İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

11 Ekim 2011 Salı

HARÇLI RULO EKMEK

Sahabe'den sonra Bid'at İhdası Hakkında Huzeyfe'nin (ra) Bir Uyarsı:
Huzeyfe (radiyallahu anhu) derdi ki:
“ Rasulullah’ın (sallallahu aleyhi ve sellem) ve ashabının kendisiyle ibadette bulunmadığı bir şeyle asla [Allah’a]ibadete kalkışmayın.
Zira öncekiler kendilerinden sonra gelenlere bu hususta [yapılması gerekip de yapılmamış olan bir konuda] söylenmesi gereken bir söz bırakmadılar.
Ey Kur’an okuyanlar sizden öncekilerin yoluna uyunuz!"

Rabbimin adıyla başlarım...
Domatesli biberli poğaça yapmaya üşendiğim zamanlarda daha kolay ve pratik bir yöntem olan ve tadı aynı olan harçlı ekmeği yapmayı tercih ederim.
Dikkat edilmesi gereken ise içine kullandığınız peynirin pişince suyunu bırakan değil eriyen bir cins peynir çeşidi olması.Ayrıca kullandığınız domatesin de sert olup iç kısmının kullanılmaması.Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılırsa sonuç güzel olur inşaAllah.
Aynı şekilde patatesli içle de yapılabilir.

MALZEMELER
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı zeytinyağı,
2 yumurta,
1 tatlı kaşığı instant kuru maya,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı mahlep(arzuya kalmış),
yumuşak bir hamur olacak şekilde un(hafif ele yapışacak),
Üzerine sürmek için:
yumurta sarısı ve yoğurt karışımı,
Harcı için:
1 su bardağı beyaz peynir,az miktarda kaşar peyniri rendesi,
1 adet orta boy sert domatesin dış kısmı,küp küp doğranacak,içi konulmayacak(ekmeği ıslatıp,hamurlaştırmaması için)
2-3 adet küçük doğranmış sivri biber,
az miktarda toz karabiber,
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri ile hamur hazırlanır,üzeri kapatılıp bir kaç saat mayalanması için bekletilir,
mayalanıp iki misline çıkan hamur,düz bir zeminde kalın(bir parmak kalınlığında) ve  yuvarlak şekilde açılır(küçük yuvarlak tepsi kadar),
harç malzemeleri hazırlanıp karıştırılır,
açılan hamurun üzerine yayılır,hamur rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir,
üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülür,
istenirse en üste çörek otu serpilir,önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir,pişen ekmeğimiz ılıklaşınca kesilip servis yapılır,kolay gelsin,afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Selam Hatice bacım
    bloğuna uğrayamadım uzun zamandır neler ne güzellikler eklemişsin ellerine sağlık hangisine yazacağımı şaşırdım hepsine yazacak kadar vaktim de yoktu bende bu lezzetli böreği seçip yorumu buraya yazayım dedim:) nasılsın? ben iyiyim hamdolsun dünyanın telaşıyla gelip geçiyoruz işte:(
    eline sağlık börek öyle çekici duruyor ki olsa yerdim şimdi 2 dilim:) bende iç harcını farklı yaparım bazen evdekilerin sevdikleri sebzelerle
    neyse gidiyorum şimdilik sende uğra beni unutma emi:)?
    www.papatyasef.com

    YanıtlaSil
  2. bu da süper olmuş. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Aynurcuğum,uzun zaman oldu değilmi yazışmayalı?haklısın hoşgeldin,güzel sözlerin için çok teşekkürler.

    Bu işle uğraş uğraş nereye kadar değil mi?

    aslında zaman kaybı,inşaAllah şurada geçirdiğimiz zamandan dolayı Rabbimize verilemeyecek bir hesabımız olmaz(amin).

    Ömür hızla geçiyor,hayırlı amellerimizi taatlerimizi artırmamız lazım,Rabbim idrak edenlerden eylesin hepimizi,ömür sermayesini boş işlerle heder edenlerden eylemesin(amin),
    en kalbi muhabetlerimle...

    YanıtlaSil
  4. selamün aleyküm Hatice Hanım
    uzun zamandır bakamadım.Uykum kaçınca neler yapmışsınız diye bakayım dedim.Kedinize baktım çok güzel olmuş.yapabilirim gibi geldi.Elinize sağlık.yorumlarınızı okudum.hem bana yazdığınız cevapta hemde Aynur hanıma yazdığınız cevaptan anladım ki siz bu siteyi yaparken biraz rahatsız oluyorsunuz.hem rahatsız olup hem bırakamıyorsunuz herhalde.Aslında sitede çok güzel şeyle var.Çokta emek vermişsiniz.Fakat dört çocukla bu kadar şeye nasıl zaman ayırdığınıza çok şaırıyorum.bunları yapmak gibi bir mecburuyetiniz yoksa neden yapıyorsunuz?Çok güzel islami siteler var.Oralardan faydalanarak bilmediklerimizi öğrenebiliriz diye düşünüyorum.Bana kızıyormusunuz bilmiyorum ama ben sizi takvalı bir hanım olarak gördüğüm için neden böyle bir hanım bu kadar yemekle ilgileniyor diye düşünüyorum.yazıları ayrı tutuyorum ama ben bu kadar tarifi ömür boyu yapsam bitiremem.annem yaş kırka varınca insan allaha dahada yaklaşmalı der.Bende affınıza sığınarak ömür gereksiz işlerle doldurulacak kadar uzun değil desem haddimi aşmış olmam inşallah.Allah size hayırlı kafa dengi gerçek dostlar versinki ilminizi gereği gibi paylaşasınız.sizin özel bir insan olduğunuza inanıyorum.enerjinizi çok daha faydalı bir yere harcayabilirsiniz.Sizi kırdıysam özürdilerim.çok uzun oldu.allaha emanet olun.
    Kardeşiniz Sibel

    YanıtlaSil
  5. Ve aleykumselam Sibel kardeşim,tekrar hoşgeldin :)sen bana ilaç gibi geliyorsun :)diyorum ya övgüler değil hayra sevkeden eleştiriler daha doğrusu nasihatler insanın faydasına...

    Kediyi ördüğüm günden beri küçük oğlumun elinden kucağından neredeyse hiç düşmüyor,kedi ona arkadaş oldu,iki kere makinada yıkadık canı gitti,kurumasını zor bekledi :)

    elbette sizde yapabilirsiniz çok kolay.

    Öncelikle dört çocuk meselesi,en büyükleri il dışında üniversitede okuyor,ikisi okullu,küçüğüm benimle,bir de evin reisi il dışında görevde ise ve görüşebileceğiniz pek kimseniz yoksa,farzları ve çocukları ve evi ihmal etmiyorsanız...yapılan işi biraz mazur gösterebilir mi?

    Yemekler gerçekten çok kolay ve pratik,margarinsiz,pastalar marş mellowsuz yani şeker hamursuz,abartılı bir şey yok,bazen ben bile nasıl yaptığımı unutup bakıyorum,burası benim yemek kitabım gibi.

    Hayır haddi aşmıyorsunuz,Rabbim sizden de cümlemizden de razı olsun,razı olacağı amellerle meşgul etsin(amin).

    Ne güzel bir duada bulunmuşsunuz gönülden amin ve bil mukabele diyorum.

    İnşaAllah imani açıdan gördüğünüz gibiyimdir,Rabbim riyadan uzak etsin,hatalarım günahlarım pek çoktur,sıradan bir insanım işte,Rabbimden affını diliyorum.

    Sizi Allah için çok seviyorum ve hayırla yadediyorum,en Emin'e emanetsiniz.

    NOT:siteden ve internetten uzak kalmak için fare ve klavyeyi kaldırmıştık,ancak oğlum bakarken yorum sayfasına baktım ve yorumunuzu görünce cevaplamak için oturdum,çünkü ben burada olmasamda planlanmış iki tarif yayına girecek inşaAllah,görüpte beni burda zannetmeyesiniz diye cevapladım :)sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Sibelciğim,
    şunu da belirteyim çocukların yanında bilgisayarla uğraşmıyorum,oğlum başında ise bir iki dak.yorumlara bakıyorum o kadar.

    Tarifleri,yazıları onlar uyurken hazırlıyorum,internettede sitem dışında sadece yanda linkini verdiğim sitelere bakıyorum,kimse ile de chatleşmem yoktur.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur