Yaratan,yaşatan,öldüren ve dirilten yüce Rabbimin adıyla...
Bahar geldi,tabiat yeniden dirilmeye başladı,Rabbimizin ölü toprağı diriltmesi,kuru ağaçları yeniden çiçek açtırıp yeşillendirmesi ve meyveye durdurması...
Bütün bu harikuladelikler Rabbimizin,her şeye gücü yeter olmasına bir delil,bir işaret...Ölü toprağı dirilten,ölüp toprağa karışan,toprak olan insanı diriltmeye de pekala kadirdir.
"O, rüzgarları rahmetinin önünde müjde olarak gönderendir. Nihayet rüzgarlar ağır bulutları yüklendiği vakit, onları ölü bir belde (yi diriltmek) için sevk ederiz de oraya suyu indiririz. Derken onunla türlü türlü meyveleri çıkarırız. İşte ölüleri de öyle çıkaracağız. Ola ki ibretle düşünürsünüz."
(Araf suresi 57.ayet meali)
Rabbim bizleri ibret alanlardan,son ana doğru yaklaşırken vakit kaybetmeden hazırlananlardan eylesin(amin).
Bu kurabiyeye nasıl bir isim vereceğimi pek bilemedim :(kakaolu çikolatalı kurabiye mi desem?çimen şapkalı kurabiyemi desem?bilmiyorum,çimenli çikolatalı kurabiye dedim işin içinden çıktım :)İsimde karasız kaldım ancak lezzetinde ailecek karar kıldık :)tabii üzerinde çikolata içinde kakao ve bilimum malzeme olunca nasıl lezzetli olmasın?
Rabbime lutfettiği nimetlerin zerrelerince hamd-u senalar olsun...
1 adet yumurta,
100 gr. tereyağı,
1 çay bardağı zeytinyağı,
bir fiske tuz,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı pudra şekeri,
1/2 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,
1'er çay bardağı mısır unu,yulaf unu,
1 yemek kaşığı kakao,
yumuşacık bir hamur olacakşekilde un,
üzeri için,
60 gr.benmari usulü eritilmiş bitter çikolata,
üzerlerini batırmak için hindistancevizi ve çekilmiş antep fıstığı karışımı,
YAPILIŞI
sıvı malzemeler karıştırılır,
yulaf ve mısır unları kabartma tozu ile beraber ilave edilir,azar azar normal un ilave edilir ele hafif yapışır haldeyken kakao ilave edilir,tekrar yoğrularak kakao hamura yedirilir,
yuvarlak parçalar alınarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir,üzerlerine çatalla hafifçe bastırılarak desen verilir,
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dak.kadar pişirilir,çikolata benmari usulü eritilir,kurabiyeler soğumadan önce çikolataya sonra da hindistan cevizi ve antepfıstıklı karışıma batırılıp servis tabağına alınır,
kurabiyeler hazırdır,kolay gelsin,afiyet olsun.
Not:Ben malzemeleri nasıl kullandıysam tarifi de o şekilde veriyorum,siz evinizde hangi unlar bulunuyorsa onlardan kullanabilirsiniz,sadece beyaz un da olabilir.
Ayrıca bu kurabiyeyi herhangi bir kurabiye tarifi ile de yapıp yine üzerine aynı işlemleri uygulayabilirsiniz...
Hindistan cevizi ,yulaf bayildim bu kurabiyelere.Elinize saglik...
YanıtlaSilohh mis ellerine sağlık
YanıtlaSilHayırlı sabahlar ablam, bu ne güzellik böyle resimden bile insanın iştahını açıyor bu kurabiyeler ellerine sağlık..afiyet şifa olsun sizlere...
YanıtlaSilAmin inş.
YanıtlaSilAdaşım ismi çok değişikmiş, lakin pek güzel yakışmış doğrusu:) içeriği de çok zengin, hele içinin görüntüsü nefis:)
lor kurabiyesini sormuşsun canım, tadı kek ile kurabiye arası bir kıvamda oluyor, yumuşak bir kurabiye, hani anneanne, babaanne kurabiyeleri deniyor ya o tarzda bir kurabiye. Daha önce karbonatlı bir tarif denemiştim, acı bir tat oluşmuştu, bu daha iyi bir deneme oldu. Bizim çocuklar bu tarz kurabiyeleri pek tercih etmiyorlar aslında ama biz beğenmiştik, onlar daha çok bisküvi tarzı kurabiye seviyorlar. Umarım anlatabilmişimdir, sevgiler...
Sevgili adaşım,
Sillor kurabiyesi için bir şey diyemem ama,çimenli kurabiyeye hiç bir çocuğun hayır diyeceğini zannetmiyorum :)keza büyükler bile...
Kurabiyelerin harika olmuş canım. Ayrıca ismi de tam uymuş bence. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili arkadaşlarım,
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum,
hepinize sevgiler...
Ne güzel kurabiyeler bunlar. Çok şirin olmuşlar, ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel cok farklı bır kurabıye olmus
YanıtlaSilYine tatlı krizlerim başladı,üzerinede bu görüntü tuz biber oldu,görüntü hoş,çok iştah kabartıcı,kalkabilirsem yarın belki bende tatlı birşeyler yaparım,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilablacım ellerıne saglık:)hayırlı cumalar.........
YanıtlaSilMerhaba tarifi denicem ama un toplamda ne kadar konuyor acaba tahmini bisey soyleyebilirseniz 250 grami gecermi
YanıtlaSilHoşgeldiniz,zannediyorum ununuz 250 gr.var,bu da 2 su bardağından az,evinizde buğday nişastanız varsa yoğurdu ve zeytin yağını biraz daha azaltarak ,unu azar azar ilave ederek hamuru hazırlayın,ele yapışır halde iken kakaoyu ekleyin,ele hala yapışıyorsa biraz daha un,ununuz yetmediyse nişasta ile tamamlayın,hamurunuz katı olmasın,hafif elinize yapışan veya yapışmasa da gayet yumuşak olsun,diğer işlemleri tarifteki gibi uygulayın,
Silveya riske atmayın,ununuzu tedarik edip sonra deneyin,kolay gelsin...