İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

27 Mart 2013 Çarşamba

SUYU KARARINDA İÇİN

"İnsan hayatının olmazsa olmazları arasında yer alan su, az ya da çok içildiğinde, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, vücuda giren her bin kalori için bir litre su tüketmeyi tavsiye ediyor.
Marmara Üniversitesi (MÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, besinlerin ağızdan alınmasından hücre içinde kullanılmasına değin bütün aşamalarda suya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ağızdaki besinin çiğnenerek yemek borusundan akabilir duruma gelmesi, midede sıvılaşması, sindirimin başlaması, sindirilmeyen ögelerin kalın bağırsağa taşınması ve sindirilen ögelerin kana geçmesi için suyun gerektiğini anlatan Elmacıoğlu, şu bilgileri verdi:
''Besin ögeleri büyük çoğunluğu su olan kan ve lenf damarlarıyla hücrelere taşınır. Vücuttaki metabolik süreçlerde su çözeltisi içinde oluşmaktadır. Metabolizma sonucu oluşan zararlı atıklar suyla ve deri yoluyla dışarı atılır. Terle ısının uzaklaştırılması da suyun buharlaşmasıyla sağlanır. Ayrıca su, derinin elastikiyetini ve işlevlerini yerine getirme olanağı sağlar.''
YÜZDE 20 EKSİLMESİ ÖLÜMLE SONUÇLANIR
Elmacıoğlu, vücut ağırlığının yüzde 60-70'i, kas dokusunun yüzde 70-75'i, yağ dokusunun ise yüzde 10-15'inin sudan meydana geldiğini belirtti.
Yetişkin bir insan, besin almadan bedenindeki karbonhidrat ve yağın tümünü, proteinin yarısını yitirdiğinde yaşamının tehlikeye girdiğini aktaran Elmacıoğlu, şunları söyledi:
''Bedendeki su miktarının yüzde 20 eksilmesi ölümle sonuçlanır. Bir insan yemeksiz üç hafta, susuz üç gün, havasız ise yalnızca üç dakika yaşayabilir. Günde 8-10 bardak sıvı tüketimi, masa başında çalışan hareketsiz bireyler için yeterlidir. Pratik olarak vücuda giren her bin kalori için bir litre sıvı tüketmek en doğru kuraldır. Sık tuvalete gitmek ve idrarın açık renkli olması yeterli sıvı tüketiminin göstergesidir. Isı, nem, aktivitenin yoğunluğu, o ortama sağlanan uyuma bağlı olarak gereksinim değişebilmektedir.''
AYRAN, SÜT, MADEN SUYU, ÇAY TÜKETİMİ
Maden suyu, süt, ayran çay hatta sebze ve meyvelerin su ihtiyacını karşılamada önemli kaynaklar olduğunu belirten Elmacıoğlu, sıkılmış meyve suları yerine, meyvelerin yenilmesini önerdi."
(TRT Türk)

2 yorum:

  1. selamun aleyküm hatice kardeş, konular çok güzel bilgilerimiz tazeleniyor, bende bu arada anjiyo oldum önemli rahatsızlık geçirdim üçüncü stent takıldı kalpde rahatsızlıklar devam ediyor allahın izniyle şifa bulucam inşallah dualarınızla melek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam melek kardeşim,
      Rabbim yardımcın olsun,hayırlı şifalar versin kardeşim(amin),
      güzel haberlerini alabilmek temennisi ile Şafi olan Rabbime emanetsin,
      kalbi dua ve sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur