"(Hem onlar derler ki:) 'Rabbimiz! Bizi hidâyete erdirdikten sonra kalblerimizi(haktan) eğriltme! Ve bize, tarafından bir rahmet ihsân eyle! Şübhesiz ki Vehhâb (çok ihsân edici) olan, ancak sensin!"
(ÂLİ İMRÂN Suresi 8. Ayet)
Salatalık turşusunu yemeklerin yanında kullanmaktan ziyade rus salatasında kullanmak için hazırladım.Olgunlaşınca da gördüğünüz gibi tabakta daha önce tarifini paylaştığım kırmızı pancar turşusu eşliğinde resimledim.
Kornişonlarda erime yumuşama olmadı,elhamdulillah tam istediğim kıvamdalar,benim kornişonlar kavanozu doldurmayınca bir kaç biber ilavesi yaptım,siz verdiğim ölçüde kullanırsanız inşaAllah eksik gelmez.
MALZEMELER
600gr.kornişon cinsi küçük salatalık(bir konserve kavanozu için),
5 diş soyulmuş sarmısak,
3 tatlı kaşığı kaya tuzu,
1 kahve fincanı üzüm sirkesi,
yeteri kadar su,
1 kahve fincanı üzüm sirkesi,
yeteri kadar su,
YAPILIŞI
salatalıkları toz ve kirlerinin kolayca gitmesi için en az yarım saat soğuk suda bekletelim,
sonra elle ovarak yıkayıp suyunu süzelim,
sonra elle ovarak yıkayıp suyunu süzelim,
uç kısımlarını kesip ortalarına bıçakla biraz batıralım,
kavanoza ağzında 3 parmak eksik kalacak şekilde,sirke ve su dolduralım,
kavanozdaki sirkeli suyu bir kaba süzüp içine tuz atalım ve karıştırarak eritelim,
bu karışımı tekrar kavanoza dolduralım,
kapağını kapatıp bir kaç gün dışarıda oda sıcaklığında bekletelim,
daha sonra buzdolabına kaldıralım,
kapağını kapatıp bir kaç gün dışarıda oda sıcaklığında bekletelim,
daha sonra buzdolabına kaldıralım,
Turşun tam kıvamında görünüyor. Ellerin dert görmesin. Bununla yapılmış bir salata tarifi de bekliyoruz senden. Selametle...
YanıtlaSilTarif banttan girmişti,nasipse salatayı da bir gün yayınlarım.
YanıtlaSilŞu günlerde bu işleri düşünmek istemiyorum,deprem öyle etkiledi ki rüyalarım karmakarışık,
Rabbim encamımızı hayreylesin(amin).