“Kulum Bana, kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevimli hiçbir şeyle yaklaşamaz. Kulum Bana nafilelerle yaklaşmaya devam eder. Öyle ki onu severim. Onu sevdiğimde ise kendisiyle duyduğu kulağı, kendisiyle gördüğü gözü, kendisiyle tuttuğu eli, kendisiyle yürüdüğü ayağı olurum. Benden bir şey isterse muhakkak ona veririm. Bana sığınmışsa onu korurum.”
(Kutsi hadis-Buhari)
Allah'ın adıyla başlarım...
Hepinize hayırlı bir gün diliyorum.Yaz meyve ve sebzeleri veda etmeden kış hazırlıkları ve turşular hazırlanmaya devam ediyor.
Ben,geniş kapsamlı hazırlıklar yapmadım,evdeki tüketime uygun olarak :) ancak bir kaç çeşit turşu ve buzluğa yerleştirdiğim domates,biber ve fasulye haricinde...
Bu sayfada en çok ilgi gören tariflerin başında mevsim itibariyle de olsa gerek içli patlıcan turşusu tarifi oluyor.Patlıcan turşusunu ben de seviyorum,daha önce yayınladığım domates soslu közlenmiş biber turşusundan esinlenerek acı soslu turşunun patlıcanlı versiyonunu yaptım.Lezzetli ve aynı zamanda çok da kolay bir turşu ortaya çıktı,patlıcan turşusunu seviyorum ancak uğraşmaya üşeniyorum diyorsanız bir de bu şeklini deneyin derim.
MALZEMELER
(Kutsi hadis-Buhari)
Allah'ın adıyla başlarım...
Hepinize hayırlı bir gün diliyorum.Yaz meyve ve sebzeleri veda etmeden kış hazırlıkları ve turşular hazırlanmaya devam ediyor.
Ben,geniş kapsamlı hazırlıklar yapmadım,evdeki tüketime uygun olarak :) ancak bir kaç çeşit turşu ve buzluğa yerleştirdiğim domates,biber ve fasulye haricinde...
Bu sayfada en çok ilgi gören tariflerin başında mevsim itibariyle de olsa gerek içli patlıcan turşusu tarifi oluyor.Patlıcan turşusunu ben de seviyorum,daha önce yayınladığım domates soslu közlenmiş biber turşusundan esinlenerek acı soslu turşunun patlıcanlı versiyonunu yaptım.Lezzetli ve aynı zamanda çok da kolay bir turşu ortaya çıktı,patlıcan turşusunu seviyorum ancak uğraşmaya üşeniyorum diyorsanız bir de bu şeklini deneyin derim.
MALZEMELER
2 adet orta boy taze çekirdeksiz kemer patlıcanı,
6-7 adet köy biberi,
1 küçük baş sarmısak,
1 avuç cin biber(15-20 adet),
3 adet orta boy olgun domates,
3 tatlı kaşığı tuz(kaya tuzu),
1 kahve fincanı üzüm sirkesi,
Patlıcanlar alacalı soyulup boyuna 4'e bölünür,kaynayan suya atılıp 2-3 dak.haşlanır,
kaynayan sudan alınıp soğuk suya atılır,suyu süzülüp 2-3 kere daha soğuk sudan geçirilip suyu süzdürülür,
temiz bir pamuklu bez arasında fazla suyu alınır,
soyulmuş sarmısaklar,kabuğu soyulmuş domatesler ve tuz rondadan geçirilir,
biberler doğranır,geniş bir kapta bütün malzemeler sosla beraber harmanlanır,
kavanoza yerleştirilir,kolay gelsin.
Turşumuz bir hafta sonra kıvamını bulmuş ve yenilmeye hazırdır,afiyet olsun.
Önemli bir not:
Bana yorum yazan blog sahibi arkadaşlarıma mutlaka yazmaya çalışırım ancak uzun zamandır yorum sayfaları tam sayfa olarak açılan arkadaşlarıma yorum yazamıyorum,
hep hata veriyor :( belki de hata benim bilgisayardan kaynaklanıyor ancak düzeltme gibi bir becerim yok :( zaten bu yüzden kendi sayfamı da pop-up pencere olarak ayarlamıştım ve bu şekilde kullanıyorum.Sayfaları da pop-up pencere olarak açılan yorum sayfalarında bir problem yaşamıyorum,inşaAllah hiç problem olmaz,
Ebrucuğum inşaAllah okursun hakkımdaki güzel duyguların için çok teşekkür ederim,bilmukabele :)
kaynayan sudan alınıp soğuk suya atılır,suyu süzülüp 2-3 kere daha soğuk sudan geçirilip suyu süzdürülür,
temiz bir pamuklu bez arasında fazla suyu alınır,
soyulmuş sarmısaklar,kabuğu soyulmuş domatesler ve tuz rondadan geçirilir,
biberler doğranır,geniş bir kapta bütün malzemeler sosla beraber harmanlanır,
kavanoza yerleştirilir,kolay gelsin.
Turşumuz bir hafta sonra kıvamını bulmuş ve yenilmeye hazırdır,afiyet olsun.
Önemli bir not:
Bana yorum yazan blog sahibi arkadaşlarıma mutlaka yazmaya çalışırım ancak uzun zamandır yorum sayfaları tam sayfa olarak açılan arkadaşlarıma yorum yazamıyorum,
hep hata veriyor :( belki de hata benim bilgisayardan kaynaklanıyor ancak düzeltme gibi bir becerim yok :( zaten bu yüzden kendi sayfamı da pop-up pencere olarak ayarlamıştım ve bu şekilde kullanıyorum.Sayfaları da pop-up pencere olarak açılan yorum sayfalarında bir problem yaşamıyorum,inşaAllah hiç problem olmaz,
Ebrucuğum inşaAllah okursun hakkımdaki güzel duyguların için çok teşekkür ederim,bilmukabele :)
ellerine sağlık çok güzel pratik patlıcan turşusu olmuş.güle güle yiyin....
YanıtlaSilablacım okudum.
YanıtlaSilbende farkındayım bazı arkadaşlarda mesaj yazıyorlar altına isimlerinni ekliyorlar.
neden böyle oluyor bilmiyorum.
ama olsun gönülden gönüle görüşüyoruz inş.
bu arada patlıcan turşusu da nefis yanında mercimekli bulgur pilavı da olsa nefis olur ohhhh. ellerine sağlık..
allaha emanet ol.
kışın sofralarımızı letzetlendirecek bir tat olmuştur mutlaka elinize sağlık..bende yeni bir blog kurdum sizide oraya bekliyorum sevgiler... http://reyhankokulu.blogspot.com/
YanıtlaSilŞehrinaz hanım,sayfama hoşgeldiniz :)
YanıtlaSilBloğunuz hayırlı olsun,Rabbimizin razı olacağı paylaşımlarda bulunmanızı dilerim,
İnşaAllah bağımlılığa dönüşmez :)
sevgilerimle...
Bir hafta degilde bir ay sonra yesek olurmu
YanıtlaSilBir hafta yenilebilecek en erken zaman elbette istediğiniz zaman yiyebilirsiniz :)
Sil