İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

17 Nisan 2013 Çarşamba

DOĞAL SAĞLIKLI TEMİZLİK REÇETELERİ

 Allah'ın adıyla başlarım...
Evde kullandığımız kimyasal deterjanlardan kurtulmak,evde doğal temizlik maddeleri hazırlayıp kullanmak isteyenler bu yazıyı çok dikkatli okusun.Yazıyı buraya alıntılarken ilave bilgilerde ekledim.
************
KİMYASAL TEMİZLİK MADDELERİNE DOĞAL ALTERNATİFLER
"Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı’nın vesilesi ile Türk kadınlarının gündemi hayli değişti. Çamaşır deterjanından böcek ilacına kadar birçok kimyasalın doğal alternatifini artık evde yapmak mümkün.
.....................................
Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkemizde 2002’de 85 bin 939 olan kanserli hasta sayısı 2010’da 214 bin 131’e çıkmış. Bu ölümcül hastalığı tetikleyen unsurların başında vücudumuza aldığımız zararlı kimyasallar var. Mesela bir çay kaşığındaki bulaşık makinesi deterjanını tamamen temizlenmek için 18 litre su gerekirken; bir makine dolusu bulaşık yeni üretilmiş makinelerde 15 litre suyla yıkanıyor. Hâlbuki koyduğumuz deterjanın tamamen temizlenebilmesi için 16 ton suya ihtiyaç var. Peki, 80 yıl önce, kimyasal içerikli temizlik maddeleri hayatımıza girmemişken insanlar temiz değil miydi? Güzel kokmuyor muydu çamaşırlar? Soruların cevabı Erkan Bey’de: “O dönemin insanları şimdikilerden daha az temiz ya da bakımsız değildi. Onların tüm temizlik maddeleri kalıp sabun, arap sabunu, çamaşır sodası, kül, sirke, limon tuzu, karbonattı.
Mesela ‘Şunu kullanmayın’ demeden önce geçmişe dönüp muhakkak bakıyorum. Anneannelerimiz neler yapmış, bu sorunun üstesinden nasıl gelmiş diye. Her kimyasalın bir doğal alternatifi var. Bunları araştırmak, bulmak, anlatmak, halkı bu konuda bilinçlendirmek görevim. Alternatif sunmazsam anlattıklarımın bir anlamı kalmaz.”
Her kimyasalın ekolojikalternatifi var
Modern zamanları yaşarken kadınlar da erkekler de oradan oraya koşturup duruyor. Kimsenin boş vakti yok. İşte bundan dolayı içi zararlı kimyasallarla dolu temizlik maddeleri bizim için önemli. Düşünsenize, çamaşır makinenizin bir gözüne deterjan bir gözüne yumuşatıcı koyup kapatıyorsunuz. 1-2 saat sonra mis kokulu, bembeyaz çamaşırları alıyorsunuz. Bulaşık makinesindeki durum bundan farklı değil. En yağlı, kirli bulaşıklar pırıl pırıl elinizde. Evinizi bir siliyorsunuz mis gibi kokuyor, ortamın enerjisi değişiyor sanki. Tüm bunlar çok pratik, etkili gibi duruyor; ama ya sağlığımız? Erkan Şamcı bu soruya şöyle cevap veriyor: “Kimyasallar hayatı kolaylaştırırken aslında daha sağlıksız, daha kısa, ‘sadece’ kendinizi düşündüğünüz bir hayat sunar. Ekolojik yaşam hem sizin hem de başka canlıların hayatını garanti altına alırken daha uzun, sağlıklı, huzurlu bir hayat vadeder. Giderek sunileşen hayatta insanları maddi-manevi ayakta tutacak tek şey doğal yaşamaktır.” Hâl böyle olunca biraz fıtri yaşamaya, biraz öze dönmeye ne dersiniz? Bunun için Erkan Şamcı’nın alternatif yöntemlerine kulak kabartmak lazım. Doğallığın, fıtri olanın tadına vardığınızda zaten bir daha vazgeçemeyeceksiniz…

Çamaşır deterjanı yerine: Bir kalıp doğal sabun alınıp rendelenir. İki litre suyun içine konur. Karıştırılıp sabun eriyene kadar kaynatılır. İçine 1 çay bardağı boraks, 1 su bardağı da çamaşır sodası(burada çamaşır suyu yazılmıştı ancak yanlış yazıldığını düşünüyorum,çünkü videosunda çamaşır suyu değil çamaşır sodası kullanılıyor)eklenir. Karıştırılarak 5 dakika kadar daha kaynatılır. Sonra geniş ağızlı bir kabın içine karışım alınır. Soğudukça katılaşan malzemeden kullanılacağı zaman bir kupa alınıp cezvede eritilerek makinenin deterjan haznesine konur (biraz sulandırabilirsiniz de). Yumuşatıcı gözüne de elma sirkesi eklenir. Çamaşırlarınızın parlak, yumuşak ve tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer sabunu eritmeden koyarsanız çamaşırlarınızda sabun kalabilir ya da su tahliye hortumu tıkanabilir…

Bulaşık deterjanı yerine: Bir kupanın içine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, 1 tutam limon tuzu, bir tatlı kaşığı hardalı koyup sıcak su yardımıyla hepsini karıştırıp eritin ve bulaşıkların üstüne rastgele dökün. Evde kullanılmış limon varsa onu da çatal-bıçak sepetinin kıyısına köşesine sıkıştırın. Sıcak suyun yardımıyla limon bulaşıklarınızı hem çok iyi parlatacak hem de kötü kokuları önleyecektir."
(Hayatcemresi Notu:Yıllardır uyguladığım ve limonlu tariflerimde not düşüp tavsiye ettiğim,kullanılmış limon kabuklarını atmayıp bulaşık makinesinin kaşıklık gözüne yerleştirip,bulaşıkları bu şekilde yıkama fikrinin bir uzman tarafından da önerilmesi çok güzel bir tevafuk.Ben sadece limon kabuklarını kullanmak ve güzel kokusu ile makinemi kokulandırmak,kimyasal kokulandırıcılar kullanmamak için bunu düşünmüştüm,ama bulaşıkları
parlatma yönüde varmış,bunu da yeni öğrendim :))
"Genel temizlik maddeleri yerine: 1 litre sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, 1 çay kaşığı arap sabunu, birkaç damla portakal, limon ya da lavanta yağı, 1 çay bardağı sirke iyice karıştırılır. Püskürtme özelliği bulunan bir şişenin içine konulduktan sonra her yerin tozunu bu karışımla alıp her türlü genel temizlik için kullanabilirsiniz. Parkeleri silerken de suyun içine arap sabunu koymanız yeterli. Eğer ‘illa da hijyen’ diyerek bu konuda takıntınız var ise bir yemek kaşığı boraks da ilave edebilirsiniz. Çünkü boraks bir ameliyathaneyi bile dezenfekte edebilecek güçte, en doğal dezenfektandır. Asla zehirli değildir.

Mobilya cilaları yerine: Bir ölçü zeytinyağına bir ölçü sirkeyi püskürtebileceğiniz bir şişeye koyup karıştırmanız yeterli. Hem lekeler kolaylıkla çıkar hem de mobilyalarınız pırıl pırıl parlar. (Elde etmek istediğiniz miktara göre çay bardağı, su bardağı, kahve fincanı kullanabilirsiniz.)

Kireç çözücüler yerine: Çaydanlık, su ısıtıcıların içine bir tutum limon tuzu koyup kaynatabilirsiniz. Kirecin hızla çözüldüğünü görüp şaşıracaksınız. Sirke de aynı işlevi görüyor. Ayrıca sirkeli su kaynatılan evde kötü kokular yok olur, havadaki zararlı mikroplar ölür. Özellikle bulaşıcı hastalık yaşanan evlerde sirkeli su kaynatmakta fayda var.

Cif yerine: Karbonat, çamaşır sodası cifin işlevini fazlasıyla görüyor. Daha inatçı yüzeyler için de bir limonu ikiye kesip üzerine limon tuzu ya da karbonat döktükten sonra ovalamak yeterli.

Halı temizleyiciler yerine: Halılarımızda bizim gözle görmediğimiz, özellikle alerjisi bulunan, astım hastaları ve bebekler için zararlı canlılar yaşıyor. Dolayısıyla sık olmamakla birlikte ara ara halıların üzerine mısır nişastası ya da boraks serpip 10-15 dakika beklettikten sonra süpürerek bu canlılardan kurtulmanız mümkün. Yalnız nişasta ya da boraksı ölçülü şekilde serpmenizde fayda var. Erkan Şamcı bazı süpürge motorlarının bu maddeler çok serpildiğinde zarar görebileceğini belirtiyor.

Böceklerle doğal mücadele yöntemleri
Erkan Şamcı: “Böcekleri iyi tanımak gerekiyor. ‘Onuncu kattaki bir eve acaba neden girer?’ diye düşünmek lazım. Onları biz çağırıyoruz, hayat şartlarını biz oluşturuyoruz. Yemek kalıntılarını mutfakta bırakıyoruz, masanın altına kaçan ekmek kırıklarını, yiyecek parçalarını almıyoruz, ortamı temiz tutmuyoruz, toz almıyoruz, evimizdeki çatlakları, delikleri kapatmaya üşeniyoruz. Su ihtiyaçlarını damlayan musluklardan ya da temizlik esnasında ıslak bırakılan yüzeylerden karşılıyorlar. Hâl böyle olunca evimize yerleşen böcekler bir türlü terk etmek istemiyor. Ev temizse, çatlak, delik yoksa, ortalıkta yiyecek bırakılmıyorsa, su kaynağı bulunmuyorsa hiçbir böcek orada yaşamak istemez. Evindeki böceklerden şikâyet edenler önce tüm bu sebepleri ortadan kaldırmalı. Buna rağmen kurtulamıyorlarsa doğal çözümler mevcut. Onlarla mücadele etmek için çok etkili zehirler kullanmaya gerek yok. Küçücük yaratıklara tankla ateş etmenin insani bir tarafını göremiyorum. Böcekleri tanıdıktan sonra aklımızı kullanmanız yeterli.”

Karıncalar için: Karıncalar salatalık kabuğunu hiç sevmez. Bulundukları yere salatalık kabuğu koyduğunuzda oradan bir daha çıkmadıklarını göreceksiniz. Aynı şekilde tebeşirden de hiç hoşlanmıyorlar. Bunun için de gelmemesini istediğiniz yere tebeşirle çizgi çekmeniz yeterli. Bu çizgiyi kesinlikle aşmadıklarını hayretle gözlemleyeceksiniz. Çok çok mecbur kalmadığınız müddetçe uygulamamanız gereken bir diğer yöntem de karıncaların çıktığı yere bebe pudrası dökmektir. Pudra nefes almalarını engeller ve onları toplu şekilde öldürür.

Oryantal hamam böceği için: Çok dayanıklı ve en uzun yaşayan canlılar arasındadır. Hafızaları iyidir. Ev sahibiyle yabancıları dahi ayırt edebilirler. Genelde geceleri herkes uyuduktan sonra çıkarlar. 2 ay açlığa, 10 gün de susuzluğa dayanabilirler. Kafaları koptuktan sonra bile 10 gün yaşarlar. Başı koptuğu için değil, su içemedikleri için ölürler. Defne yaprağı, okaliptüs, sarımsak, nane yaprağını, karbonatı, sirke ve limonu hiç sevmezler. Bunlardan bir ya da birkaçını böceklerin çıktığı yerlere koyabilirsiniz. Bir de onlar için tuzak yem hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış patatesin içine yumurta sarısı (iki yiyeceği de çok seviyorlar) bir miktar da boraks koyup hamur hâline getirin. Minik minik toplar yaparak böceklerin genelde çıktığı yerlere koyun. Boraks onların ölmesini veya ortamlarından uzaklaşmalarını sağlayacaktır. Onlarla mücadele etmediğinizde ise bir çift böcek 1 yılda 200 bin adede ulaşır. Yaptığınız mamanın başka hiçbir canlıya zararı yoktur. Boraks toksik (zehirli) bir madde değildir.

Fareler için: Fareler unlu gıdaları çok sever. Bir miktar unun içine biraz boraks koyup suyla karıştırın. Yuvarlanabilecek bir hamur elde edin. Küçük toplar yaparak onların geçtiği yerlere koyun. Boraks sindirim sistemlerini bloke edip onları öldürecektir. Farelerin metabolizmaları çok güçlüdür. Sürekli verilen zehirlere bağışıklık geliştirip ölmeyebilirken bu karışım hem doğaldır hem de kesin çözümdür…

Bitkileri böceklerden korumak için: Çiçek ve bitkileri böceklerden temizlemek için satılan zehirlerin hepsi hem bitkiyi hem doğayı hem de insanı (dolaylı yoldan) zehirliyor. Hâlbuki bunların hiçbirine gerek yok. Bir püskürtmeli şişenin içine 1 litre suya 1 tatlı kaşığı arap sabununu koyun, iyice çalkalayıp sabunu erittikten sonra çiçeklerin üzerine püskürtün. Yalnız hastalanmış çiçeğin yanındakilere de bu karışımı uygulamayı unutmayın. 

