İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

18 Nisan 2011 Pazartesi

DİŞLERİMİZİ TEMİZLERKEN KANSERİ BUYUR ETMEYELİM!

Yüzde yüz doğal ürün olarak reklamı yapılan kişisel bakım ürünlerinden bazılarının içeriğinde kanserojen madde ve domuzdan elde edilen ürünlerin yer aldığı ortaya çıktı.
Haftalık Haber Dergisi Aksiyon tarafından hazırlanan "Yüzde yüz doğal' yalanı buraya kadarmış" isimli haber dosyasında tüketicileri dehşete düşürecek bilgiler yer alıyor. Sanayilerde boru temizliğinde tercih edilen ve cilt tahribatı, ülser, gözlerde kalıcı zarara yol açan 'sodium lauryl sulfate' (SLS) maddesinin diş macunlarında en çok kullanılan madde olduğu belirtildi. Diş macunu, şampuan, sıvı- katı el sabunu, duş jelleri ve kremlerin kullanılmadığı bir dünyada yaşamak mümkün olmadığına dikkat çekilen haberde birçok kimsenin bilmediği bir ayrıntıya dikkat çekiliyor. Söz konusu maddelere temas eden kimselerin vücudunda Beyin hasarından kansere kadar ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabileceğine dikkat çekiliyor.

Habere göre diş hekimleri tarafından günde 3 kez dişlerin fırçalanması tavsiye edilirken, diş macunlarının içeriğinde yer alan bazı maddelerin verdikleri zararlar,
 'bırak dişler çürüsün dedirtecek' türden. Diş macununun içerisinde koruyucu olarak 'formaldehit' maddesi kullanılıyor. Avrupa ve Amerika'da yapılan araştırmalarda bu kimyasalın kanser içerdiği defalarca kanıtlanmış. Tarımda, hayvancılıkta ve morglarda cesetlerin çürümesini engellemek için kullanılan bu madde birçok ülkede yasaklansa da ülkemizde bu yönde bir kısıtlama söz konusu değil. Yine diş macunlarında sık kullanılan bir madde olan 'sodium lauryl sulfate' (SLS) de cilt tahribatına, gözlerde kalıcı zarara ve mide ülserine yol açmakta. Genelde sanayilerde boru hattını temizlemek için kullanılan SLS, sıvı bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyicilerin aktif maddesi olarak kullanılıyor.
Şampuanların içeriğinde ise köpüğün kalıcılığını arttırmak için kullanılan 'cocamide dietanolamin' (DEA) maddesinin beyinde ciddi hasarlara yol açtığına dikkat çekiliyor. ABD'de bir üniversitede yapılan bir araştırmada DEA'nın fareden yavrusuna geçtiği ve ciddi beyin hasarlarına yol açtığı tespitine yer veriliyor. Ayrıca çok önemli bir nokta şampuanların içerisinde 'myristic acid, stearik acid, jelâtin, lesitin, biotin, L-cysterine ve collagen' varsa daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu maddeler yumuşaklığı ve akışkanlığı arttırmak için hem bitkisel hem hayvansal olabiliyor. Eğer bitkisel ise sorun yoktur. Hayvansal ise daha dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bazı şampuanların içeriğinde domuzdan elde edilen ham maddeler yer alıyor.
Dosyada kendisinden bilgi alınan araştırmacı Kudret Livaoğlu, özellikle kozmetik ürün kullanımında duyarlı olunması çağrısında bulunuyor. Livaoğlu, "Türkiye'de üretilen hiçbir kozmetik ürünün hammaddesi ülkemizde üretilmiyor. Bir ürün alırsınız 'doğal' derler. Hayvansal katkılar da doğaldır. Eğer etiketinde bunun kaynağı açıklanmamışsa soya da, sığır da olabilir, domuz da. Eğer sığır diye açıklanmamışsa bu büyük ihtimalle domuzdan elde edilmiştir." uyarısında bulunuyor.
Yüzde yüz doğal kanser-Timeturk

3 yorum:

  1. Allah korusun. Gitgide hapsoluyoruz :( ...

    YanıtlaSil
  2. selamunaleykum Hatice ablacim,

    Ben amerikaya ilk geldigim zamanlarda,evime girecek hemen her urunun menseini incelemk icin butungunum internette geciyordu, arastirmalarim sonuclanana kalbim mutmain olana kadar karbonat kullanmis disetlerimiz tahris olmustu.

    Basinimiz iyi hos konulara deginmis ama ne yazik ki medyatik gucunu kullanipta toplumun bilinclenmesi gibi bir kaygilari cabalarini goremiyorum sadece haber niteliginde kaliyor. Oysa ki, Tr deki zengin yatirimcilari tesviklendirme platformlarinda etkili olabilseler Tr de de cok sey degisebilir, en azindan halk; "neye el atsak zararli, gelir duzeyimize gore bir alternatif sundunuzda istemedik mi?" demekten vazgecer.
    'ekonomik acidan' gelismis ulkelerdeki gida\kozmetik\kisisel bakim urunlerinde ve colyak hastalari icin alternatif glutensiz gidalar\ kimyasal katkisi bulunmayan urunler\ halal sertifikali urunler\ vejateryanlar icin hayvanlas katki bulunmayan urunler\ sut urunlerine alerjisi olanlar icin hemen her markette ozel reyonlarda cesitli urunleri gormek mumkun. Politikacilar, yaklasan secimlerde halkimiza olmuyacak vaadlerde bulunacaklarina zor surecli fakat basarilmasi imkansiz olmayan teklifler sunsun yardim istesin, birlikten kuvvet dogar dusturuna ornek olsunlar. Tr nin bircok konuda yetersiz kalmasina cok uzuldugum icin veryansin edemeden gecemedim :(

    YanıtlaSil
  3. Jibekciğim,
    şu ülkede öyle rastgele yaşıyoruz ki,insan hayatının hiç bir önemi yok,neredeyse on yıldır tek başına iktidarda olan bir iktidar bunlara bir düzenleme getiremez miydi?
    İnsan hayatı için bu kadar zararlı maddeler kullanılıyor ve bunlar sağlık bakanlığından,tarım bakanlığından onaylı,lafa gelince her şey çok yolunda !!!
    Ama biz nasılsak öyle idare olunuyoruz,Rabbim bizleri kendisini düzeltme gayretinde olan sadık kullarından eylesin(amin).

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur