İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

16 Ağustos 2013 Cuma

EV YAPIMI LAHMACUN

 "Rabbimiz!bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin."
(Al-i İmran suresi 194.ayet meali)
Esselamu Aleykum we Rahmetullah...
Yüce Rabbimin adıyla...
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum.Sizler bu yayınları okurken,Rabbim izin verirse ben buralardan çok uzaklarda olacağım.Bundan önceki iki yayında olduğu gibi bu yayında planlanmış olarak yayınlanıyor yani ben yokken...Bu yüzden yorumlarınız onaylanmıyor,bekliyor.Rabbim nasip ederse döndüğüm zaman okuyup onaylayacağım.
Ben bunları yazıyorum ancak kaç kişi merak eder,sorar,veya merak eden soran olur mu bilmiyorum...Ancak bilmenizi isterim özellikle yazan kardeşlerim,yazmaya ara verse,ben onları çok merak ediyorum,özlüyorum...Hiç ses vermeyenleri de merak ediyorum,bu sayfaya ne için geliyorlar,yazılanları beğeniyorlar mı,tarifleri deniyorlar mı?ses vermeleri beni çok sevindirir,belki ölmez sağ kalırsam,Rabbim nasip ederse güzel sürprizlerle karşılaşırım :)
Şair ne güzel söylemiş,selam kelimesi benim ilavem,
"Bir satır yazmaya, varmaz mı elin?
Koptu mu kalbinde, duygusal telin?
Üç hecelik söze, dönmez mi dilin?
Bir selam etsen, ne kaybedersin?" 

Ancak bunu bir ümidsizlik,kırgınlık sanmayın,yine Cengiz Numanoğlu'nun güzel dizeleri,başta kendime ve sizlere,ihtiyaç duyanlara bir nasihat olsun :)
"Varsın, hak kapını kimse çalmasın,
Dost bildiklerinde, vefâ kalmasın,
Varsın, selâmını kimse almasın;
Olmaz bir zerresi, Mîzan’da heder,
Verdiğini, Allah için ver yeter…"

***** 
Söz fazla uzadı,umarım sizleri sıkmamışımdır,sürç-i lisan ettiysem affola...
Buyrun lahmacun tarifimize geçelim...
Zannediyorum bir çok evde de lahmacun bizim evde ki kadar seviliyordur.Biz genellikle lahmacunu Malatya pide fırınında yaptırırız.Bazen de böyle evde yaparım.Evde lahmacun yapmak zor değil,sadece zaman alıyor o kadar.Özellikle de bizim üç numara evde yaptığımı daha çok tercih  ediyor,onun israrlarını kıramadım,evde hazırladım,tarifi de sizlerle paylaşmak istedim.Fırında yaptırma imkanı bulamayanlar için de alternatif bir yöntem.
Rabbimizin imkan ve sağlık verip evde sevdiklerimize bir şeyler hazırlamak,mutluluklarına vesile olmak ne büyük bir mutluluk,ne büyük bir lütuf!elhamdulillah.Rabbim bütün arzu edenlere de nasip etsin(amin).
Evde lahmacunu nasıl hazırlıyorum?buyrun tarifimize bakalım...
MALZEMELER
Üst Harç Malzemeleri:
400gr.veya daha fazla kıyma,
az miktar kuyruk yağı,
kıyma orta yağlı ise 3 yemek kaşığı,az yağlı ise 4-5 kaşık zeytinyağı,
1-2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşından fazla toz karabiber,
5-6 adet yeşil sivri biber,
1 adet salçalık kırmızı biber(ben unuttum),
3 adet orta boy domates,
yarım demet maydanoz,
2 adet büyük boy kuru soğan,
2-3 diş sarımsak,
Malzemeler için not:malzeme miktarları göz kararıdır,özellikle yağlar ve kıyma için,siz arzu ettiğiniz şekilde hazırlayın.
Hamur Malzemeleri:
1/3 ü tam buğday unu(hepsi normal un da olabilir),kalanı normal unla hazırlanmış bir yumurtalı,yağı azaltılmış,varsa lor suyu ile veya normal su ile(süt de kullanabilirsiniz)hazırlanmış ele yapışmayan,yumuşak her hangi bir poğaça hamuru,
EV YAPIMI LAHMACUN NASIL HAZIRLANIR?
 hamur yoğrulup mayalanması için dolaba kaldırılır(yaz mevsiminde iseniz bu yöntemi daha çok tercih edin,dolapta mayalanan hamur daha rahat açılıyor,açarken kendisini toplamıyor,4-5 saat mayalanması için yeterli oluyor,daha fazla da bekletebilirsiniz),
sebzeler hazırlanır,kıyma hariç bütün harç malzemesi robottan geçirilir,
kıyma da ilave edilip hepsi karıştırılır,
 mayalanan hamur yumruktan daha büyük parçalara ayrılır,
fırın en yüksek sıcaklığa ayarlanıp ısıtılmaya başlanır,
hamur istenilen şekilde yufkadan daha kalın açılır(3 yufka kalınlığı kadar,isterseniz daha ince veya daha kalında açabilirsiniz),
harç malzemesi hamurdan kaç parça ayırdı iseniz o kadar parçaya ayrılır(bazen hamur fazla gelip iç yetmeyebiliyor veya tersi de olabiliyor,bunu mesele etmeyin,özellikle içi artırmamaya bakın,fazla gelen hamur bir şekilde kullanılıyor)
yağlanmış veya uygun malzeme serilmiş tepsiye açılan lahmacun hamuru serilir,üzerine harç konulup,kaşıkla her tarafına eşit olarak serilir,tepsinin büyüklüğüne göre bir tepsiye 1 veya 2 lahmacun hazırlanıp,sıcak fırına sürülür,üzeri kızaran,hafif kuruyan altları da kızaran lahmacunlar pişmiştir,fırından alınır,hazırlanan her lahmacun istenilen büyüklükte parçalara kesilir,
kalan hamur için de aynı işlemler uygulanır,kolay gelsin,afiyet olsun,şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı,hayır dualarınız makbul olsun(amin).

