İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

3 Nisan 2012 Salı

HANGİ KİTAPLARI OKUYALIM?

"Bütün kitaplar, tek bir kitabı daha iyi anlamak için okunur."         
Bizlere gözler,kulaklar veren tefekkür edip doğruya yönelmemiz için akıl ve kalp veren yüceler yücesi Rabbimin adıyla...
Ara sıra sizlerle bu sayfada kitap tanıtımları ve özellikle de okuduğum kitaplardan bazılarının tanıtımını yapıyorum.
Daha önce Adem Özköse kardeşimizin "Cennete Otostop"isimli kitabını tanıtmıştım.Kendisi şimdi yanındaki arkadaşı ile beraber Suriye'de alıkonulmuş,esir alınmış durumda,inşaAllah tez zamanda ailelerine sağ salim kavuşurlar(amin).
 Şu sıralar iki kitap birden okuduğumu söylemiştim.İşte okuduğum kitaplarım,onları okumak beni çok mutlu ediyor,bilmediğim o kadar çok şey öğreniyorum ki...
Rabbim kitap yüklü merkeplerden eylemesin,bildiği ile amel edip kendisini(c.c) razı eden kullarından eylesin cümlemizi(amin).


Vahdet Vakfı eğitim çalışmalarının ilk kitabı Akaid'i okudum,sonra ikinci kitap olan Mustafa Çelik hocamızın yazıp hazırladığıTefsir Derslerine başladım ve devam ediyorum elhamdulillah.
Tefsir dersleri'nde özel olarak Fatiha tefsiri,Bakara'nın ilk beş ayetinin,İhlas,Felak,Nas ve bazı surelerin bazı ayetlerinin ve Ayet-el kursi'nin tefsirlerinin yanı sıra genel içerik olarak yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in özelliklerinden ve tefsir ilminden bahsediliyor.
******** 
Said Havva'nın İslam isimli 2 ciltlik kitabının ise ilk kitabını okuyorum.
Bizdeki baskısı bir hayli eski basım,uzun zamandır o bana ben ona bakıp durmuşuz ancak tanışmak yeni nasip oldu :(
Kitap İslam'ı öyle yalın anlaşılır ve güzel bir dille anlatıyor ki adeta yeniden ve idrak ederek elhamdulillah müslümanım dedirtiyor.
İslam'ın doğru anlaşılması için mutlaka okunması gereken bir kitap.
Yanda kitabın bir sayfasını görüyorsunuz,ilgimi çeken ve tekrar tekrar okumak istediğim yerlerin altını çiziyorum.
Aşağıdaki sayfada namazın kolay ve devamlı kılınabilmesi  ile ilgili tesbit
çok yerinde ve çok doğru bir tesbit. 
İslam bizlere miras olarak kalmış bu yüzden de Allah bizleri affetsin(amin)pek kıymetini bilmiyoruz,neyi ne için yaptığımızın pek idrakinde değiliz.
Böyle olunca da ibadetler içinde ruh olmayan basit hareketler ve davranışlardan öteye geçemiyor.Bu durumda hayatımızda hiç bir şeyi değiştirmiyor.
"Ey Muhammed! Sana vahiy yolu ile indirilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Hiç kuşkusuz namaz, insanı iğrenç işlerden, kötülüklerden alıkor, Allah'ı anmak en büyük ibadettir. Allah ne yaptığınızı bilir."
(ANKEBÛT suresi, 45. ayet meali)
Artık bilinçlenme zamanının gelmiş olması gerekiyor çünkü nefeslerimiz sayılı,Rabbimiz bizden ne istediyse öyle davranmaktan başka seçeneğimiz yok,eğer hedefimiz Ahiret mutluluğu ise...
NOT:
Son yüzyılın müstesna alimlerinden Said Havva'nın kim olduğunu öğrenmek ve tanımak isterseniz buradaki yazıyı okumanızı öneririm.

7 yorum:

  1. ablacım selamın aleykum..nasılsın...uzun zaman ugrayamadım kosusturmaca 4 cocuk derken.)sana sevgılerımı bırakıyorum ...bende beklıyorum:))))

    YanıtlaSil
  2. ...ve aleykumselam Zeynepciğim,
    Allah sağlık afiyet versin de tek derdin koşturma olsun,maşaAllah,
    benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İlk cümle ne kadar güzel,ne kadar doğru.Kitapların herbiri belki bildiğimiz belki bilmediğimiz şeyleri farklı ağızlardan farklı anlatım ifadeleriyle anlatıyor ama hiçbiri okumaktan öğrenmekten insanı alıkoymayan bilgiler.Belki normal bir roman okusan sıkılıp bir ara kenara bırakabiliyorsun,ama kutsal kitabımız adına yazılmış kitaplardan insan asla bıkmıyor öyle değilmi?Hep öğrenme isteği öne geçiyor,en azından bende öyle,güzel bir paylaşım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yazmayı unuttum bak,diğer özel tarifinide sabırsızlıkla merak ediyorum,daha çok bekliycekmiyiz:)

    YanıtlaSil
  5. O tarif için fazla acele etme tatlı bir tarif diyelim :)
    çok da abartılacak bir şey değil,
    sonra hayal kırıklığına uğrama olur mu?:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. sırf sızın blogunuzdan etkılenıp kendıme blog actım sonunda tabı sızın blogunuzun ıcrıgıne erısmebılmek ıcın kac fırın ekmek yemem gerekıyor bılmıyorum ama sızınle blog duzenı konusund a fıkır alısverısı yapmak ısterım. tabı uygun gorursenız. tskler ve Allah razı olsun blog harıka.

    YanıtlaSil
  7. yasemincim hoşgeldin :)
    bu habere sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)
    öncelikle hayırlara vesile olsun inşeAllah,benim blog serüvenim yaklaşık altı yıldır başlayalı,hele o kadar zaman geçsin emin ol,senin blog benimkinden geri kalmaz Allah'ın izni ile,yazı ve tariflerde özenli olmak,iş olsun,konu olsun,dikkat çeksin diye gereksiz uğraşılara yönelmek,yapılması gerekli daha önemli işleri ihmal etmek ise bu işin sevimsiz yanları,bunlara kesinlikle müsade edilmemeli,

    amaç Rabbimizin rızası uğrunda hayırları paylaşmak olmalı,
    yardım edeceğim bir konu olursa zamanım oldukça,seve seve ilgilenmeye çalışırım,ben bile bazı şeyleri henüz çözebilmiş değilim :(
    bu arada ilk izleyicinim :)
    muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur