بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Ekim 2013 Cumartesi

SÜTLÜ TEL KADAYIF TOPLARI

"Ve onlar çirkin bir günah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Allah'tan başka günahları kim bağışlayabilir? Bir de onlar, bile bile, işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmezler."
(Al-i İmran suresi 135.ayet meali)

Rahman ve Rahim olan Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Ne zaman mübarek Ramazan geçti,bayram yaptık?ne zaman kurban bayramı geldi?Allahım,ömür ne de çabuk geçiyor!sadece yaşadığımız anı biliyoruz,yaşadığımız an elimizde.Bir sonrasına garantimiz yok.Bu güne kadar onlarca bayram yaşadık,hiç yaşanmamış gibiler hepsi....İşte mübarek Kurban bayramı kapımızda...Allah için feda edebildiklerimizin sembolüdür kurbanlar.Sahi biz neleri kurban edebildik Rabbimiz için?O'nu(c.c)razı edebilmek için neleri feda ettik,O(c.c)bize gazab eder,bizden razı olmaz diye,hangi dünyalık menfaatleri elimizin tersi ile ittik?O(c.c)razı olsun,bu bana yeter dedik.En sevdiklerimizi O'na hasredebildik mi?
Bu mübarek günler,bu mübarek geceler,bir muhasebe zamanı olmalı.Tevbelerimizi,salih amellerimizi artırmalı,yaptıklarımızı yalnızca O'nu(c.c)razı etmek için yapmalı,her amelimizde O'nun(c.c)rızasını gözetmeliyiz.O'nun(c.c)bizden hoşnutsuzluğu,korkmamız,çekinmemiz gereken en büyük felaket olmalı...Rabbim bizleri Kurbanın idrakine varan ve hayatını bu uğurda yaşayıp,Yaratanını(c.c),razı etme gayretinde olan mü'min kullarından eylesin(amin). 
Yüce Rabbimiz,İslam aleminin yeniden Hak'kın sancağı altında toplanıp birlik olmasını,zulüm gören kardeşlerimizin kurtuluşlarını,mücahid kardeşlerimizin de hayırlı zaferlerini nasip etsin(amin).
♥♥♥ 
Mübarek bayrama yakışan tatlı bir tarifi sizlere bayram hediyesi olarak sunmak istiyorum.Tarifimiz sütlü tel kadayıf topları.Bu tarifi şekillerinden dolayı,daha çok fincan kadayıfı olarak biliyoruz.Ancak benim tarifim fincan kadayıfına sadece şekil olarak benziyor.
Bu tarifimdeki kadayıflar küçük toplar halindeler.
Kullandığım süt ile daha lezzetli ve şeker tadı olarak daha hafif bir tattalar.Zaten tarifimdeki şeker oranı bilinen kadayıf tariflerindeki şeker miktarlarına göre biraz daha az.
Sütün kadayıfa kattığı,bir dezavantajı var,tatlıyı daha lezzetli ve daha hafif bir hale getirdiği için,daha çok yediriyor,aman dikkat :)
Gelin şimdi lezzeti ve kıvamı yerli yerinde olan sütlü tel kadayıf toplarını nasıl hazırladım,dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım inşeAllah...

SÜTLÜ TOP KADAYIF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
500 gr.tel kadayıf,
125 gr.eritilmiş tuzsuz tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
iri çekilmiş ceviz içi,
1 su bardağından biraz fazla soğuk süt,
Süslemek için:
çekilmiş fıstık
Kadayıfın şurubu için:
3 su bardağına yakın toz şeker,
2,5 su bardağı su,
çay kaşığının ucunda tuz,
1 ince dilim limon,
 SÜTLÜ TOP KADAYIFLAR NASIL HAZIRLANIR?
kadayıfı,rahat karıştıracağınız,geniş bir kap içine alın,
yapışık kısımlarını elinizle çekerek ayırın,
zeytinyağını ve eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine gezdirin,kadayıfları karıştırarak,yağsız kısım kalmayacak şekilde harmanlayın,
kahvaltılık küçük reçel kasesine bir miktar kadayıf koyup dışa taşacak şekilde,ortasını hafif çukurlaştırarak yerleştirin,
çukur kısma 2 tatlı kaşığı ceviz koyup(1 numaralı resim),kenarlara sarkan kadayıfları içe kapatın,
aynı kasenin bir diğerinin tersi ile kasedeki kadayıfın üstüne sıkıca bastırıp(2 numaralı resim),büyük yuvarlak borcam tepsiye ters çevirin(3 numaralı resim),
toplam 15 adet kadayıf olacağı için,kadayıfı 15 eşit parçaya ayırıp sonra kaselere yerleştirirseniz işiniz daha kolay olur,
diğer kadayıfları da aynı işlemden geçirip,kadayıf toplarının arası boş kalmayacak şekilde sıkıca tepsiyi doldurun,kadayıf tepsisinin büyüklüğünde başka bir tepsinin alt kısmı ile kadayıfların üzerine bastırıp tekrar sıkışmalarını sağlayın,

kadayıf tepsisini fırına sürüp,fırını 200 dereceye ayarlayıp çalıştırın,yaklaşık 1 saat pişip üstleri ve altları iyice kızaran kadayıfları fırından alın,
kadayıfı fırına sürdükten sonra,şurup malzemelerini tencereye alıp ocağa koyun,altını yakın,kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 20 dak.kadar kaynatıp şurubun altını kapatın,
fırından aldığınız kadayıfların her bir parçasının üzerine 2 yemek kaşığı süt gezdirin,
ılıktan daha sıcak şurubu sütle ıslattığınız kadayıfların üzerine,iplik gibi akıtarak gezdirin,
şurubu kadayıfın üzerine  yavaş ve iplik gibi akıtarak gezdirip dökmemizin sebebi,şurubun ağır ağır alta inip,kadayıfların üstlerinin de şurubu iyi çekmesi ve kuru kalmaması,
şuruplama işleminden sonra arzu ederseniz kadayıfın üstünü fıstıkla süsleyin,
şuruplanan kadayıfı 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz,
 kadayıflarımız servise hazır,yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,bu güzel tatlı,aile muhabbetinizin artmasına vesile olsun,sevdiklerinizle geçireceğiniz,hayırlı,huzurlu,sağlıklı günleriniz,bayramlarınız olsun(amin).
NOT:Kadayıflarınızı aynı gün tüketmiyecekseniz hemen sütleyip şuruplamayın.Yiyeceğiniz gün soğuk kadayıfları,soğuğa yakın ılık sütle ıslatıp,kaynara yakın sıcak şurupla birleştirin. 
****
 Sütlü Tel Kadayıf Tatlısı  tarifimi de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
http://hayatcemresi2.blogspot.com.tr/2015/12/sutlu-tel-kadayf-tatls.html

20 yorum:

  1. selamun aleykum canim kardesim Rabbim hepimize huzur icerisinde gecirecegimiz hayirli bayramlar nasip etsin.Allah razi olsun yazin cok etkileyici , kendimizi sorgulamamiz gerektigini hatirlatiyor bir kere daha. ne guzel bir ifade "Allah (c.c)razi olsun o bana yeter"(amin)
    kadayifa gelince hayatta yapmayi beceremedigim bi tatli kadayif itiraf ediyorum her denemem husranla sonuclaniyor ya serbetini cekmiyor, ya yumusacik oluyor :( onun icin uzun zamandan beri yapmiyorum ama bu kadayiflari deminden beri seyredim duruyorum , inshaAllah seyretmeyede devam edecegim ne diyim ...ellerine saglik canim,afiyet olsun Allaha emanet olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim benim,
      evet kadayıf şurubu açısından biraz netameli bir tatlıdır,ama çok da gözümüzde büyütülecek bir şey değil,seninde kıvamı tutturabileceğine inanıyorum,seyretmekle kalma bence :)
      kalbi muhabbetlerimle,Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  2. Elleriniz dert gormesin enfes gorunuyor..bayraminiz mubarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim,çok teşekkür ederim,hayırlı bayramlar,sevgiler...

      Sil
  3. Zeynep kubra13 Ekim 2013 16:48

    Sessiz takipçinizin. Sizin ve cahide ablanın tariflerini çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  4. Zeynep kubra hoşgeldiniz :)
    benim nasibime genellikle sessiz takipçiler düşmüş :(
    sessizliğini bozmuş seslileri çok severim,teşekkür ederim :)
    sevgiler,hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep kübra13 Ekim 2013 23:40

      Bugün nanelota'yı yaptım. Çok harika oldu, eşim bunun içinde ne var dedi:) çok beğendi yani. İki hafta önce de sıvı sabun, şampuan, bulaşık makinası deterjanı tariflerinizi yaptım çok memnunum. Size bir şey soracağım, en küçük çocuğunuz bir yaşındaydı sanırım, öyle okudum yanılmıyorsam. Bebeğinizle bu kadar şeyi nasıl yapabiliyorsunuz? Benim de ALlah bağışlasın bir hafta sonra bir yaşına girecek bi kızım var. Evde hiç işim bitmiyor :( sizi kendime çok yakın hissediyorum. Bende ANkaralıyım, ama orda yaşamıyorum. Asıl ismim de Hatice :) adaşız değil mi:) kızımın doğum günü özel olsun istiyorum. Komşular, yakın akrabalar filan olacak. Neler yapmamı önerirsiniz? Sizinle güzel bir menü planlayabiliriz aslında. Yani sayfada çok tarif var ben seçemiyorum :(

      Sil
    2. Zeynep kübra13 Ekim 2013 23:42

      Birde Zencefili buzluğa nasıl atıyorsunuz, direkt mi? Çıkınca çözülmesini bekliyor musunuz? Çok yazdım, kusura bakmayın. Allah'a emanet olun, hayırlı bayramlar... Güzel etli tariflerinizi bekliyorum ;)

      Sil
    3. Nihayet nanelotayı yapıp da sonucu yazan birisi çıktı,o da sensin :)beğenmenize çok sevindim,afiyet olsun,bu yaz nanelotayı kaç kez yaptım bilmiyorum,evimizin en favori içeceği,elhamdulillah şimdi taze zencefil daha kolay bulunuyor,güzel ve ucuzuna rastladığımda bir miktar alıp buzlukta stoklamak istiyorum inşeAllah,

      evet o yazıyı yazdığımda oğlum bir yaşındaydı,bu yıl okula başladı,şimdi 1.sınıf öğrencisi oldu,anlayacağın bebeğim artık büyüdü,ama gözümde hala çok küçük,anne babalarının gözünde,evin küçükleri kolay kolay büyümüyor,

      adaşım Rabbim yavrunu saliha bir evlat eylesin(amin),
      ben hiç bir çocuğuma doğum günü kutlaması yapmadım bu tür kutlamalarda da hiç bulunmadılar,hatta küçük oğlumun sınıfında böyle bir kutlama yapılacağını öğrenince oğlumu o gün okula da göndermedim,
      komşular akrabalar bir araya gelebilirsiniz ancak pastanın üzerine mum dikip üflemek,üfletmek gibi bir uygulama olmamalı,kızım daha çok küçük anlamaz da dememek lazım bunlar o küçücük beyinlerine kodlanıyor,

      sen beğendiğin uygun olan tarifleri seçersin,benden sana iki tarif önerisi şunlar olsun,pileli büzgü börek ve kuru börülce salatası...kolay gelsin.

      Sil
    4. Zeynepcim yazmayı unutmuşum,zencefili yıkayıp sonra iki parmak kalınlığında parçalara kesip buzdolabı poşetinde buzluğa atıyorum,hem nanelotada hemde ıhlamurda çözülmesini beklemeden kullanıyorum,ama nanelota için,buz kırma özelliğine sahip bir blendır veya robotun yoksa çözdürüp öyle kullan,
      sevgilerimle,hayırlı bayramlar...

      Sil
    5. Zeynep kübra14 Ekim 2013 00:41

      Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Doğum günü kutlamak gerçekten yanlış bi şey mi? Hiç bu yönden bakmamıştım:( dinen bi hükmü var mı ? Yani mum üflemek kötü bi şey mi? Cahilliğimi affedin ablacım

      Sil
  5. selamun aleykum... Tum musluman alemının bayramı mubarek ve hayırlı olsun. kurban kesebılen kardeslerımızın ıbadetlerını Yuce Rabbım Kabul etsın...
    ablacım cok guzel gorunuyorlar. bızım burası kucuk yer oldugu ıcın yas kadayıf bulunmaz.Sehre gıdınce aılırım ınsaALLAH...:) cok guzel gorunuyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Fatmacım,güzel dualarına gönülden amin diyorum,Rabbim razı olsun,
      taze kadayıf bulunca fazla miktarda alıp buzlukta muhafaza edebilirsin,kullanacağın zaman da çıkarıp çözdürür ve istediğin şekilde kullanırsın,

      sana da sevdiklerinle geçireceğin,hayırla,huzurla sağlıkla idrak edeceğin güzel bir bayram,bayramlar diliyorum,
      Rabbime emanetsiniz,kalbi dua ve muhabbetlerimle...

      Sil
  6. Haticeciğim tatlın enfes görünüyor, süt şerbetli tatlılarda hafifletici oluyor gerçekten, ellerine sağlık..Amin, Rabbim razı olduğu kullarından eylesin cümlemizi.
    Bayramın mübarek olsun, sevdiklerinle birlikte hayırlı, sağlıklı, huzurlu, mutlu nice nice bayramlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin adaşım,çok teşekkür ederim,sevgiler,hayırlı bayramlar...

      Sil
  7. Merhaba ben bu tatlıdan yapmak istiyorum ama şerbetin sıcaklıgını ayarlayamıyorum. Kadayıfı önceden hazırlayıp sonra şerbetlicem.
    "NOT:Kadayıflarınızı aynı gün tüketmiyecekseniz hemen sütleyip şuruplamayın.Yiyeceğiniz gün soğuk kadayıfları,soğuğa yakın ılık sütle ıslatıp,kaynara yakın sıcak şurupla birleştirin. "
    demişsiniz kaynara yakın sıcak şurup derken altını kapattıktan sonra kaç dakika beklemeliyim. yogurt mayalarken sütün sıcaklıgını ayarladığımız gibi mi olucak cevaplarsanız çok sevinirim Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihan hanım hoşgeldiniz :) şurubun altını kapattıktan sonra ocaktan alın, en az 5 dak.bekletip sonra kadayıfların üzerine gezdirin,

      ama tarifteki gibi pişirdikten sonra şuruplayacaksanız, kaynamış şurubu ocağın üzerinden alıp, 15 dak.bekletip sonra kadayıfların üzerine gezdirin (zira pişirdikten sonra şurupladığınızda kadayıflar ılık olacağı için şurubu daha fazla bekletiyoruz) kolay gelsin, sevgiler, hayırlı ramazanlar...

      Sil
  8. Merhabalar sizi yeni keşfettim tariflerinizi severek takip ediyorum. Sütlü kadayıf tatlısını ilk kez denedim ama sonuç hüsran oldu. Hamur gibi oldu resmen Nerde yanlış yaptım bilmiyorum ama deneye yanıla bulacağım inşallah :) Allahtan misafire filan yapmamıştım rezil olurdum yoksa :) sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz :)
      Kadayıfın hamur gibi olasında başta gelen sebep şurubun fazla sıcak dökülmesidir,
      iyi pişmemişse bu da bir sebep olabilir üzüldüm :(
      Ancak bu vesile ile tanışmamıza sevindim :) sizden güzel haberler alabilmek temennisi ile selametle kalın, sevgiler...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur