"Göklerde, yerde ne varsa hepsini Allah'ın sizin hizmetinize verdiğini ve açıkça yahut gizlice üzerinizdeki nimetlerini tamamladığını görmediniz mi? Yine de insanlar arasında, hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışıp duranlar vardır."
(Lokman suresi 20.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Şu sıralar iki kitabı beraber götürmeye çalışıyorum,her ikisini de çok ilgi ve keyifle okuyorum.Yeni bilgiler öğrenmenin beyinde mutluluk hormonu endorfin salgılanmasına vesile olarak, okuyan kişinin bu şekilde ödüllendirildiğini biliyor muydunuz?
Hele okuyup öğrendiğiniz bilgiler İslam'ı ve Kur'an'ı size tanıtıyor ve daha bir sevdiriyorsa bu mutluluk katmerli oluyor...İnşaAllah bir ara kitaplarımı size tanıtırım...
********
Şu sıralar iki kitabı beraber götürmeye çalışıyorum,her ikisini de çok ilgi ve keyifle okuyorum.Yeni bilgiler öğrenmenin beyinde mutluluk hormonu endorfin salgılanmasına vesile olarak, okuyan kişinin bu şekilde ödüllendirildiğini biliyor muydunuz?
Hele okuyup öğrendiğiniz bilgiler İslam'ı ve Kur'an'ı size tanıtıyor ve daha bir sevdiriyorsa bu mutluluk katmerli oluyor...İnşaAllah bir ara kitaplarımı size tanıtırım...
********
Geçen yıl vişne bulamayınca bu kış vişne reçelsiz geçti.Yaptığım portakal reçeli de bir hayli azalınca bir çeşit daha reçel yapayım dedim ve kivi reçelini denemeye karar verdim.Kivi reçelinin çok özel bir lezzeti yok,ekşi tadı olan bir reçel,bu sebeple hafif bir tadı var,eşim tadını beğenince kivi reçelinin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.
MALZEMELER
2 su bardağı şeker,
4 adet sert kivi,
bir fiske tuz,
YAPILIŞI
yayvan bir tencerede şeker,su ve tuz kaynatılarak koyu bir şurup haline getirilir,
soyulup doğranmış kiviler şuruba atılır,reçel koyulaşıncaya kadar kaynatılır,
reçelden bir damla düz bir zemine damlatılır,damla dağılmadan duruyorsa reçelin kıvamı olmuştur,
altı kapatılır sıcakken kavanoza yerleştirilir,
kiviler ekşi olduğu için limon suyuna gerek yok,
kolay gelsin afiyet olsun.
Zamanımız hayırlı ve bereketli olsun(amin).
Zamanımız hayırlı ve bereketli olsun(amin).
1 Nisan 2012 pazar günü yapılacak YGS'ye girecek öğrenciler için bazı önemli hatırlatmalar:
Sınav öncesi yenilecek bir adet haşlanmış patates,yenildiği ilk bir saatte beynin daha iyi çalışıp bilgileri daha kolay hatırlamasında %40 etkili oluyormuş,daha sonraki birkaç saatte de bu etkinin azalarak devam ettiğini ülke tv’de ki “sıradışı”programında dinlemiştim,bu bilgi Avusturalya veya Kanada’da(hangisi olduğunu tam olarak hatırlamıyorum) bir üniversitenin doğruluğunu çalışmalarla ispatladığı bilimsel bir bilgi imiş.
ellerınıze saglık gecketen ılgınc olmus...denemek lazım:)sevgıler........
YanıtlaSilZeynepciğim,
YanıtlaSilbenden de sevgiler...
Kiviyi severim ama reçelini hiç yemedim.Tadı acaba sertlerinden yapıldığı içinmi mayhoş,gerçi yumuşağıda dağılır herhalde öyle değilmi?Reçelin her çeşidini yemeyide denemeyide severim ama bunu yapsam benden başka yiyen olurmu bilemem,onların seçiciliği beni sinir ediyor inan.
YanıtlaSilcanim bu güzel blogunu ancak yeni kesfedebildim ve izlemeye aldim...
YanıtlaSilsende buyur gel istersen...
sevinirim...
sevgiler
Ezelle,
YanıtlaSilgenellikle bütün meyvelerde olduğu gibi kivi reçelinde de kivilerin sertlerinden olması gerekiyor,senin de söylediğin sebepten dolayı,
ancak dediğim gibi çok hafif bir reçel mayhoşluğu diğer ekşi meyvelerin reçellerinde olduğu gibi,
ayrıca ben reçelleri sadece yalnız reçel olarak değil,başka tariflerde de kullanıyorum,bunlardan birisini de ilerleyen günlerde paylaşacağım inşaAllah,
evdekilere de kızma,her sinir edici şey böyle olsun,fena mı sana kalır :)
sevgiler...
Emel hanım,
YanıtlaSilsayfama hoşgeldiniz :)
sayfamı beğenmenize sevindim,teşekkürler,
inşaAllah gelirim tabii,
bir tık kadar yakınız değil mi? :)
Zaten onların yemediğini ben yiyorum bu aralar kilo aldım,çok değilim 54 kiloyum ama 50 olsam tam olacak, bel fıtığımdan dolayı kilo vermem gerekiyor ama gel görki yapılınca yeniyor işte.Tarifini merak ettim sabırsızlıkla bekliyorum,eminim oda diğer lezzetlerin gibi süperdir,sevgiler...
YanıtlaSilOnlar yemiyorsa veya az yiyorlarsa gayet az yapmak lazım,
YanıtlaSilkilon evet fazla değilmiş,Allah hayırlı şifalar versin(amin),
mübalağa yapmışsın :)ama bahsettiğim tarif için mübalağa diyemem,gerçekten nefisti,
teşekkürler,sevgiler...