(Bakara suresi 165.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Son günlerde sayfamın yan tarafında resmini gördüğünüz "okuyorum"bölümündeki kitapların ilki olan "Akaid Dersleri"ni okuyorum ve bitirmek için gayret ediyorum,elhamdulillah az kaldı.Adeta bir ders kitabı her müslümanın bilmesi gereken temel bilgiler yer alıyor ve bilmediğim ne kadar çok şey varmış!
İkinci kitap olan "Tefsir Dersleri"ne başlamak için çok heyecanlıyım,Rabbim muvaffak olmayı,okuduklarını sırtında yük olarak taşıyıp sadece hamallığını yapanlardan değil,gereği üzere amel edenlerden olmayı nasip etsin(amin).
***************
Son zamanlarda tariflerim daha çok pratik bilgilere kaydı.Soğuk algınlığı dolayısı ile yemekle çok az uğraşmam,kitap ve örgüye ağırlık vermem dolayısı ile yemek tarifleri ve resimlemekten de uzak kaldım.
***********
Evdekileri telef etmemek de çok önemli.
***********
Evdekileri telef etmemek de çok önemli.
Bahara yaklaşılırken,soğanlar,sarımsaklar(hep sarmısak diye yazıdığım kelimenin doğru yazışışı böyleymiş),patatesler yeşillenmeye başlıyor.Eşimin Balıkesir'den getirdiği sarımsaklar soğuk yerde saklamamıza rağmen yeşillenmeye başlayınca,onları kurtarmak için bu yöntemi kullandım.
Sarımsakların hepsini yıkadım.Yıkayınca ıslandıkları için kolay soyuluyorlar.
Soyup ayıkladığım sarımsakları cam kavanozlara yerleştirdim.Kavanozları zeytinyağı ile doldurdum ve ağızları kapalı olarak buzdolabında saklıyorum.
Bu şekilde hem sarımsakları koruma altına aldım,hem de sarımsak ihtiyacım olduğunda elimin altında hazır soyulmuş sarımsak bulunması işimi bir hayli kolaylaştırıyor.
Sarımsakları bolca tüketebileceğiniz Elazığ'ın meşhur yemeği akıtma tarifine de bakabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:
Sarımsakları yeşillenmeye başlamadan bu şekilde hazırlayın.Eğer fazla sarmısak tüketmiyorsanız,sarımsağı az alın, yeşillenmeden küçük bir kavanozda hazırlayın.Yeşillendikten sonra bu şekilde hazırladığımız sarımsaklar fazla uzun süre aynı şekilde kalmıyor tadı ağırlaşıyor. Sarımsakları bolca tüketebileceğiniz Elazığ'ın meşhur yemeği akıtma tarifine de bakabilirsiniz.
Bu günlerde Kur'an dinlerken tercihim yan tarafa da "Kur'an Ziyafeti"adı ile eklediğim Mansur Ez Zahrani,özellikle de İsra,Meryem ve Lokman sureleri,tavsiye ederim.
bende bu şekilde saklarım, oktay usta.dan görmüştüm :)
YanıtlaSilakaid kitabını bende almayı düşünüyorum inş.
bu arada iyisin inş ablacım, ben oldukca yoğunum malum kızlarla :) inşallah görüşmek üzere Allah.a emanet
Geçmiş olsun canım, süper bi pratik bilgi bu. Hem ziyan olmuyor hem de her zaman hazır soyulmuş sarımsağın oluyor. Bu arada kitapları bende temin edip okumak istiyorum inşallah. Dediğin gibi Rabbim gereği üzerine amel edenlerden eylesin bizi. Bu çok önemli. Sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili Tuba ve Elif,
YanıtlaSilAkaid dersleri'nde bizim akaidimizle ilgili bilgiler olduğu gibi diğer dinler hakkında da bilgiler var,bunlarla ilgili tarihi süreçlerde yer alıyor,
kitapların geliri yardıma muhtaç ailleler yararına vahdet vakfı tarafından kullanılıyor,
bu sebepten almanın ve okumanın çifte kazancı var inşaAllah.
hayırlı haftalar diliyorum,
sevgilerimle......
Annemden öğrendiğim sarımsak saklama yöntemi mutfağımdan hiç eksik olmaz.Sanada çok geçmiş olsun Allah acil şifalığını versin selametle kal arkadaşım..
YanıtlaSilAdaşım,
YanıtlaSilelhamdulillah hastalığı atlattık,
Allah razı olsun,
sevgilerimle...
tam "gecmis olsun"yazacaktim ki, hastaligi atlatmissin hatice ablacim! yine de gecmis olsun!
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım benim,
YanıtlaSilAllah razı olsun...
Sarımsakları ben de önceden böyle saklardım. Oktay ustadan görmüştüm.
YanıtlaSilönceden denemistim niyeyse benim yagim donuyor.
YanıtlaSilben denemistim ama yagim donuyor nedense
YanıtlaSilgül kardeşim sayfama hoşgeldin :)
Silsarımsakları zeytinyağına koyup dolapta bekletiyoruz.Hakiki zeytinyağı da soğukta donar,anormal bir durum yok,
sevgiler,
hayırlı sahurlar...