"De ki: "Rabbim rızkı dilediğine genişletir, dilediğine sıkar. Fakat insanların
çoğu bilmezler."
(Sebe suresi 36.ayet meali)
(Sebe suresi 36.ayet meali)
Rabbimin adıyla...
Her çeşit yeşilliği çok severim,hepsi çok lezzetli ve sağlıklılar.Pazı kavurmasında,pazıların sap ve damarlarını ayırıp sadece yaprak kısmını kullandım.Sap ve damarları ile lahanalı başka bir yemek hazırladım.Pazı kavurmasını yumurta kırmadan hazırlayıp sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
Her çeşit yeşilliği çok severim,hepsi çok lezzetli ve sağlıklılar.Pazı kavurmasında,pazıların sap ve damarlarını ayırıp sadece yaprak kısmını kullandım.Sap ve damarları ile lahanalı başka bir yemek hazırladım.Pazı kavurmasını yumurta kırmadan hazırlayıp sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
yıkanmış,yıkama suyundan arındırılmış ve kalın orta damarları çıkarılmış, doğranmış,1 deste pazı yaprağı,
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 yemek kaşığı küçük doğranmış,salçalık kırmızı biber,
yarım demet doğranmış maydanoz,
istenilen miktarda doğranmış dereotu,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
az miktar tereyağı,
tuz,karabiber,
2 adet yumurta,
NASIL HAZIRLANIR?
tavaya yağlar,kuru soğan ve kırmızı biberler alınır,
soğanlar pembeleşinceye kadar beraber kavrulur,
pazı yaprakları ilave edilir,4-5 dak.beraberce pişirilir,
maydanoz ve dereotu,tuz,karabiber de ilave edilip hepsi karıştırılır,
2-3 dak.da bu şekilde pişen pazılı karışıma yumurtalar kırılır,yumurta akları beyazlaşınca hepsi karıştırılır,yumurtalı kısımlar istenilen şekilde pişince altı kapatılıp servis yapılır.
Esselamun aleykum canım ablam.
YanıtlaSilAslında yenilebilir her nimeti mutlaka değerlendirebiliriz.
Bunlara sahip olamayan nice insan varken, biz nasıl olursa maydanozun sadece yapraklarını kullanır sapını atarız, ıspanağın kökünü kesip atarız, ufacık bir yerinde çürük olmayan elmayı komplece çöpe atarız ve daha bir sürü örnek...
Allah razı olsun balım, bizde genelde ıspanağı bu şekilde yapardık, miss gibi sarımsaklı yoğurt eşliğinde..
Rabbim olamayanlara da nasip etsin bu nimetlerden inşaAllah...
Ellerine, o güzel yüreğine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
we aleykumselam Gizemcim,
Silelhamdulillah hiç bir şeyi israf etmemeye çalışırım,ıspanağın sap ve kökleri ile yapılan nefis bir yemeği var,orada değerlendiriyorum,hatta sayfamda bir iki versiyonu var,diğeri de sırasını bekliyor :)
israf çok bulmaktan ve şükürsüzlükten kaynaklanıyor,Rabbim bizleri affetsin,şükredenlerden eylesin(amin),
sevgilerimle canım benim...
cnm ben de yeşilliğin hertürlüsünü severim.pazı hiç denemedim ve bu hafta pazardan almayı pilanladığım bir sebzeydi vallahi :) ben sarmasını yapıcaktım ama saplarını değerlendireceğim bir tarifim var artık ;) selametle cnm.
YanıtlaSilgoncacım pazının sapları ile,linkini verdiğim yemeği haricinde ıspanak sap ve kökleri ile yapıldığı gibi kıymalı,pirinçli yemeği de yapılabilir,kolay gelsin,afiyet olsun,
Silsevgilerimle canım benim...
Selamün Aleyküm ablacım
YanıtlaSilrızkımız muhakkak Rabbimin elinde ama bize düşen elimizden gelen bütün çabayı göstermek.nasip değilse ne diyelim.
ablacım hiç buğüne kadar yumurtalı pazı kavurmasını yapmadım ama en kısa zamanda da denemek isterim. ALLAH A EMANET OL.
we aleykumselam canım kardeşim,
Silçok haklısın,rızık da sebebe bağlı,gayretler karşısında elde edilen veya diğerleri de Rabbimizin bize belirlediği rızıktır,
Rabbim bizlere helal ve hayırlı rızıklar ihsan etsin(amin).
Ben de pazı kavurmasını herkes biliyordur diye düşünmüştüm :)
tadı ıspanaktan farklı ama lezzetli,güzel bir tadı var,tabii bu benim damak zevkim :)
sevgilerimle...