6 yorum:

  1. selamun aleykum hatice ablacım.
    burda olmadığını okuyunca çok üzüldüm.annemleri ziyaret için ankara ya gidicektim pazar günü.aklımdan geçiriyordum hep sonra eşime danıştım hani hayat cemresi abla varya o kabul ederse annemle birlikte onunla tanışmaya gidebilirmiyim diye olur deyince çok şaşırmıştım ama nasip değilmiş belliki.uzun bir müddet ankaraya gelemeyeceğim 7 aylık hamileyim.inşaallah rabbim bizi cennetinde buluşturur.burda olmazsa orda tanışmayı nasip eder.şehitler peygamberler ve sıddıklarla beraber.
    gittiğin yer hayırdır inşaallah ablacım.senden dua bekliyorum.rahman çocuklarımıza hidayet versin. allaha emanet olasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,ben de tanışmayı çok isterdim :(ya nasip!
      düşündüğün için Rabbim razı olsun,yavrunu ve seni sağlıkla birbirinize kavuştursun(amin),
      kalbi muhabbetlerimle,O'na(c.c)emanetsin güzel kardeşim...

      Sil
  2. selamun aleykum ve rahmetullah.. Ablacım oncelıkle lahmacun gercekten cok lezzetlı gorunuyorlar.. gecen yorum yazmıstım acaba dedım gorunmedı mı sende.. cevabımı aldım. nerelerdesın ablacım. merak ettım hele bu sekılde yazınca merakım daha bır arttı. hayırlı haberlerını almak dılegıyle... ALLAH HAFIZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah Fatmacım,Allah razı olsun,merak edilecek bir durum yok elhamdulillah,memlekete gidip döndük :)
      sevgilerimle...

      Sil
  3. selamun aleykum Allah huzur icerisinde yuvaniza donmeyi nasip etsin :))) ben arsivleri karistirirken ayni uygulamayi daha oncede yaptigini gordum ve onun icin merak etmedim :)) yoksa insan Allah dostunu merak etmez mi hic...lahmacunlar cok nefis gorunuyorlar, ellerine saglik , Rabbim yar ve yardimciniz olsun , tekrar bulusmak dualariyla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canımın içi :)
      sıkı takipçinin hali bir başka,hiç bir ayrıntı gözünden kaçmıyor :)Allah razı olsun,kalbi muhabbetlerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur