بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

21 Ekim 2013 Pazartesi

PİLAVLI TAS KEBABI

"Ayıbın en büyüğü, sende olan bu ayıpla başkasını kınamandır."
(Hz. Ali r.a.
)

Rabbimin adıyla başlarım...
Tas kebabını ilk olarak kaynanamda görüp tatmıştım.Tabii yapılışını da ondan öğrendim.Bu güzel ve özel lezzeti öğreneli yıllar oluyor.Malzeme olunca ara sıra yaptığım ve çok beğendiğimiz bir lezzettir.Resimler akşam saatlerinde çekildiği için pek iyi çıkmadı,ama ne olduğu anlaşılıyor,önemli olan tarifi size aktarabilmek,maksat hasıl olmuşsa mesele yok demektir.
Pilavın pişmesi esnasında ortada kebabının bulunması,pilava da kebap lezzetinin aksedip çok lezzetli bir pilav olmasına sebep oluyor.Et ve pirincin miktarını siz ailedeki kişi sayısına göre artırıp eksiltebilirsiniz.
Rabbimize bize lütfettiği bütün bu güzellikler,nimetler için yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun,Rabbim olmayanlara da nasip etsin,bizlere de verdiği nimetlere şükredebilmeyi,en azından bu gayrette olabilmeyi,isyan etmekten sakınmayı nasip etsin(amin).
TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER
400 gr.kuşbaşı et,
1 yemek kaşığı kadar kuyruk yağı,
2 adet yeşil biber,
1 adet küçük kuru soğan,
1-2 diş sarımsak,
1t orta boy domates,
7-8 dal maydanoz,
tuz,toz karabiber,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Pilav Malzemeleri,
2 su bardağı,yıkanıp en az bir saat ılık tuzlu suda bekletilip suyu süzülmüş pirinç,
2-3 kaşık zeytinyağı,1/2 yemek kaşığı tereyağı,
pirincinize göre yeterli miktarda sıcak su,3-3,5 su bardağı kadar,ama sade pilava koyduğunuz sudan biraz daha az miktarda su olsun,
arzuya göre haşlanmış nohut,
tuz,
TAS KEBABI NASIL HAZIRLANIR?
*eti sıcak suda yıkayıp suyunu süzün,
*iyice ısıtılmış tencereye eti alın,karıştırıp kapağını kapatın,
et bıraktığı suyu çekince,biraz kaynar su ekleyip tekrar pişirmeye devam edin,
*et tekrar suyunu çekince pişip pişmediğini kontrol edin,pişmemişse biraz daha su ilavesi ile tekrar pişirmeye devam edin,
*ayrı bir tavada çok ince kıydığınız kuyruk yağını kızartıp eritin,
pişip,suyunu çeken eti de ilave edip karıştırın,
*başka bir tavaya zeytinyağı,yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve küçük doğranmış biberleri alıp 2-3 dak.kavurun,eti ilave edin,2-3 dak.da etle beraber çevirdiğiniz malzemeye,kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesi de ilave edin,hepsini karıştırın,tuzunu,kabiberini de ilave edin,domatesler de biraz pişince altını kapatın,doğradığınız maydanozları da ekleyip hepsini karıştırın.
*hazırladığınız kebabı uygun bir tasa doldurun,gayet geniş,yayvan bir tencerenin tam ortasına,et doldurduğunuz tası ters çevirip birakın,pişerken tasın havalanmaması için üzerine bir ağırlık koyun,
*ayrı bir tencere veya tavada pirince tuzunu atıp yağlarla beraber 5-6 dak.kavurun,
*tenceredeki tasın etrafına kavurduğunuz,pirinci yerleştirin,isterseniz bu aşamada bir miktar haşlanmış nohutu da pirince ilave edip karıştırın,
*pirince kaynar suyunu ilave edin,tencerenin kapağını kapatın,altını yakın,kaynamaya başlayınca ısıyı en düşüğe alıp,pirinçler iyice suyunu çekinceye kadar pişirin,altını kapatıp 10-15 dak.dinlendirin,
*tencerenin kapağını açıp,tasın kenarındaki pirinçleri açın ve tası kaldırın,
*uygun bir tabağa(ben,küçük borcam tepsiye yerleştirdim) önce eti yerleştirip yayın,tencerede kalan pilavı karıştırıp,etin üzerine yayın ve hafif bastırın,
*servis tabağına kebap ve pilavı yerleştirdiğiniz tabağı ters çevirin,üstteki tabağı alın,
yemeğimiz servise hazırdır,yanında uygun bir salata ve ayranla servis yapın,kolay gelsin,afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Hmmm ellerinize saglik leziz gozukuyor

    YanıtlaSil
  2. Sevgili ablacım kuru fasulye var soframızda bu gün inşaAllah ben bu kebabı da alsam nasıl olur,yakışır değil mi :)
    Allahım zeval vermesin sevgilerimi bırakıyorum dualarına talibim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim kuru fasulyen etsiz ise yanına olur,ama ikisi de etli ise biraz ağır olur sanki,
      yine de tercih senin,tas kebabı başlıbaşına bir yemek yanına ayran,salata,turşu kafi geliyor :)afiyetler olsun,sevgiler...

      Sil
  3. Allahım bu ne güzellik böyle.Ablamın ellerine sağlık.a.e.o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler Şulecim,sevgiler...

      Sil
  4. tam davet yemeğı olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet selmacım,çok özel bir sofranın yemeği idi :)resimler üç ay önceye ait...

      Sil
  5. Ablacım ellerine sağlık çok lezzetli ve güzel bir yemek.Bende en kısa zamanda denemek niyetindeyim.Ama seninki gibi olur mu bilinmez.Selam ve dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rümeysacım hoşgeldin :)
      senin gibi becerikli bir kardeşimin elinden çıkar da güzel olmaz mı hiç?çok daha güzel olacağına inanıyorum,kolay gelsin,sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur