İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

10 Aralık 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ TUZLU KEK

"Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” 
(Peygamberimiz'in(s.a.v) dualarından-Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70.)
Allah'ın adıyla başlarım...
Başladığımız hafta ve günlerimiz hepimiz için hayır olsun,Rabbimizi razı etme yolunda gayretlerimizi artırdığımız,sevap hanelerimizi kabartıp,günah hanelerimizden sildirdiğimiz hayırlarla dolsun,günlerimiz,saatlerimiz(amin).
Bu aralar tariflere ara verdim.Önceki zamanlarda bana nasihatte bulunan Sibel kardeşim bana şöyle yazmıştı:"Farkettimki gerek mutfak kültürü,gerek çocuk eğitimi,katkılı yiyecekler,zararlılar hakkında öğrendiklerim bana fazlasıyla yeter.Çok fazla bilgi hayatımı daha da karmaşık bir hale sokuyor.annemden öğrendiğim yemekler ömür boyu yeter bana.zaten maksat karın doyurmak değil mi?"
Bir diğer yorumunda ise şöyle diyordu:
".....yazıları ayrı tutuyorum ama ben bu kadar tarifi ömür boyu yapsam bitiremem.annem yaş kırka varınca insan Allah'a daha da yaklaşmalı der.Bende affınıza sığınarak
ömür gereksiz işlerle doldurulacak kadar uzun değil desem haddimi aşmış olmam inşallah."
İşte böyle demişti kardeşim,çok da haklıydı.O yorumların üzerine de yine çoook tarifler yayınladım.........Bunları bilgilerimi,deneyimlerimi paylaşmaktan mutluluk duyduğum için,siz kardeşlerimle güzelliklerde buluşmak amacıyla yayınladım.Çok güzel geri dönüşler oldu,hala da oluyor elhamdulillah.Günahlarım,hatalarım için,Rabbimden affedilmeyi diliyorum.
Ayrıca bu sayfadaki tarifler benim için kaynak niteliğinde,bu güne kadar nasıl yaptım,içine neler koydum diye baktığım ne kadar oldu,sayısını bilmiyorum :)
Kadın olmamız hasebiyle yemek yapmak bizim vazgeçilmezlerimizden.
Blogcu arkadaşlarımdan,sizlerden çoook şeyler öğrendim,öğrenmeye de devam ediyorum.Bazen öyle ilginç,pratik fikirlerle karşılaşıyorum ki,mutfakta işimi bir hayli kolaylaştırıyor.İşin bu tarafı da beni rahatlatan,mutlu eden sebepler arasında yer alıyor.Velhasıl her şey dozunda ve yerinde güzel,bilgiyi,tecrübeyi paylaşmak güzel,güzelliklerde buluşmak güzel...
Sibel haklıydı,gerçekten de bu sayfada çok tarif var.Bu aralar ben de onlardan yapıyorum,farklı bir şey olmayınca haliyle tarif de eklemiyorum :)bu kek ise ara sıra yaptığım,bir kek.Bazen içine kuru soğan da ekliyorum.Soğanı blendırdan geçirmiyorum,elimde küçük küçük doğruyorum.Ilıkken tüketmenizi öneririm,bence en lezzetli hali ılık hali.Gelin şimdi kahve bahane babından,pratik tuzlu kek tarifimize geçelim inşaAllah...
MALZEMELER
2 adet yumurta,
1 su bardağından az süt,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
100 gr.tuzlu beyaz peynir,
1 adet soyulmuş küçük patates,
yarım çay kaşığından az toz karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
1 paket kabartma tozu,
1/3  demet dereotu ve maydanoz,
3 büyük servis kaşığı tam buğday unu(kek hamurundan daha katı bir hamur olacak şekilde),
üzeri için çörek otu,
NASIL HAZIRLADIM?
un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri blendırda karıştırdım,
blendır yoksa peynir ve patatesi rendeleyin,yeşilllikleri küçük küçük doğrayın,hepsini karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın,
blendırdaki malzemeyi geniş ve derin bir kaba alıp un ve kabartma tozunu ekledim karıştırdım,
hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün,kaşıkla üzerini düzeltip çörek otu serpin,kaşığı ıslatıp çörek otlarının üzerlerine hafif hafif vurarak yapışmasını sağlayın,
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin,
ben peynirli kekimi yine elmalı kekte kullandığım gibi kek kalıbı yapıp küçük yuvarlak borcam tepside pişirdim.Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun.
Hani size önceki son turşu tariflerimin birinde uzun zamandır görmediğim çok sevgili bir arkadaşımdan,kardeşimden bahsetmiştim.
Arka planda gördüğünüz,güveçte yetişen biberlerimiz arkadaşımın verdiği cin biberin tohumundan çıktılar.Onları çocuk gibi seviyorum :)Rabbimizin kudretine bakın,o küçücük tohum içinde neler saklıyor?Rabbimiz öyle lütufkar ki.......Yarattığı şeylerin zerrelerince O'na hamd-u senalar olsun.

11 yorum:

  1. günaydın ablacım. valla ben sizden memnunum,Allah da razı olsun inşallah. maksat burda sadece yemek bakıp öğrenmek değil,sıcak samimi ortam ve Allahı kulluğumuzu hatırlatan bir ortam olması. ben böyle düşünüyorum. inanın çoğu zaman da tarifleriniz kurtarıcı durumunda. saçma sapan hava atmak,kendi egonuzu tatmin etmek gibi bir gayeniz yok yani. bildiklerinizi paylaşıyorsunuz bizlerle. maksat sadece dünyalık değil,kulluğumuzunda farkında olabilmek. eskiden böyle ortamlar yoktu,insanlar kendilerini bu kadar rahat bir şekilde ifade etmeye korkuyorlardı. Dini konuları konuşabilmek ne güzel. bu benim düşüncem tabi,kimisi de sırf tarifleiniz için geliyordur belki. ihtiyaca binaen kim ne için geliyorsa artık. Ellerinize sağlık,hem tarifler için hemde yazılarınız için. sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatmacım,Allah razı olsun kardeşim(amin),faydalanmanıza vesile oluyorsam,bu benim için büyük mutluluktur,güzellikler Rabbimden,varsa hatalarım,yanlışlarım nefsimdendir,Rabbimden affedilmeyi diliyorum,
      desteğin ve güzel yüreğin için çok teşekkür ediyorum,
      kalbi dua ve sevgilerimle...

      Sil
  2. patatesli kek çok güzel oluyor uzun zamandır yapmamıştım yapayım bende özlediğimi fark ettim:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  3. ABLACIM 40 YAŞ YAŞ ERDEMLİK YAŞIDIR.ÖYLE OLMASYDI PEYGAMBERLİK VERİMEZDİ PEYGAMBERİMİZE .BEN PAYLAŞIMLARINIZA DA SADECE YEMEK ÖĞRENMEYECEĞİM GALİBA BUNUN YANINDA İNŞALLAH BUNUN YANINDA AYETLER VE HADİSLERLEDE İŞIK TUTUYORSUN .ALLAH RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minecim,teşekkür ederim kardeşim,hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz,Rabbim bizleri,hayrı öğrenenlerden ve hayatına geçirenlerden,rızasına erenlerden eylesin(amin),
      kalbi sevgi ve dualarımla...

      Sil
  4. günaydın ablacım, dün klasik mayalı poğaçanı yaptım,iyice mayalandı senin tarif ettiğin gibi. şiştikçe şişti hamurcuklar.((: tam 2 tepsi çıktı. pişerken daha da şişti. Rabbim bereketlendirdi inşallah. Hen işe hem de eşime yetti. Hangi siteye baksam poğaça için bir türlü olmuyordu,niyeyse senin ki tam tuttu.Tekrar Allah razı olsun. Selametle inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık,kardeşim,afiyetler olsun,sonuçtan böyle memnun olman beni de çok mutlu etti,ben de yemiş kadar oldum :)
      Allah cümlemizden de razı olsun(amin),
      O'na(c.c)emanetsin kardeşim,sevgilerimle...

      Sil
  5. tariflerini her zaman için bekliyoruz ama ne desen doğru ablacım cidden çok haklısın.Ne yenip ne içilecek bu daha çok düşünülür olmuş.Halbuki dediğin gibi ne kadar çok tarif var burda bunları yapmaya ömürmü yeter ama sürekli yenisini istiyoruz...
    bu kek çok lezzetli duruyor denemek isterim bir ara :)ablam buna benzer bir kek denemiştim ama yanlışlıkla içine şeker koyunca bir daha yapamadın nasib olmadı açılışı bu tarifinle yapmak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi kolay gelsin Sevdenur :)
      yoksa yaptın mı?ama yapsan haber verirsin diye düşünüyorum :)
      inşeAllah bu sefer bir aksilik olmaz :)

      Sil
  6. yaptım ablam bu keki bir hafta kadar oluyor ama yazamadım.Çok lezzetli oldu hemde çok ben bunu tekrar yaparım :D :D ellerine sağlık canım ablam.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur