Enes (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v.):
(Hadis-i şerif-muttefikun aleyh hadis,Buhari-Muslim)
Allah'ın adıyla başlarım...
Mayalı pişi tarifi,blog yazmaya başladığımda ikinci tarifimdi.Adres değişikliklerim sebebi ile o tarif ve resim gerilerde kaldı.
Pişi evimizin en sık yapılan kahvaltılıklarından.İçinde tam buğday unu ile daha lezzetli,daha gevrek ve lifli oluyor.Yeme alışkanlıklarımızı değiştirmek kolay değil,mesela beyaz unu tamamen bırakamasak da,bu tarifimde ve neredeyse bütün hamur işli tariflerimde olduğu gibi, tam buğday unu ile beraber kullanabiliriz,daha lezzetli olduğunu göreceksiniz...
Pişide benim tercihim daha çok mayasızdan yana,ancak mayalıyı da azda olsa yapıyorum,bu, mayalının güzel olmadığı anlamında değil,sadece mayalı gıdalardan elimden geldiğince kaçınmak,en azından az tüketmek isteğimden dolayı...
Hafta sonu kahvaltıları için aile fertlerini memnun edecek bir seçenek pişi,gelin kısaca yapılışını sizlerle paylaşayım:
Pişi evimizin en sık yapılan kahvaltılıklarından.İçinde tam buğday unu ile daha lezzetli,daha gevrek ve lifli oluyor.Yeme alışkanlıklarımızı değiştirmek kolay değil,mesela beyaz unu tamamen bırakamasak da,bu tarifimde ve neredeyse bütün hamur işli tariflerimde olduğu gibi, tam buğday unu ile beraber kullanabiliriz,daha lezzetli olduğunu göreceksiniz...
Pişide benim tercihim daha çok mayasızdan yana,ancak mayalıyı da azda olsa yapıyorum,bu, mayalının güzel olmadığı anlamında değil,sadece mayalı gıdalardan elimden geldiğince kaçınmak,en azından az tüketmek isteğimden dolayı...
Hafta sonu kahvaltıları için aile fertlerini memnun edecek bir seçenek pişi,gelin kısaca yapılışını sizlerle paylaşayım:
MALZEMELER
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı sulu yerinden yoğurt,
1,5 su bardağı ılık süt,
1 tatlı kaşığı instant maya,
4 su bardağı tam buğday unu,
4 su bardağı normal un,
poğaça hamurundan daha sert,ele yapışmayan bir hamur olacak,
kızartmak için zeytinyağı,
YAPILIŞI
sonra azar azar unu ilave ederek hamurunuzu hazırlayın,en az 5 dak.yoğurun,
üzerini örtüp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırın,
ister mayasız pişideki gibi,istersenizde mayalanan hamurdan bebek yumruğu büyüklüğünde veya daha büyük parçalar alıp ince olmayan yuvarlaklar açıp yandaki resimdeki gibi hazırlayın,
kızgın yağda kızartın,
kolay gelsin,afiyet olsun,
şükrümüz ve afiyetimiz daim olsun(amin).
şükrümüz ve afiyetimiz daim olsun(amin).
mayalı pişi tarifi taslaklarda hazır bir tarifti,
YanıtlaSilhavaların soğukluğu bizde de hastalık olarak kendisini hissettirdi,
Rabbim kalıcı dert vermesin(amin),
Sağlıkla yeni paylaşımlarda bulunmak temenisiyle en Emin'e emanetsiniz...
Geçmiş olsun. Bizde çoluk çocuk tatili hasta geçiriyoruz.
YanıtlaSilPişide çok güzel görünüyor. Ellerine kollarına sağlık. Allah şifa versin. Sevgiler..
Teşekkür ederim kardeşim,
YanıtlaSilelhamdulillah şifa buldum,
Rabbim size de hayırlı şifalar ihsan etsin,
sevgilerimle...
Hamur kızarması diyenler de var.Tarif için teşekkür ederim elinize sağlık
YanıtlaSilakşamdan mayalasam sabah yapsam olur mu
YanıtlaSilBu ve benzer mayalıların hamurunu akşamdan hazır edip buzdolabında bekletip sabah pişirirsen Allah'ın izni ile çok daha iyi sonuç alırsın :) kolay gelsin.
Silbuzdolabında yani soğukta mayalanır mı yni?
YanıtlaSilMayalanır :)
Sil