Yaz aylarında sinek ve diğer uçan canlılardan korunmak için: Erkan Şamcı evde sineklerden korunmak için 24 saat takılı duran prizlere de soluğumuz havayı berbat eden spreylere de karşı. Çünkü onların doğaya, insana verdiği zarar büyük. Ki doğal bir alternatif zaten var. Yatmadan önce vücudunuza okaliptüs ya da nane yağını sürebilirsiniz. Bunu yapmak istemiyorsanız, bir tasın içine bu yağlardan damlatıp canlıların odaya girmesini engelleyebilirsiniz. Sarımsak yemek de etkili. Sarımsak yemiş ya da yanına koymuş birine sinekler yaklaşmıyor. Bulunduğunuz odada defne yaprağı yakmak da sineklerin mekânı terk etmelerine yetiyor. Tabii tüm bunlardan önce pencerelerde sineklikler bulunması, açıkta şekerli gıdaların, yemek artıklarının bırakılmaması, evin temiz tutulması elzem. Bu önlemler alındıktan sonra yine sinek geliyorsa o zaman mücadeleye başlamak lazım."
26 Mart 2012 / TÛBA KABACAOĞLU-AKSİYON DERGİSİ
***
Erkan Şamcı’nın kimyasal temizlik maddeleri ve böcek ilaçlarına getirdiği bu alternatiflerden başka doğal deterjan önerileri,kimyasal spreylere de getirdiği doğal alternatifler var,onları da ben ilave edeyim:
ELDE YIKAMAK İÇİN DOĞAL BULAŞIK DETERJANI:
2 yemek kaşığı rendelenmiş sabun,
1'er yemek kaşığı boraks ve karbonat,
1 bardak sıcak su,
bütün malzemeyi karıştırıp kullanın. 
ODA SPREYİ ve AYNI ZAMANDA SİNEK KOVAN SPREY: 
1 tatlı kaşığı karbonat,
yarım limon suyu,her hangi bir aromatik yağ,
1-2 bardak su,
hepsini boş bir sprey şişesine koyup iyice çalkalayın ve evinize,odanıza bir miktar sıkın.
GÜZEL KOKULU FARKLI BİR SPREY TARİFİ
Taze nane,kekik,limon kabuğu,karanfil,biberiye,soğuk su,
hepsini kapalı bir kapta her gün bir kaç kez çalkalayarak 30-40 gün bekletin,sprey şişesine süzüp kullanın.
***
SAĞLIKTAN ve DOĞALLIKTAN YANA OLANLARA ÖNEMLİ NOT:
BURADAKİ yazının yorumlarını okumanızı tavsiye ediyorum,ve tevhid kardeşimizin uygulamalarının da işinize yarayacağını düşünüyorum.

49 yorum:

  1. Erkan Şamcının bu reçetelerini henüz uygulamadım,fırsat buldukça denemek istiyorum.Çünkü deterjanların bulaşıklardan temizlenmesinin neredeyse imkansız olduğunu bu yazı vesilesi ile bir kez daha öğrendim.

    Sağlık ön planda olmalı,Erkan bey de bunu belirtiyor,doğal reçetelerde beklentilerimizi çok yüksek tutmamamızı,bunun çok önemli olmadığını,önemli olanın sağlığımız olduğunu,doğal yollarla hazırladığımız temizleyicilerinde yeterli temizliği sağladığını özellikle belirtiyor.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim canım çok faydalı bilgiler mümkün olduğunca denemeye çalışacağım
    ALLAH a emanet ol:)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel faydalı bir yazı,canım verdiğin bilgiler çok iyi ve doğru,önceden deterjanmı vardı?küçücük bir çocukken,anneannemlerin çamaşırları küllü suyla yıkadıkları hala hatırımdadır,yıllar geçtikçe herşey sunileşiyor,senin bulaşık makinesi içine limon koyma alışkanlığını öncelikle uygulamak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. paylasımın için Allah razı olsun hayırlı geceler:)

    YanıtlaSil
  5. erkan beyi ilk gülbence de izlemiştim.
    birkaç ay önce çamaşır deterjanını yaptım. erkan bey 1 hafta yeter size demişti.hem güzel yıkadı. hem de 1 hafta yetti.
    yalnız her kullanışta sulandırdım. katılaşıyor durdukça.
    bulaşık makineme de limon koymayı adet edindim çok şükür
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Allah razi olsun kardesim faydali bilgileri bizlerle paylastigin icin...

    YanıtlaSil
  7. Sizin sessiz takipçilerinizdenim yazılarınızı ve tariflerinizi beğenerek takip ediyorum.ALLAH sizden razı olsun bilgilerinizi bizimle paylaşıyorsunuz Boraksı bazı kimyagerler zehir olduğunu söylüyor sizinde yukarda paylaştığınız bazı tariflerde canlıları öldürmektede kullanılıyor. Kimyasallardan korunalım derken zamanla zehirlenmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz kardeşim,en azından yorumun sonuna isminiz yazarsanız hitabedebilmem daha kolay olur :)

      Yukardaki yazıda hamam böceğinden bahsedilen kısımda sorunuzun cevabı mevcut,
      televizyon programında da Erkan bey,haşereler için hazırlanan bu doğal ilaçların diğer canlılar(mesela kedi,köpek)yese de onlara bir zararının olmadığını da özellikle belirtti,
      kaldı ki bizler temizlik amacı ile kullanacağız,yemeyeceğiz...

      Sil
  8. Haklısınız doğrudan yemiyoruz fakat bulaşık makinesinde yıkanan kapların üzerinde deterjan kaldığını hepimiz biliyoruz dolaylı olarak yiyoruz. İnsan ilaçlarında sürekli kobay olarak fareler kullanılır boraksında farelerin sindirim sistemini bozup ödürüleceginden bahsediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadriye hanım hoşgeldiniz :)
      öncelikle hepimiz temizliğimizi hangi maddelerle yapacağız,buna sadece biz karar veririz,
      kimyasal deterjanlarla yıkanmış çamaşır ve bulaşıklarda deterjan kalıntılarının kaldığı bir gerçek,ancak boraksla temizlenenlerde de kalıntı kalıyor mu o konuda bir bilgiye sahip değilim,

      ancak bu yazıdaki,doğal yollarla hazırlanan temizlik maddelerinin kimyasal deterjanlardan çok daha masum olduğuna inanıyorum,başta da dediğim gibi,herkes istediği temizlik maddesini kullanmakta serbest,tercih sizin,
      sevgilerimle...

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksel kardeşim,kusura bakmayın,yorumunuzun içeriğini kaldırdım,çünkü kimseyi üzmemek için,burada isim verilmesini doğru bulmuyorum :(

      bloggerda,blogger dışındaki mesela wordpress'te olduğu gibi yorumlara müdahale etme imkanınız yok,virgülüne bile karışamazsınız,ya yorumu olduğu gibi yayınlarsınız ya da böyle içeriği kaldırır veya da silersiniz,müdahale imkanım olsa idi,ismi kaldırıp o şekilde yayınlardım,
      yorumunuz şöyle idi:

      "Beğenerek takip edenlerdenim. Siz bilgiyi veriyorsunuz,.......
      uyguluyor sanırım, bazen konularınız tevafuk oluyor."demişsiniz :)

      ben zaten bu bilgileri kullanılsın diye veriyorum :)hem bu bilgilerin bir çoğu,bir çok yerde var,
      dediğiniz gibi zamanlama ilginç bir tevafuk olmuş,olsun,sağlık için yazan,sağlığa önem veren her insan benim için,takdire değerdir,
      ilginize teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil
  10. MaşaAllah çok güzel bilgiler. Zaten şampunımızı yapmaya başlamıştık hamdolsun sizin vesilenizle, inşaAllah yavaş yavaş da çamaşır ve bulaşıklarımız başta olmak üzere bu çözümleri uygulamamız lazım.
    Sanırım bunları tamamen hayata geçirebilmemiz biraz zaman alabilir; çünkü okadar alışmışızki rahatlığa.Ama hem manevi hemde maddi açıdan kolaylık olacağı kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMİNE kardeşim hoşgeldin :)
      dediğin gibi biraz zaman alabilir,ama yine de kullandığımız kimyasalları aza indirerek bir geçiş yapabiliriz,bunları okuyunca ben ilk adımı attım,bulaşık makinasındaki tableti yarım olarak kullanıyorum,ama makina çok fazla dolu ise istenilen temizlik gerçekleşmiyor,

      çamaşır makinasında da evde kalan sabunları
      buradaki gibi biriktirip kullanıyorum,bunu Erkan bey'de tavsiye ediyor,

      malzemeleri almaya başladım,yakında malzemeleri tamamlarsam bu reçeteleri uygulamaya da başlarım inşeAllah :)
      sevgilerimle...

      Sil
    2. iyi günler
      Ben ekolojik temizlik ürünleri üzerine bir araştırma yapıyor. Şuan bir iş veya bayilik arayışındayım Yazınızı gördüm bu ürünlerin gerek satışını ve birlikte imalatınıda yapabilirmiyim. Bilgilendirir iseniz sevinirim
      Teşekkürler
      sel1373@mynet.com
      0555 9899829

      Sil
  11. fidan özbayrak22 Mayıs 2013 13:52

    sağlık konu olunca ev hanımları çok duyarlı oluyor bu bilgileri paylaşandan allah razı olsun

    YanıtlaSil
  12. Es selamü aleyküm.Masallah ne güzel dolu dolu bir blog hazirlamissiniz ellerinize saglik.
    Artik disardan bir düsmana ihtiyacimiz kalmadi günümüzde kendi ellerimizle kendi kazancimizla kendimizi,cocuklarimizi ve ailemizi zehirliyor ve kisirlastiriyoruz malesef.
    Cenab-i Hak sonumuzu hayreylesin insallah.
    Allah c.c. emanet olun muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam adaşım,teşekkür ederim,hoşgeldiniz :)
      çok doğru söylüyorsunuz,Rabbim encamımızı hayreylesin(amin),
      muhabbetlerimle...

      Sil
  13. www.kulsuyu.com sitesi üzerinden Türkiye'de ilk defa külsuyu satışları başlamıştır.
    Çamaşırınızı yüzyıllardır kullanılan metodla yıkayın. Sevdiklerinizi kimyasallardan koruyun

    YanıtlaSil
  14. Selamünaleyküm sitenizi şimdi gördüm öncelikle elinize emeğinize sağlık...temizlik tariflrinde boraks tarifleri var bende deneyeceğim sizin tarifleri doğal deterjan yapmak istiyorum..sorum 1. bu sabunlar zamanla makinada kalıntı yapıp tıkamazmı? siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bu tarifleri? bu konuda baya bir ikyet okudum kalıntı yapıyormuş makinada...birde BORAKS Sağlığa zararrı yokmu araşdırılmışmı? iyi yapalım derken bilmeden zarar vermeyelim kendimize şimdiden teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaşım hoşgeldiniz :)
      ben bütün hikayeyi BURADAKİ yazıda anlattım,

      şimdi ara sıra ön yıkamada veya asıl yıkamada sabun kullanıyorum devamlı değil,olumsuz bir etki görmedim,ama yazıda belittiğim şekilde çamaşırları yıkadıktan bir süre sonra sararmaya başladılar,beyaz olmadılar,bir de kokuları rahatsız etti,tekrar deterjana döndüm,
      sadece beyaz çamaşırlarda yani iç çamaşırlarında ön yıkamada çamaşır sodası,asıl yıkamada naturalive'nin doğal çamaşır deterjanını ve leke çıkarıcıyı beraber kullanıyorum,
      boraksla ilgili sorunuzu da naturalive'ye yöneltebilirsiniz,cevap veriyorlar,
      kolay gelsin,yine beklerim,sevgilerimle...

      Sil
  15. Hoşbuldum Adaşımm:)size yazdıkdan sonra bende araşdırma yaptım ..Erkan Şamcı nın tariflerini okudum ..ziraat mühendisi..ve evde demeneler yaptım bayada başarılıydı paylaşmak istedimm..(1 Çamaşırlarde denemem )benim evde önceden aldığım çamaşır makinası topum vardı ikbal gürpınarın tanıtım yaptığı yeşil top denizlinin suyu çok kireçli ben o yüzden almışdım gerçekden tavsiye ederim..deterjanıda çok az kullanıyorum çokda temiz oluyor yumuşak tutuyor..ön yıkamada yapıyorum..dün çamaşır makinamda kullandığım yeşil top artı çamaşır sodası çok ucuz heryerde var..bundan kattım yumuşatı yerinede elma sirkesi koydum..deterjan hiç kullanmadım sabunda kullanmadım..erkan şamcı çamaşır sodasını bulaşık makinasında da kullanabilirsiniz dedi..içeriği zaten (sodyum karbonat olan) çamaşırlarım beyaz çoraplar bile lekesizdi ....Bulaşık makinasını gözüne sodyum karbonat yani çamaşır sodasını doldurdumm. birkaçtane limon tuzu koydum. parlatıcı bölümüne elma sirkesi organik olsun.raflarınada önceden evde sıkdığım portakal suyunun kabuklarını limon kabuklarını koydum..çok güzel kokuyor..:)) satılan kokular kansorejenmiş..kullanmıyorum ben..çok sabırsızlandım bir iki makinayı açıp bakdım.. sabah makinayı açdığımda pırıl pırıldı inanın çok beğendim artık deterjan kullanmıyacağım..arap sabunu yada normal sabunlarda sanırım leke bırakıyormuş..şamcı, diyorki sodyum soda giren yer yeterince hijyen olur diyor..limon tuzu makinaya zarar vermiyormuş istersede versin bizden kıymetli değil biz yıllardır zehirle yıkadık zehirlendik artık yeter..sizi ALLAHA emanet ediyorum kardeşim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun,çok güzel bilgiler vermişsiniz ve bunları test etmiş güzel sonuçlar almışsınız,o yüzden verdiğiniz bilgiler daha bir değer kazanıyor,

      sodayı açıktan aldınız sanırım,çünkü pakette olanlar bana pahalı gibi geldi,bir de açıkta satılanlara bakmak lazım,özellikle bulaşık makinasında bilgilerinizden yararlanmak isterim,tabii önce çamaşır sodasını temin edeyim :)
      Rabbime emanetsiniz,tekrar teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  16. Türkan-Ömür1 Haziran 2014 11:22

    Vermişolduğunuz bilgiler için çok teşekür ederim.Yalnız hamaböceği içinverdiğinizkarışımı 2 ay evel uyguladım.Hiçfaydasını görmedim.Hertürlü korumayıyaptım.Hala hamamaböceği nerden geldiğini bilemiyorum.Artık zehirli ilaçlama yapıyorum.bu sefer sağda solda veya ortalarda ölü hamamböcekleri görüyorum.Tahliye borularının etrafını bile sıvadım.Ne olur bana yardımcı olun ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan hanım hoşgeldiniz :)
      içinde bulunduğunuz durum çok can sıkıcı bir durum Rabbim yardımcınız olsun,bu böcekler daha eski evlerde,eski ahşap kapı ve çerçevelerde mutfaklarda tezgah altlarında kendilerine yer ediyorlar,bir de eve bodrumda,depoda veya balkonda beklemiş içinde eşya vb.bulunan kolilerde yer edinip bunların eve alınması ile de eve giriyorlar,bunları eve alırken kotrol etmek lazım,

      gelelim meselenin çözümüne öncelikle size tavsiyem bunlardan kurtulmak için Allah'a dua edin,vereceğim linkte ki uygulamaları yapmaya başlarken de yine dua ve besmeleyi unutmayın,her şey Rabbimizin elinde o böceklere de hükmeden,onları idare eden Rabbimiz,buna gönülden inanın,

      BURADAKİ yazıyı ve yorumları okuyup gereken uygulamayı yapın,inşeAllah bu sıkıntıdan kurtulursunuz,bizi de haberdar edin olur mu?
      güzel haberlerinizi bekliyorum,Rabbime emanetsiniz...

      Sil
    2. "BURADAKİ yazıyı ve yorumları"
      kısmının üstüne tıklayın....

      Sil
  17. Herkese merhaba sitenizi yeni kesfettim paylasimlar ve yorumilar cok guzel.Bende 3 yildir kimyasallari hayatimdan cikardim bitkisel temizlik urunleri kullaniyorum ve cok memnunum reklam olmasin diye firma ismi yazmadim ama ilgilenenlere soyleyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatma hanım sayfamıza hoşgeldiniz :)
      demek sizde doğal temizliği gerçekleştirenlerdensiniz,tebrik ediyorum temizlikte doğal ürünler kullanıp memnun kalmak çok önemli zira her zaman istenilen sonuç elde edilemiyor,
      Yukarıda yorumu olan hatice kocayayla'nın verdiği bilgiler de,doğal temizlikten memnun kalınabileceğine,başarılı olunabileceğine güzel bir örnek,zannediyorum siz hazır ürün olarak doğal temizlik maddelerini kullanıyorsunuz,
      evet isteyen olursa yardımcı olursunuz,tekrar hoşgeldiniz,sevgiler...

      Sil
  18. Sitenizi bir kaç dakika önce keşfettim ve ilgiyle okuyorum 3 cocugum var ve şimdiye kadar bu kimyasal temizlik maddelerine dikkat etmediğim için kendime kızıyorum. Artık mumkun oldugunca almayacagım ve kendim yapmaya veya dogal olanları almaya çalışacagım. Teşekkurler

    YanıtlaSil
  19. Iyi gunler. Gardolap ici guve icin oneriniz varmi acaba. 2 yasinda cocugum oldugu icin bitkisel ilac olmasini istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mine hanım hoşgeldiniz :)
      bu konuda ilaç olarak naftalin aklımda kalmış ancak onun da çok zararlı olduğuna dair bir yazı okudum naftalin yerine şu öneriliyor:

      "Naftalin değil, organik fosforlu veya karbonatlı böcek öldürücüler kullanılmalı. Bu tür böcek öldürücüler hem daha sağlıklı hem de daha etkili. Ayrıca 'sentetik piretroit' adlı madde de sadece güvede değil, hamam böceklerinde de bire bir çözüm üretiyor."

      Bir de benden tavsiye giysi konulan dolaplarımızın ve içerisindeki kıyafetlerin havalandırılması dolayısı ile dolapların bulundukları odaların havalandırılması da çok önem arzediyor.

      Sil
  20. Hanimlar bende 3 senedir kimyasal kullanmiyorum kimyasallar bizi yavas yavas zehirliyor ve farkinda olmuyoruz ne olur ucuz ve israil urunlerinden vazgecin ben turk mali kullaniyorum herkese tavsiye ederim ve yardimci olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vildan hanım hoşgeldiniz :)
      Söylediklerinize ilaveten İsrail'in bir numaralı destekçisi coca cola'dan da vazgeçelim hem bedenimizi, hem mazlum kardeşlerimizi hem de Ahiretimizi zehirlemeyelim....

      Sil
  21. Hayırlı aksamlar arap sabunu almak istiyorum fakat güvenemiyorum acaba önere bileceginiz güvenli bi marka varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, bahsettiğiniz konuda hiçbir bilgim yok :(
      Selametle kalın...

      Sil
  22. Hercai menekselerimin yaprak ve koklerinde beyaz lekeler var. Bu konuda ne yapabilirim? Olmayanlara da bulasiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalıklı yapraktan 1-2 tanesini bir çiçekçye götürüp onlardan bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  23. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM FAYDALI BİLGİLENDİRMELERİNİZ İÇİN

    YanıtlaSil
  24. camasır deterjanı konusunda arastırma yapıyorum internette izledigim videolarda icine leke cıkartıcı koyuyorlar leke cıkartıcısız denedim iyi sonuc alamadım bu durumu yeni camasır makinesine baglıyorum siz suan ne kullanıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  25. İyi akşamlar yaa benim bi paroblemim var yardımcı olursanız çok sevinirim rutubeti nasıl onlerim evimdeki bi çok alanda rutubet var nasıl yok ederim şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Gizem hanım :)
      Rutubet derken küfü kastetmiyorsunuz değil mi?
      Zira küf için bir çözümümüz vardı, başka bir yazıda paylaşmıştım.

      Rutubet için evinizi bol bol havalandırın, çamaşırlarınızı ev içinde kurutmayın diyebilirim, ancak rutubet evin yapısı, konumu, yönü ile de alakalı olabilir bunun ise tek çözüm olarak evinizi değiştirmek kalıyor, tabi bu da herkes için mümkün olmayabilir.

      Sil
  26. Merhabalar. Ben limon yağı, nane yağı ve ileriye yağı aldım aktardan. Nane ve b iberiye yağını nadir kullansam da limon yağı gerçekten de çok etkili oluyor ki 3 defa kullandım ee sivrisinek girince ve 3'ünde de %100 etkili sonuç aldım. Rahatça uyudum gece. Yalnız bir sorum olacaktı size. Limon yağını vs 1 tas suyun içine damlatacaksak su kaynamış ve sıcak mı olmak zorunda yani kaynarken mi damlatmam gerek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum normal oda sıcaklığındaki suya damlatın..

      Sil
  27. Sacim yagli gozenekler tikali dokuluyor ne yapa bilirim

    YanıtlaSil
  28. Dün akşamdan beri eski ve yeni konulara bakıyordum. Temizlik reçetelerini tekrardan okudum. Beyaz ve arap sabunu sirke kullansamda cif ve çamaşırsuyu kaçamakları yapıyorum maalesef. Sizin de dediğiniz gibi aza indirmek yine de faydali inşaAllah.
    Sizden ricam sirke yapmak istiyorum sizinde bu konuda bikdiklerinizi bir konu altında toplaya bilir misiniz? Zahmet olmazsa Hatice ablacîm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara aklımda elma sirkesini denemek vardı ancak şimdilerde eski enerjim, istek ve gayretim malesef yok yardımcı olmak isterdim ama hiç ümit yok gibi :(

      Sil
  29. Anlıyorum abla. Enerjiniz hala daim maşaAllah sadece mutfağı ikinci plana attınız bence... yoksa ayet ve hadislerle derlediğiniz yazıları nasıl yazardınız. Ümmetin derdi ile dertlenmek de en güzeli. Rabbim bu konudaki enerjinizi daim eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım benim yok yazılar da eskisi gibi değil ama yazılar güncelliğini hep koruyor şimdilerde daha çok ağırlığı twittera vermiş durumdayım Rabbim hepsini de kendi rızası için yapılmış işlerden yazsın günahlarımı bağışlasın amin, O'na emanetsin.

      Sil
  30. Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan nane, sadece besin veya sağlık için değil bunun dışında temizlik maddesi olarak da kullanılmakta. Fakat kullanım amacı genellikle kokusu olmaktadır. Son zamanlarda doğal ürünler üzerine çok fazla yoğunlaştım ve bu hususta ilk olarak doğal yeşil nane sabunu ve detaylarından bahsedeceğim. Sırasıyla nanenin kullanım şekilleri, sabundaki faydaları gibi bilgiler vermeye çalışacağım.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur