limon olmazsa olmaz koku gidericim :)Ben böyle mutluyum.
Ben bu işten vazgeçtim dedim ama yine duramadım,denemelerim devam ediyor :)evdeki doğal temizlik malzemelerini kullanıp bitirmek için hazırladığım,250 gr.limon tuzu,1'er kg.boraks,çamaşır sodası ve karbonat karışımından 3 yemek kaşığı kaynar suda eriterek 1/4 bulaşık makinası tableti ile ön yıkamasız,ilave durulamalı olarak,bulaşıkları yıkadım,bardaklar deterjanla yıkandığındaki gibi pırıl pırıl değildi,su lekeleri vardı ama bardaklarda dahil bütün bulaşıklar tertemizdi.Dibi kararan tencerelerim makinada yoktu,onlarda düzelme olur mu bilmiyorum demiştim.
Hiç tablet kullanmadan aynı şekilde denedim,bardaklar beni hiç tatmin etmedi,tabletli de tabletsizde tencerelerin dibi bu şekilde yıkanınca kararıyor.Ama 1/4 tabletle beraber,hazırladığım karışımı beraber kullanıp yıkama yapınca bulaşıkların temizliği hususunda sonuç gayet güzel oluyor.
Tuvalet ve mutfak tezgahı,eviye temizliğinde hijyen için,beyazlık için çamaşır suyundan vazgeçemiyorum.Az miktarda ve eldivenle kullanıyorum.Bilkent üniversitesi sağlık merkezinin verdiği bilgilerde hepatit ve AIDS virüslerine karşı çamaşır suyunun etkili olduğu,evlerde de dezenfektan olarak kullanılabileceğini,hatta kullanılması gerektiğini yazıyor.
Çamaşır makinasında ise deterjanı bıraktım diyebilirim.Evdeki doğal sabunlardan sıvı sabun tarifime benzer bir şekilde sıvı sabun,daha doğrusu eritilmiş sabun hazırlayıp kullandım.Sadece su ve sabun,başka hiç bir şey eklemedim.10 litrelik bir bidona,yapabildiğim kadar küçük parçalara ayırdığım sabunları yerleştirip üzerine sıcak su koydum, yarısına gelecek kadar.
Ara ara elimle karıştırıp sabunları biraz daha küçülttüm ve iyice eriyinceye kadar bekledim,çok koyu olduğunda,biraz daha su ekledim.
Sabunlar eriyince evde çoook öncelerden kalan boş bir yumuşatıcı şişesine erittiğim sabunlu suyu huni yardımı ile boşalttım.Çamaşır makinasına çamaşırları yerleştirip,1 su bardağı kadar bu karışımdan koydum ve en az 1 saat 40 derecede ön yıkama yapıp suyunu boşalttırdım.
İkinci yıkamada,1'er yemek kaşığı boraks ve çamaşır sodasını bir kap içinde,üzerlerine kaynar su döküp erittim ve makinanın deterjan gözüne aktardım,yine ön yıkamadaki miktar kadar sıvı sabunu da direkt makinanın içine koydum.Tül bir süzek içine,yarım veya iki yarım sıkılmış limonu koyup sıkıca süzeğin uçlarını bağladım,onu da makinaya yerleştirdim.Uzun yıkama programında çamaşırları yıkadım.Sonuç kimyasal deterjanlarla aynı.
Ancak leke konusunda istenilen sonuç olamayabiliyor,bazı lekelerin izi kalabiliyor.Lekeli kısımları önce soğuk su ve sabunla elde çitileyip sonra makinaya atmak ve ikinci yıkayışta yani asıl yıkamada çamaşırları en az 4-5 saat ıslakta bekletip sonra yıkamaya demam ettirmek daha iyi sonuç almanıza sebep olabilir.
Beyaz çamaşırlarda doğal temizleyicilere geçmeden önce sadece 2 kaşık çamaşır sodası ile çamaşırları yıkadım.Sonra diğer işlemleri yaptım.Doğal temizleyicilerle beyaz çamaşırları yıkamaya başlamadan önce çamaşır sodası ile çamaşırlar yıkanmazsa,çamaşırlardaki önceki yıkamalardan kalan kimyasal deterjan kalıntıları ile sabun ve diğer maddeler reaksiyona girip çamaşırların sararmasına neden olabiliyormuş.Önce çamaşır sodası ile yıkama işlemi sadece bir kere,doğal temizleyicilere geçişte yapılacak.Sonraki yıkamalarda bu işlem yapılmayacak.
Çamaşır sodası ve boraksı sadece beyaz çamaşırlarda kullanıyorum,renklilerde sadece sıvılaştırdığım sabun yeterli oluyor.Açık renklilerde aynı karışım kullanılabilir.Koyu renklilerde de borakslı karışımı kullanabilirsiniz,koyu renklilerde çamaşırların renginin matlaşmaması için,yumuşatıcı gözüne elma sirkesi koyabilirsiniz...
Ekonomik olarak hangisi sizin için uygunsa onu tercih edebilirsiniz.Hatta doğal deterjanlar kullanabilirsiniz.
Çamaşır makinasında doğal temizlik maddeleri kullanmaya başlayınca,deterjan kullanırken yaptığım,yıkamaya ilave su aldırmak ve ilave durulama yaptırma işlemlerini yaptırmıyorum,çünkü çamaşırlarda deterjan kalıntısı kalma durumu ortadan kalktığı için ilave suya ve durulamaya da gerek yok,bu vesile ile daha az su kullanıldığı için sudan tasarruf da yapmış oluyorsunuz.
Cildinize temas etmeyen çamaşırlarınızı,perdeler gibi,bildiğimiz deterjanlarla da yıkayabilirsiniz diye düşünüyorum.Sıvılaştırdığımız sabunu elde bulaşık yıkarken de kullanabiliriz.
Sonuç olarak bulaşık makinasında makina tableti yerine,doğal temizlik maddelerini önce kullanamadım,dediğim gibi içime sinmedi,sinirlerim bozuldu strese girdim,yoruldum :(sonra cesaretimi toplayıp yukarıda bahsettiğim gibi yeniden farklı bir şekilde denedim,şimdi biraz daha içim rahat,tabletsiz de memnun kalırsam bu işe devam etmeyi düşünürüm.
İnsanın psikolojisinin yerinde olması sağlığının yerinde olmasının başta gelen olmazsa olmazı.
Stres bir çok hastalığın tetikleyicisi,baş ağrılarının büyük bir çoğunluğu stres kaynaklı.Stres bağışıklık sistemini de zayıflatıyor.Mide ülseri,şeker hastalığı,kalp hastalıkları ve daha sayamayacağım bir çok hastalığın tetikleyicisi stres.
Yapabildiklerimizi yapalım,yapamadıklarımızı da kendimize dert edip,psikolojimizin bozulmasına müsaade etmeyelim.Evimizde kullandığımız kimyasalları mümkün olduğunca azaltalım,başta verdiğim örneklerdeki gibi bir çoğuna evde doğal çözümler bulabiliriz.Yapamadığımızı da en az miktarda kullanırız.
Sıvı sabun yazımda da sevgili kardeşimiz Tuğba kendi deneyimlerini paylaşan bir yorum yapmıştı,şöyle diyordu:
"Öncelikle bulaşık makinesi deterjanlarından çok rahatsızdım.onun için kül suyu kullanıyorum.eskiden köylerde baya yaygınmış.borakslı karışımlarda yapılabilir ama onları yapmak hem masraflı hemde zahmetli geldi bana.kül suyu yapımını buğday.org dan okuyabilirsiniz.her türlü deterjan yapımından da ayrınıtlı bahsedilmiş.benim güvendiğim bir site inş sizlerde memnun kalırsınız.ben sonuçtan memnun kaldım.
çamaşır makinesi için yine kül suyu kullanılabilir ama ben hiç denemedim.benim kullandığım sodamatik.içindeki bileşen zaten deterjanların esas maddesi.ek olarak diğer kimyasallar yok.ben ankarada gimsadan ankara soda ve sodamatiğini alıyorum.sodayı beyazlara ,sodamatiği renklilere kullanıyorum.zaten sodayı duymuşsunuzdur.tertemiz yapıyor."

Tuğba'nın önerilerini de buraya alarak hem sizlere hem de bana yeni bir fikir olması açısından gerekli gördüm.
*** 
Çevre kirliliğinde bizlerin katkısı mutlaka var.Ancak bizlerin yanında masum kalacağı öyle konular var ki asıl kirlilik sebebi bunlar.Nedir bunlar derseniz,ilk akla gelenleri alıntıladım.
"Depremler, volkanik patlamalar, seller ,yapay gübre ve tarım ilaçlarının kullanılması,
Nükleer enerji kullanımı,
Tarımda gereksiz ya da aşırı hormon kullanımı,
Ev, iş yeri, hastane ve sanayi atıkları,
Radyoaktif atıklar,
Hava kirliliği sonucu oluşan asit yağmurları,
Evler, iş yerleri ve taşıt araçlarında; petrol, kalitesiz kömür gibi fosil yakıtların aşırı ve bilinçsiz tüketilmesi
Sanayi atıkları ve evsel atıkların çevreye gelişigüzel bırakılması,
Kimyasal ve biyolojik silahların kullanılması,
Orman yangınları, ağaçların kesilmesi, bilinçsiz ve zamansız avlanmalar,
Bilinçsiz ve gereksiz tarım ilaçları, böcek öldürücüler, soğutucu ve spreylerde zararlı gazlar üretilip kullanılması,
Nükleer silahlar, nükleer reaktörler ve nükleer denemeler gibi etmenlerle radyasyon yayılması....."
Mesela,İzmir'in Konak meydanı'nda kirli atık suların,kanalizasyon sularının denize akıtıldığını gözlerinizle müşahade edebilirsiniz.Denizin mavi rengi yok,sadece etrafa yayılan pis bir koku var.Ve bu gözler önünde cereyan ediyor.
 *****
Hasta olup doktora gitseniz,verdikleri ilaçların bir çoğunda,sağlığımız için bir çok zararı olan titanyum dioksit kullanılmış.Bu ne çelişkidir,anlamak mümkün değil...İlaçları da başta ağrı kesiciler olmak üzere,çok mecbur olmadıkça kullanmıyoruz.
Velhasılı kelam,hayatımda her konuda doğallıktan yanayım,ancak beni aşan,huzursuz edecek,mutsuz edecek,strese sokacak,beynimi gereğinden fazla meşgul edip düşünmem gereken çok daha önemli meselelerin önüne geçecek kadar değil...Bize gücümüzün üzerinde yük yüklenmemiş,temizlik konusunda da,elimizden geleni yapar yapamadıklarımızı da mümkün mertebe kullandığımız kimyasalları,daha az miktarlarda kullanarak azaltırız.
Sizler ne düşünürsünüz bilemem ama benim düşüncelerim,deneyimlerim,okuduklarım bu çerçevede.Rabbim cümlemize,sağlıklı,hayırlı,huzurlu ömürler versin(amin).

13 yorum:

  1. Dediklerine katılıyorum arkadaşım bende yapabildiğim kadar dikkat ediyorum çokta fazlası ruhuma ve vücuduma zarar olduğu için bir yerde bırakıyorum..
    44 senelik İzmirli olarak şunu söyleyebilirim körfezden geçtiğim zaman arabanın camları kapalı olduğu halde berbat bir koku oluyor...
    Ne yazıkki böyle...

    YanıtlaSil
  2. tuğba ve kuzusu6 Mayıs 2013 13:37

    bu konuda konuşulacak ve yapılacak çok şey var ama bu ara bu konularla uğraşamıyorum.daha önce yazdığım kül suyu bitti inş tekrar yapıcam.kül suyu güzel yıkıyor ama cam bardaklar maalesef biraz buğulu oluyor.kül suyunu özellikle çamaşır için kullanıyorlar.eskiden köylerde kadınlar çamaşırlarını hep bu kül suyuyla yıkarlarmış bembeyaz olurmuş.kül suyunu bu sefer çamaşır için deneyeceğim inş.
    bi ürünün çok fazla fonksiyonu varsa muhtemelen sağlığa zararlıdır.burda ne istediğiniz çok önemli.cevabınız sağlıksa bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor.
    bulaşıkta hiç bişey yapılamıyorsa toz deterjanlar kullanılmalı.şu parlatıcı ve tuz içermeyenler.parlatıcı kısmına elma sirkesi koyup 3ü birarada tabletler kullanıyoruz.haliyle yine parlatıcı vücudumuza girmiş oluyor.ben birde fazladan durulama yapıyorum.bulaşık makinamın ek durulama fonksiyonu yok.ben de o yüzden yarım saatlik kısa programda deterjansız çalıştırıyorum.fazladan durulama oluyor.
    ev hanımları maalesef ozonu çok bol kullanıyor.ozon yüksek düzey dezenfektanlardan sayılıyor.ozonun 1/10 luk seyreltilmiş hali bile yukarda saydığınız mikropları öldürmeye yeter.onların çok tehlikeli olmasına aldanmayın onlar daha çabuk ölürler.bu da Allah ın bi lütfu olsa gerek.bi hocamız kadınlar evlerinde her tarafı ozonla siliyorlar sanırsın ki evde ameliyat yapacaklar diye olayın vehametinden bahsetmişti.
    son olarak buğday.org u herkesin incelemesini isterim.bence erkan şamcıda buğdayı takip ediyor :)bu konuları daha çok konuşuruz inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubacım yoğunluğunun arasında bu kadar yazmışsın,Allah razı olsun(amin),buğday org'u inceledim,doğal temizleyicilere geçmeden önce beyazların çamaşır sodası ile yıkanması gerektiğini de oradan öğrendim,yani kopya çektim :)

      bulaşık makinasında parlatıcı olarak hiç bir şey kullanmıyordum,bahsettiğim denemeler esnasında elma sirkesi koydum,

      benim bildiğim,bulaşık makinasında parlatıcı,çamaşır makinasında yumuşatıcı son durulama suyunda makina tarafından alınıp kullanıldığı için ççamaşır ve bulaşıklarda kalıyor, tablette bu ayrım nasıl yapılıyor?
      tableti yarım kullandığım ve ilave durulama yaptığım için bulaşıklarda deterjan ve türevlerinin kalmadığını ümid ediyorum,

      kül suyunu nasıl kullanacağımızı öğrenirsem,eşim kül bulabileceğini söyledi,denemeyi düşünüyorum,

      bahsettiğin,çamaşırları soda ile yıkama fikrini de deneyeceğim inşeAllah,ama önce aldığım şu,boraks,karbonat ve diğer malzemeleri bir kullanayım,ama hardalı ne yapacağım hiç bilmiyorum :(

      belki bir gün soda vesilesi ile gimsa'da karşılaşırız,ne dersin :)başka marketleri de araştırırım,bize yakın gimsa yok,ancak ulaşmam zor değil,elhamdulillah...

      Sil
  3. selamun aleykum canim kardesim Allah razi olsun yaptiklariniz karsisinda sizi gibta ettim...camasirlarinizda ayrica bembeyazdi...:)))Allah hepimize bu duyarliligi nasip etsin ...bizlere verdiginiz bilgiler icin cok tesekurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,çok teşekkür ederim,
      o beyazlıkta güneşte olmalarının da etkisi var :)
      ama çamaşırlar çok kullanılmış,çok eskimişse ister istemez sararıyorlar,
      çamaşır bulaşık kadar kafamı meşgul etmedi elhamdulillah :)

      Sil
  4. tuğba ve kuzusu6 Mayıs 2013 16:57

    hatice abla kül suyu hazırlarken odun külünü eleyip büyük bi leğene koydum üzerinede su ekledim.2-3 gün beklettim o durdukça kayganlaşıyor.sonra o suyu 1,5 lt lik su şişesine koyarak kullanmıştım.tabi yapmadan önce buğdaydan okursn daha güzel olur.buğdayın içinde bulmak zor olursa google dan ararsın.yalnız odunun boyalı ziftli olmaması çok önemli.eşim bizim pideciden istemişti.onu iyice tembihlemiştim boyalı mı sor diye :)bende çamaşırda kül suyunu merak ediyorum.o dönem neden denemedim bilmiyorum.
    biz alışverişi toplu gimsadan yapıyoruz daha uygun oluyor.gimsa bana uzak ama ayda bir gidiyoruz sorun olmuyor.gimsanın batıkent dışında başka şubesi var mı bilmiyorum.ankara sodamatiği 2 çeşit biri sarı biri mavi ambalajlı.sarı olan renklilerde de kullanılabiliyor.inş memnun kalırsın.o kadar çok bilgi var ki insan neyi deneyeceğini şaşırıyor.
    tabletlerde ki parlatıcılar dediğin gibi son durulamaya suyuna katılmadığı için daha iyi ama ben yine de kullanmak istemiyorum.
    inş birgün karşılaşırız çok isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim,soda matiğin sarısını çok kullanmıştım ama deterjanla,hiç tek olarak kullanmadım,mavisini ise gördüğümü hatırlamıyorum,nasip olur da gidersem,inşeAllah bakarım,
      sanki siteler civarında bir gimsa görmüştüm,eşim daha iyi bilir,yanılmıyorsam daha önce başka bir markette de ankara sodamatik görmüştüm,ararsak buluruz inşeAllah :)bu vesile ile gezeriz :)

      hayırla ve sağlıkla görüşebilmek temennisiyle,O'na(c.c)emanetsin...

      Sil
  5. selamun aleykum kardesim hayirli geceler muhakkak ki blogundaki paylasimlarin bi planladir muhakkak ama seninle bi sey danismak istedim anneler gunu adi altindaki biz muslumanlarla hiiiic alakasi olmayan bu gun hakkinda biseyler paylassan...Rabbim bizi gaflete dusurmesin ...bir musluman olarak yapmamiz gereken o kadar cok sey varken nasil oluyorda bu tur oyunlara kapiliveriyoruz...bu msji yayinlamayabilirsin nasil uygun gorursen oyle yap bacim ama Allahim gozumuzu acsin bi an once etrafizdaki oyunlari gorelim...Allah yar ve yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,Allah senden razı olsun,gaflet uykusunda olanlara da bu bilinci nasip etsin(amin).

      Söylediklerinde çok haklısın,kapitalizm her şeyi menfaat ve para uğruna tüketiyor,tükettiriyor,her değerin içi boşaltılıyor,anneler günü,babalar günü,evlilik yıldönümleri,yaş günü partileri,sevgililer günü,bu yazı ile alakalı yanlış hatırlamıyorsam"dünya çevre günü"bu günler haftalar hiç bitmiyor,her şey bir günlük o gün hatırla,sonra unut,

      her konuda olduğu gibi konuya güzel dinimiz,kurtuluş reçetemiz İslam'ın gözü ile bakmalıyız,Kitabımızın,Peygamberimizin(s.a.v) emirleri,uygulamaları bizi bağlar,

      Rasulullah(s.a.v)ve sahabeler böyle uygulamalar,kutlamalar yapmışlar mı?hayır,
      bunlar hristiyanlıktan ne yazık ki bizlere sirayet etmiş uygulamalar,gelenekler,

      dimizde yeri olan orucu bile,aşure gününde yahudiler tutuyor diye,Peygamberimiz onlara benzememek,onlarla aynı uygulamada bulunmamak için bir gün öncesinde de tutuyor,

      hal böyle iken nasıl olur da bir müslüman,gayri müslimlere ait olan günleri kutlar,bayram sevinci yaşar,o gün için hediyeler alır?

      Onlar annelerine bir günlük değer verirken,bizim dinimiz anne babayı(Allah'ın rızasına muhalif olmayan işlerde)razı etmeyi,Allah'ı razı etmekle bir tutuyor.

      Anneler günü ve diğerleri bahane,alış verişler,tüketim çılgınlığı,her kutlama günü ile beyin tutulması,beyinlerin uyutulması şahane!

      "Kim bu yolu(mü'minlerin yolunu), iyice tanıdıktan sonra, peygambere zıt düşer de müminlerin yolundan başka bir yola koyulursa, kendisini koyulduğu yolla baş başa bırakır, sonra da cehenneme atarız. Orası ne kötü bir dönüş yeridir."
      (Nisa suresi 115.ayet)

      Yılbaşı ile ilgli yazdığım yazının son kısmı ile sözlerimi bağlıyayım:

      Gelin davranışlarımızı,yaşantımızı gözden geçirelim.Bizler müslümansak ki öyleyiz elhamdulillah,hayatımız Kur'an ve sünnete göre yaşayalım.Peygamberimizin(s.av),sahabe efendilerimizin kutlamadığı hiç bir günü,olayı kutlamayalım.Bilelim ki onlar yapılması gerekip de yapılmamış hiç bir şey bırakmadılar.

      "De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır."
      (Al'i İmran suresi 31.ayet meali)

      Gayri müslimlere benzemek ile ilgili İsklipli Atıf Hoca'nın
      "Frenk Mukallidliği Ve Şapka"isimli eserine bakılabilir.

      Sil
  6. artık sirke,arap sabunu,karbonat vazgeçilmezim ama benim ablacım peki gen el temilzikte ne kullanıyorsunuz ben sirkke kullanıyorum ama eviminde şöyle misss gibi kokmasını istiyorum hiçbirzamana oda parfümü kullanmadım çok hassas burnum var başkalarının evi miss kokuyor benim evim :( kötü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahracım ben doğal temizliği öncelikle,vücudumuza temas eden ve yiyeceklerimize temas eden temizlik maddelerinde ön planda tutuyorum,
      yerleri sildiğimde sıvı yüzey temizleyicilerden kullanıyorum,ne vücudumuza değiyor,ne de yiyeceklerimizle bir ilgisi var,2-3 kapak sileceğim suya ekliyorum,bazen bu suya az miktar yoğunlaştırılmış çamaşır suyu da eklediğim oluyor,
      dediğim gibi,çok fazla kafama takıp psikolojimin bozulmasını istemiyorum,olduğu kadar...

      Erkan Şamcının oda spreyini yaptım,karbonatlı olanını,
      içine biberiye yağı damlattım,çok güzel kokutuyor,ancak sert yüzeylerde beyaz lekeler bırakıyor,sadece halı,kanepe ve beyaz perdelerde kullanmak uygun olur.

      Sil
  7. Yukarıda bahsettiğim şekilde hala 1/4 bulaşık tableti ve hazırladığım karışımla bulaşıklarımı yıkamaya devam ediyorum,

    ancak çamaşırlarda bir hayli zorlandım,şimdi,hazırladığım sıvı sabunla ve çok az deterjanla en az 1 saat ön yıkama yapıyorum,sonra uzun yıkamada yine hazırladığım sıvı sabun ve 1 yemek kaşığı kadar deterjanla yıkama yaptırıp ilave durulama yaptırıyorum,deterjanı gayet az kullandığım için de deterjan kalıntısının kalmadığını düşünüyorum,henüz Tuğba'nın önerdiği,çamaşır sodasını alıp kullanamadım.

    YanıtlaSil
  8. FATMA SARACOGLU16 Ağustos 2014 16:22

    Herkese merhabalar boyle kimyasaldan kurtulmaya calisanlanlari gordukce cok mutlu oluyorum.Cunku bircok kisi bu konuda bilincli degil.Kimyasallarin zararlariyla ilgili yazilari facebook sayfamda paylasiyorum ama malum fazla dikkat cekmiyor.Yanlis anlamazsaniz benim de onerilerim olacak.Uc yildir ERSAĞ urunlerini kullaniyorum ve cok memnunum ozellikle banyo wc urunu camasir suyuna alternatif saglik bakanligi onayli antibakteriyel.Vakit ayirip arastirabilirseniz daha detayli bilgiye ulasabilirsinizResmi web adresi ersag.com.tr Butun urunler sertifikali ve %100 yerli mali.Urunlerle tanisirsaniz dogal urun hazirlama zahmetinden kurtulmus olacaksiniz.Sorusu olanlar face adresimden bana ulasabilir.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur