"Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar:
Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek.
Sevdiğini Allah için sevmek.
Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek."
Buhârî, Îmân 9, 14, İkrah 1, Edeb 42; Müslim, Îmân 67. Ayrıca bk. Tirmizî, Îmân 10
Allah'ın adıyla...
Bir çoğumuzun bildiği bir yemektir sulu köfte,Elazığ yöresinde bu köfteye harput köftesi deniliyor,şekilleri daha farklı yapılıyormuş ama ben onu bilmiyorum,canım annem hep bu şekilde yapardı,ben de anneciğimden nasıl gördüysem öyle alıştım ve bu şekilde seviyorum,çok da önemli değil,tadı ile bizi tatmin etmesi ve doyurması yeterli ,elhamdulillah.
MALZEMELER:Köfte malzemeleri:
1 adet yumurta,
300-400 gr.yağsız veya az yağlı kıyma,
1 çay bardağı orta bulgur (orta bulgur yoksa ince bulgur),
10-15 dal maydanoz,
1 tatlı kaşığı tuz,
1'er çay kaşığı,toz karabiber ve köfte baharı,
1 tatlı kaşığı kuru,ufalanmış reyhan,
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
Diğer malzemeler:
3-4 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı karışımı:
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık salça,
1 tatlı kaşığı kuru,ufalanmış reyhan,
1 adet patates,
5 su bardağı su,
YAPILIŞI:
köfte malzemeleri ile iyice yoğrularak köfte hamuru elde edilir,
eller ıslatılarak yuvarlak küçük köfteler yapılır,
tencereye yağ konulur,tereyağı eriyince salça ilave edilir bir iki karıştırılır,
suyu ilave edilir,su kaynayınca soyulup kare kare doğranmış patatesler,
5 dak.sonra da köfteler ilave edilir,
tencerenin kapağı kapatılır,
tekrar kaynamaya başlayınca kaynamaya devam edecek şekilde altı kısılır,
20-25 dak.bu şekilde pişirilir,tuzuna bakılır az ise ilave edilir,karıştırılır,
sıcak olarak servis yapılır,afiyet olsun,şükrünüz bol olsun.
ellerine sağlık canım nefis olmuş.anne tarifleri daima baştacımızdır.sevgiler
YanıtlaSilÇok severim çok da güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsulu köfteyi ben salçalı tercih ederim ve öyle de yaparım.çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSA.Haticem,her yörede isim şekil farklı aynen senin yaptığın gibi yapıyorum önemli olan lezzeti aynı annem,bunun pirinçlisini yapar bense sade veya nohutlu olarak hazırlarım ellerine sağlık afiyetler olsun...A.E.O
YanıtlaSilesselamu aleykum Hatice ablacığım,
YanıtlaSilsıhhat afiyettesiniz inşallah.
köfteleri peşisıra dizmişsin maşallah, son köfteni aneciğim çok yapardı çocukluk haliyle bıkkınlık gelir yememek için kapris yaprdım:( şimdi gurbette anacığımın ellerinden su olsa razıyım.Rabbim analarımıza sağlıklı hayrlı ömür versin.amin.
Cuman mubarek olsun ablam dualarda bulauşmak duası ile en emine emanet ol.
Jibekciğim,
YanıtlaSilgördüğün gibi köftelerle haşir neşiriz :)
Biz çocukken senin anlattığının tam tersi olurdu,hepimiz ikişer tabak yer,tencere boşalır biz doymazdık :)
zaten bu iştah değil mi bizi bu kilolara düçar eden :)
Rabbim encamımızı hayreylesin(amin).
Senin de cuman mübarek,işlerin hayır,duaların makbul olsun inşaAllah(amin),en kalbi sevgilerimle...
Ellerine sağlık canım,severek tükettiğim bir yemektir..
YanıtlaSilHarika gözüküyor..
Afiyet olsun ,nur olsun inşallah..
Blogumda ödülün var kabul edersen sevinirim..:)
Zelihacığım,
YanıtlaSilsayfanda benim de adımı zikredip ödüle layık gördüğün için çok teşekkür ederim,çok naziksin,en kalbi sevgilerimle,cuman mübarek olsun...
çok severim ellerinize sağlık iyi akşamlar.
YanıtlaSil