بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Mart 2012 Cumartesi

KİVİ REÇELİ TARİFİ ve YGS İÇİN BİR KAÇ ÖNEMLİ BİLGİ

"Göklerde, yerde ne varsa hepsini Allah'ın sizin hizmetinize verdiğini ve açıkça yahut gizlice üzerinizdeki nimetlerini tamamladığını görmediniz mi? Yine de insanlar arasında, hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışıp duranlar vardır."
(Lokman suresi 20.ayet meali)

Rabbimin adıyla başlarım...
Şu sıralar iki kitabı beraber götürmeye çalışıyorum,her ikisini de çok ilgi ve keyifle okuyorum.Yeni bilgiler öğrenmenin beyinde mutluluk hormonu endorfin salgılanmasına vesile olarak, okuyan kişinin bu şekilde ödüllendirildiğini biliyor muydunuz?
Hele okuyup öğrendiğiniz bilgiler İslam'ı ve Kur'an'ı size tanıtıyor ve daha bir sevdiriyorsa bu mutluluk katmerli oluyor...İnşaAllah bir ara kitaplarımı size tanıtırım...
******** 
Geçen yıl vişne bulamayınca bu kış vişne reçelsiz geçti.Yaptığım portakal reçeli de bir hayli azalınca bir çeşit daha reçel yapayım dedim ve kivi reçelini denemeye karar verdim.Kivi reçelinin çok özel bir lezzeti yok,ekşi tadı olan bir reçel,bu sebeple hafif bir tadı var,eşim tadını beğenince kivi reçelinin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.
                                                                                                        MALZEMELER 
   2,5 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,
4 adet sert kivi,
bir fiske tuz,
YAPILIŞI
yayvan bir tencerede şeker,su ve tuz kaynatılarak koyu bir şurup haline getirilir,
soyulup doğranmış kiviler şuruba atılır,reçel  koyulaşıncaya kadar kaynatılır,
reçelden bir damla düz bir zemine damlatılır,damla dağılmadan duruyorsa reçelin kıvamı olmuştur,
altı kapatılır sıcakken kavanoza yerleştirilir,
kiviler ekşi olduğu için limon suyuna gerek yok,
kolay gelsin afiyet olsun.
Zamanımız hayırlı ve bereketli olsun(amin).
1 Nisan 2012 pazar günü yapılacak YGS'ye girecek öğrenciler için bazı önemli hatırlatmalar:
Sınav öncesi yenilecek bir adet haşlanmış patates,yenildiği ilk bir saatte beynin daha iyi çalışıp bilgileri daha kolay hatırlamasında %40 etkili oluyormuş,daha sonraki birkaç saatte de bu etkinin azalarak devam ettiğini ülke tv’de ki “sıradışı”programında dinlemiştim,bu bilgi Avusturalya veya Kanada’da(hangisi olduğunu tam olarak hatırlamıyorum) bir üniversitenin doğruluğunu çalışmalarla ispatladığı bilimsel bir bilgi imiş.

Ayrıca bir hatırlatma daha yapmak istiyorum,sınava birkaç gün kala yeme şeklinin değiştirilmemesi ve o güne kadar hiç yenilmemiş yiyecekler yenilmemesi ve 

bağırsakları fazla çalıştıran,gaz yapan yiyecek ,içecek ve baharatlardan kaçınılması önemli.

Daha önce hiç kullanılmamış yeni bir ilaç da kullanılmaması gerekiyor,çünkü vücutta istenilmeyen etkilere sebep olabilir,Allah korusun sınava girebilmeyi engelleyecek bir 

rahatsızlığa sebep olabilir.

******

En önemlisi hayatta sınavlar bitmez,hayatın kendisi zaten başlıbaşına bir sınav,sorular ve cevaplarda elimizde...En önemli sınav ahiret sınavıdır dünyada ahiret sınavına iyi 

çalışanlar inşaallah hiç bir sınavı kaybetmezler,dünyalık  sınavların telafisi vardır,ama, ya ahiret sınavı kaybedilmişse…

“Andolsun ki biz onlardan öncekileri de (sıkıntılarla) imtihan ettik,Allah elbette (imanda) doğru olanları da bilir,yalancıları da bilir.”

(Ankebut suresi 3.ayet)


8 yorum:

  1. ellerınıze saglık gecketen ılgınc olmus...denemek lazım:)sevgıler........

    YanıtlaSil
  2. Zeynepciğim,
    benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kiviyi severim ama reçelini hiç yemedim.Tadı acaba sertlerinden yapıldığı içinmi mayhoş,gerçi yumuşağıda dağılır herhalde öyle değilmi?Reçelin her çeşidini yemeyide denemeyide severim ama bunu yapsam benden başka yiyen olurmu bilemem,onların seçiciliği beni sinir ediyor inan.

    YanıtlaSil
  4. canim bu güzel blogunu ancak yeni kesfedebildim ve izlemeye aldim...
    sende buyur gel istersen...
    sevinirim...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ezelle,
    genellikle bütün meyvelerde olduğu gibi kivi reçelinde de kivilerin sertlerinden olması gerekiyor,senin de söylediğin sebepten dolayı,
    ancak dediğim gibi çok hafif bir reçel mayhoşluğu diğer ekşi meyvelerin reçellerinde olduğu gibi,
    ayrıca ben reçelleri sadece yalnız reçel olarak değil,başka tariflerde de kullanıyorum,bunlardan birisini de ilerleyen günlerde paylaşacağım inşaAllah,
    evdekilere de kızma,her sinir edici şey böyle olsun,fena mı sana kalır :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Emel hanım,
    sayfama hoşgeldiniz :)
    sayfamı beğenmenize sevindim,teşekkürler,
    inşaAllah gelirim tabii,
    bir tık kadar yakınız değil mi? :)

    YanıtlaSil
  7. Zaten onların yemediğini ben yiyorum bu aralar kilo aldım,çok değilim 54 kiloyum ama 50 olsam tam olacak, bel fıtığımdan dolayı kilo vermem gerekiyor ama gel görki yapılınca yeniyor işte.Tarifini merak ettim sabırsızlıkla bekliyorum,eminim oda diğer lezzetlerin gibi süperdir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Onlar yemiyorsa veya az yiyorlarsa gayet az yapmak lazım,

    kilon evet fazla değilmiş,Allah hayırlı şifalar versin(amin),

    mübalağa yapmışsın :)ama bahsettiğim tarif için mübalağa diyemem,gerçekten nefisti,

    teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur