İSLAM
"Her fikir,her inanış,tek mevsimlik vesselâm;
Zaman ve mekan üstü biricik rejim,İslâm..."
Necip Fazıl Kısakürek
Rahmeti sonsuz,bize bizden daha şefkatli olan yüce Rabbimin adıyla...
Alman pastası tarifini yıllar önce Oktay ustadan alıp defalarca denemiştim,ancak kek biraz sert oluyordu.Bu yüzdende pek yapmak istemiyordum, ama bizim fakülteli tam bir alman pastası hastası.
Her ne kadar "sana bir rulo pasta yapayım"desem de
"illâki alman pastası istiyorum" :) diye israr edince mecburen işe koyuldum :) ne de olsa her zaman bizimle değil,kıyamadım :(
Bu sefer kendi ölçülerimle daha yumuşak, istediğim kıvamda ve hepimizden tam puan alan ve hatta küçük afacanın bile çok beğenip, bitince:
"anne! ben alman pastası istiyoyum" diyecek kadar beğenip devamını istediği :)bir alman pastası elde ettim.
Gelin şimdi yumuşacık ve çok lezzetli,yağı azaltılmış,sembolik de olsa :) tam buğday unu ilavesi ile daha sağlıklı bir hâl alan pastamızın tarifine geçelim inşaAllah.
Bazen bütün bunları sanki havaya söylüyormuşum gibi hissediyorum,ses verirseniz çoook sevinirim :) Çünkü yalnız olmadığımı biliyorum,burada olduğunuzu hissetmek isterim,hepinize çok teşekkürler...
"Her fikir,her inanış,tek mevsimlik vesselâm;
Zaman ve mekan üstü biricik rejim,İslâm..."
Necip Fazıl Kısakürek
Alman pastası tarifini yıllar önce Oktay ustadan alıp defalarca denemiştim,ancak kek biraz sert oluyordu.Bu yüzdende pek yapmak istemiyordum, ama bizim fakülteli tam bir alman pastası hastası.
Her ne kadar "sana bir rulo pasta yapayım"desem de
"illâki alman pastası istiyorum" :) diye israr edince mecburen işe koyuldum :) ne de olsa her zaman bizimle değil,kıyamadım :(
Bu sefer kendi ölçülerimle daha yumuşak, istediğim kıvamda ve hepimizden tam puan alan ve hatta küçük afacanın bile çok beğenip, bitince:
"anne! ben alman pastası istiyoyum" diyecek kadar beğenip devamını istediği :)bir alman pastası elde ettim.
Gelin şimdi yumuşacık ve çok lezzetli,yağı azaltılmış,sembolik de olsa :) tam buğday unu ilavesi ile daha sağlıklı bir hâl alan pastamızın tarifine geçelim inşaAllah.
Bazen bütün bunları sanki havaya söylüyormuşum gibi hissediyorum,ses verirseniz çoook sevinirim :) Çünkü yalnız olmadığımı biliyorum,burada olduğunuzu hissetmek isterim,hepinize çok teşekkürler...
3 adet yumurta,
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1/2 çay bardağı yoğurt,
1/2 çay bardağı süt,
(yoğurt kullanmadan,1 çay bardağının tamamını süt olarak da kullanabilirsiniz)
(yoğurt kullanmadan,1 çay bardağının tamamını süt olarak da kullanabilirsiniz)
limon kabuğu rendesi,
2,5 çay bardağı un,
1 yemek kaşığı tam buğday unu(normal un da kullanılabilir),
1 paket kabartma tozu,
Krema Malzemeleri
1 adet yumurta
3 su bardağı süt,
limon kabuğu rendesi(veya krema ılıklaşınca ilave edilmek üzere,Oktay usta'nın tarifindeki gibi 2 paket vanilya),
4,5 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
pişince içine ilave etmek üzere,
50 gr.tereyağı,
1 çay bardağı toz şeker,
ALMAN PASTASINI NASIL HAZIRLADIM?
önce kekini hazırladım,bunun için ilk olarak fırını 200 derecede ısıtmaya başladım,
şeker ve yumurtaları iyice çırptım,
kalan malzemeleri de ilave edip çok iyi çırptım,
yuvarlak orta boy teflon tepsinin dibini yağlayıp hamuru tepsiye döktüm sallayarak yayılmasını sağladım,hafifçe bir iki kere de iyi yerleşmesi ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi mutfak tezgahına vurdum,
fırına sürdüm,
kek kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürdüm,
kızarınca kürdanla kontrolünü yapıp fırında aldım.
keki tepsiden çıkardım,tam ortadan iple enine ikiye böldüm,
kremayı hazırladım mikserle iyice çırptım,
kekin alt kısmını kesik tarafı üstte kalacak şekilde tekrar tepsiye yerleştirdim,kremanın tamamını tepsideki kekin üzerine döktüm ve yaydım,
kekin diğer parçasını da kesik kısmı kremaya dönük olarak üzerine kapattım,
elimle hafifçe her tarafına bastırarak kek ve kremanın birbirine yapışmasını sağladım,
(pastanızı serin bir yerde veya buzdolabında tamamen soğuttuktan sonra üzerine pudra şekerini eleyin,özellikle misafir için önceden hazırladığınızda ikramdan 1-2 saat önce dolaptan çıkarıp pudra şekerini eleyin)
(pastanızı serin bir yerde veya buzdolabında tamamen soğuttuktan sonra üzerine pudra şekerini eleyin,özellikle misafir için önceden hazırladığınızda ikramdan 1-2 saat önce dolaptan çıkarıp pudra şekerini eleyin)
iyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serptiğim alman pastasını kesip servis yaptım,kolay gelsin,afiyet olsun.
bu pasta beni hep çocukluğuma götürür, ne çok yerdik bir zamanlar,benim de uzuuunnn bir zamandır yapmadığım bir pasta ellerinize sağlık çok güzel görünüyor gerçekten ...
YanıtlaSilÇok güsel olmuş:)
YanıtlaSilBu harika görüntüyü gördüm datlım daha durur mu?? :) durmaaaaaaaz ...ellerine sağlık en kısa zamanda denemek temennisiyle :)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım gercekten de yumusacık gorunuyor
YanıtlaSiloo süper bişey bu, ilkkez bir alman pastası tarifi kaydediyorum, deneyeceğim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Sevgili Suzan,
YanıtlaSilalman pastasını çocukluğumda hiç tanımadım,annemin anne pastaları vardı çocukluğumda...
Buket, teşekkür ederim,
Datlım,denersen haberdar et olur mu?kolay gelsin,
Zeymuran,aynı dediğin gibiydi,
Leylacım,bu habere sevindim,sonuçtan haberdar olmak isterim,kolaylıklar diliyorum,
güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle...
Ellerinize saglik... Istanbul`da yasarken, yani coookkkk eskiden, rahmetli annecigim alirdi pastaneden... Simdi o günler geldi aklima... Artik Almanya`da yasiyorum ama bu pastadan daha ne yaptim, ne yedim... Ellerine saglik gönlü güzel arkadasim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilSevgili Filiz,
YanıtlaSilsanki bazen daha gösterişli ve daha farklı pastalar,tatlar denerken klasikleri unutuyoruz,ama klasik tatların yeri bir başka değil mi?unutulmuyor,
hele bunlar çocukluğumuzun severek yediğimiz tatları ise...
Çoook teşekkür ederim,inşaAllah
gördüğün gibiyimdir,bilmukabele...
en kalbi sevgilerimle...
Bu nefis pastayı dün akşam misafirimiz olan,yeni tanıştığım Sevgili Serap kardeşim ve ailesi için de hazırladım ve çayın yanında ikram ettim,Serap'da çok beğendi ve yapılışı hakkında bilgi aldı inşaAllah aynı sonucu elde edeceğine inanıyorum.
YanıtlaSilSerapcığım,güzel ziyaretiniz için size çok teşekkür ediyorum :)tekrar görüşmek temennisiyle,
en Emin'e emanetsiniz...
Nefis görünüyor ellerinize sağlık hayırlı cumalar diliyorum..
YanıtlaSilSüper gözüküyor canım,eğer gece olmasaydı hemen yapardım ama sabaha kaldı artık :-)
YanıtlaSilEline sağlık cnm.
Sevgili Elif,
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,hayırlı geceler ve hayırlı günler dilerim,sevgilerimle...
Serapcığım,
tadı da görüntüsü kadar güzel,son bir kaç günde iki adet yaptım,üçüncü de istek üzerine inşaAllah tekrar yapılacak :)
kolay gelsin,sonuçtan haberdar olmak isterim :)
sevgilerimle...
Selam canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık bizim evin de en sevilen pastasıdır artık kızım benden daha güzel yapar oldu şimdilerde o yapıyor bizler yiyoruz:) çok güzel görünüyor afiyet olsun
Rabbime emanet ol
Ta taaaam!:) beklemiyordun di mi beni?:)
YanıtlaSilBenim hemen bir sorum olacak: alman pastasinin normal ustu kremsantisiz bir yaspastadan ne farku var??
Sevgili Aynur,
YanıtlaSilsize böyle güzel bir pasta yapabilen bir kız evlada sahip olmak büyük bir nimet,
kızının eline sağlık,sana ve kızına sevgilerimi gönderiyorum...
Safinazım,seni tekrar burada görmek çok güzel,beklemez olurmuyum?aşkolsun :)))
Alman pastasının diğer pastalardan farkı,üzerinde krema yerine pudra şekeri olması ve bütün kremanın arasına konulması.
Zaten diğer pastalarda da krem şanti olması şart değil,benim bir çok pastam krem şantisiz,krem şantide içime sinmeyen bir şeyler var ve uzuuun zamandır evimize girmedi.
Son söz bu alman pastası diğer pastalardan çok daha güzel,tavsiye ederim :)
Krem santi zaten benim kremalara verdigim genel ad:) bizim eve de girmez cunku burda satilmiyor:p saka bi yana onun iconde ne varmus? Annem kullanir da..
YanıtlaSilTam emin olmamakla birlikte ,krem şantinin içinde margarin veya benzeri bir yağ ve başka katkı maddeleri var,içime sinmiyor :(((
YanıtlaSilellerine sağlık canım, hem sunum, hem pastanın kıvamı, hem de fotoğraf harika:))
YanıtlaSilsevgilerimle...
Sevgili adaşım,
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,sevgiler...
çok zarif olmus !! ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilsizi yeni keşfetim harikasınız
YanıtlaSilHarika olmak bence kusursuz olmaktır,günahı çok,Rabbimden affedilmeyi dileyen bir kulum sadece...
SilEllerinize sağlık cok. Güzel dün akşam yaptım çok begendi çocuklar bu akşam gene yapıyorum çok teşekkürler
Silremziye hanım sayfama hoşgeldiniz :)
Silpastayı deneyip beğenmenize sevindim,ellerinize sağlık,afiyet şifa olsun,ben teşekkür ederim,
selametle kalın...
Fotoğraftaki kadar kabarmadı Sanırım tepsim geniş geldi :S
YanıtlaSilDediğiniz sebepten olabilir,benim tepsim 27 cm. genişliğinde...
Silmerhaba, ramazanın ilk gününde herkesin canı bişeyler çeker akşama..bende iftardan sonra güzel bir tatlı yapmak istedim..öğretmen olduğum için eve geldiğimde çok sadece yemek yapmaya vakit ayırabiliyorum..geçen yıl çalıştığım okuldaki bi veli alman pastası yapmıştı o kadar çok hoşuma gittiki tarifini aldım ama yapmaya fırsatım olmadan tarifi kaybettim..bugün de çok canım çekti internetteki tariflere her ne kadar çok güvenmesemde bi bakayım dedim yorumlarıda okudum sanki yapılmaya değer gibi.. inşallah güzel olur şimdi mutfaga geçiorum bi yorumda benden olsun dedim..
YanıtlaSilnot: buğday unu şart mı?
fulya hanım sayfama hoşgeldiniz :)
Silyazının girişinde bahsettiğim gibi tam buğday unu sağlıklı olması adına kullandığım sembolik bir seçim,şart değil,tam buğday unu kullanmıyorsanız onun yerine aynı miktarda normal un kullanın,
ben hemen hemen bütün tariflerimde tambuğday unu veya diğer evde olan unlardan kullanıyorum,
beyaz unlu hamur işleri çok lezzetli ve güzel oluyor ancak sağlık yönünü de hesaba katmak lazım,hamuruna limon kabuğunu bol koyun,ayrıca vanilya da kullanabilirsiniz,aynı şekilde kremasına da,kullandığınız yumurtalar taze olsun,aksi takdirde sıcakta yumurta kokusu gelebiliyor,
özellikle yaz günlerinde pastanızı dolapta soğuttuktan sonra,ikram etmeden önce üzerine pudra şekerini serpin,
sonucu yazarsanız sevinirim,kolay gelsin,
hayırlı iftarlar,sevgiler.
yumurta koyduğum her hamur işine vanilya kullanıyorum..güzel hoş bi koku veriyor..kekin tadı çok güzel oldu yalnız tamamen aynı ölçüleri ve aynı kalıbı kullandığım halde kekim kabaarmadı. acaba 1 kabartma tozu daha koymalımıydım? tadı güzel oldu ama birazcık ince oldu sanki..
YanıtlaSilSevgili fulya,
Silçırpma işlemini iyi yaptıysan ve ısıtılmış fırına sürdüysen kabarmaması için bir sebep göremiyorum,aynı tarifi en az 5-6 defa yaptım,her seferinde de kremadan sonraki hali resimdeki gibiydi.
kabarırken zaten dümdüz olmuyor orta daha çok yükseliyor,bütün keklerde olduğu gibi...ama krema serip diğer parçayı üzerine kapatıp elinle hafif hafif bastırdığında her tarafı eşit yükseklikte oluyor,
bu un miktarına göre iki paket kabartma tozu çok fazla olur diye düşünüyorum,kabartma tozunun fazla olması kekte iri delikler olmasına sebep olabiliyor.
tadını beğenmene sevindim,
eline sağlık,sevgiler...
borcamda olmazmı oluursa yapışmaması için yağlıyacağım sanırım altını yağ ve un serpip deneyeceğim bakalım yapışmaz inş
YanıtlaSilbenimkinin kekin ortası kabarıyor şişiyor yani sebebi ne olabilir sizce
YanıtlaSilAsayra,
Silneredeyse bütün kekler aynı şekilde kabarıyor,alman pastasında krema aşamasından sonra her tarafı aynı yükseklikte oluyor,bunu mesele etmemek lazım :)
sevgiler...
HAMURU İÇİN UN 2 DEFA YAZILMIŞ HEM ÇAY BARDAĞI HEM KAŞIK OLARAK. İKİSİ BERABER Mİ KONUYOR
YanıtlaSilHerhangi bir karışıklık yok,dikkat ederseniz,bardak ölçüsü ile verilen normal un,
Silkaşık ile verilen ise tam buğday unu,onu da normal un olarak kullanabirsiniz,sebebini giriş kısmında yazmışım,bir daha bakın olur mu...
dün akşam yaptım ve bugüne kırıntıları bıle kalmadı,tek kelımeyle bayıldık,teşekkürlerr...
YanıtlaSilkübra hanım sayfama hoşgeldiniz :)
Silalman pastasını deneyip beğenmenize çok sevindim,elinize sağlık,afiyetler olsun,
sevgiler...
Tarifi bugün denedim. Çok güzel oldu. Ben Borcam da yaptım güzel kabardı.
YanıtlaSilÇok teşekkürler
Tarifi bugün denedim. Sonuç Harika!
YanıtlaSilÇok Teşekkürler
memnun kalmanıza sevindim :)
Silelinize sağlık,afiyetle yeyin...
Gercekten olculer ve tarif harika.. benim gibi kek ozurlu biri bile bu tarifle pasta yapti sayenizde..tskler
YanıtlaSilvesile olmuşum diyelim,sayfama hoşgeldiniz Zeliha hanım :)
Silböyle geri dönüşler almak,bu işin en sevdiğim yanlarından birisi,
elinize sağlık,afiyetler olsun...
bu güne kadar verilen tüm alman pastası tariflerinin çoğunu denemiş olmama rağmen istediğim gibi bir alman pastası elde edememiştim.. tarifinizi denedikten sonra çevremdeki herkes bu alman pastasını çok beğendi.. size çok ama çok teşekkür ederim.. ellerinize sağlık =))
YanıtlaSilyalnız bir şey daha.. bu pastayı 1 gün dolapta beklettikten sonra yiyince daha enfes oluyor.. tekrardan teşekkür ederim =))
YanıtlaSilalameti farika sayfama hoşgeldiniz :)
Silalman pastamı beğendiğinize çok sevindim,ellerinize sağlık,
söylediğiniz husus aslında bütün pastalar için de geçerli,bekleyince lezzetleri artıyor,
afiyet olsun,
ben de bu güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,
selametle kalın...
merhaba bu tarifi porsiyonluk tek tek yuvarlak şekilde yapsak olurmu sizce şimdiden teşekkürler. Harika görünüyor elinize sağlık acil dönerseniz sevinirim yarına misafirim gelecek:)
YanıtlaSilhoşgeldiniz kardeşim :)
Silbahsettiğiniz şekilde hiç denemedim,belki çukurlu kek kalıbında aşağıdaki adreste ki gibi
http://hayatcemresi2.blogspot.com/2012/12/kakaolu-cevizli-top-kekler
hazırlanabilir,hatta kalıbın dibi yağlanıp kağıt kullanılmadan yapılabilir ama kaç adet çıkar bilmiyorum :(
mayalı olan alman pastası dediğiniz şekilde tek tek yapılıyor onu da hiç denemedim :(
kolay gelsin,hayırlı cumalar...
teşekkür ederim sizede hayırlı cumalar
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBöyle bir site ve paylaşımlarınız için teşekkür etmek istedim.Aslında ben pek yorum yazmayı sevmem ama sizin siteniz ve tarifleriniz için dayanamadım ve yazmam gerektiğini düşündüm artık :)))
Yapılan bir yemeğin güzel olması için kesinlikle verilen tarifin tam olması gereklidir.Değişik yerlerden de çok tarifler denedim ama bu sitede herşeyin tam verildiğini ve yapılan şeylerin güzel olduğunu deneyerek keşfettim ve denediğim birçok şeyde güzel sonuçları aldım.Alman pastasını da geçen hafta denedim çok beğenildi.Herkes tarif istedi .5 yaşında bir kızım var her gün akşam anne o pastadan bir daha yapalım diyor :))Çalışan bir bayanım mutfakta da çok vakit geçiremiyorum ama hafta sonları değişik bir şeyler yapmayı seviyorum. Emeğiniz,paylaşımlarınız için teşekkürler ve sevgiler.Tanıdığım herkese tavsiye ediyorum :))
Durumelek kardeşim sayfama hoşgeldiniz :)
Silalman pastasını ve diğer tariflerimi beğenip memnun kalmanız beni de ziyadesi ile memnun etti,
tarifleri taslak yaparken nasıl yaptıysam o şekilde yazıp sizlere en doğru sonuç nasıl alırsınız anlatmaya gayret ediyorum,püf noktalarını yazıyorum,bu konu da tabiri caizse kılı kırk yarıyorum,zaten sitedeki tariflerin bir çoğunu defalarca denedim,
böyle güzel geri dönüşler almak paylaşmanın sevincini yaşatıyor bana,çok teşekkür ederim :)
şeker kızınızı öpüyorum,size de kolaylıklar diliyorum,sevgilerimle...
Merhaba öncelikle. Bu tarifinizi denedim ve çok beğendik. Çok teşekkür ediyorum bu güzel tarifiniz için :)
YanıtlaSilSayfama hoşgeldiniz,
SilAfiyetler olsun...
Offf offf çocukken ne çok alıp yerdik kardeşimle. Onlar hamburger ekmeği büyüklüğündeydi. Kızıma hamileyken canımın istediği tek şey Alman pastasıydı ve koskoca Antep te baktığımız hiç bir yerde bulamamıştık. Kremasının kokusu burnuma kadar geliyordu. Neyse çok uzattım. Pasta muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Olsa da yesek diyorum. Başka kelama gerek yok. Sevgiler.
YanıtlaSilYelda Kaya sayfama hoşgeldiniz :)
Silinanır mısınız,ben alman pastasını ilk defa oktay ustanın programında gördüm ve ilk o zaman yaptım,sonra da tarifi biraz daha değiştirip daha güzel sonuç aldım,
en çok yaptığım pastalar arasında da bu alman pastası var,dediğiniz mayalı hazırlanan şeklini hiç yapmadım,belki nasip olursa bir gün onu da denerim :)
ziyaretiniz için çok teşekkür ederim,sevgilerimle...
Merhaba,
YanıtlaSilelimdeki Alman Pastası tarifimle bir türlü istediğim sonucu alamamıştım... Bu tarif, aradığım tada ulaşmamı sağladı. Teşekkürler! 2 gece üstüste 2 farklı meyve ile yorumlayarak denedim ve yeğenlerimden çok alkış aldım :)
Hoşgeldiniz :)
Silpastayı deneyip beğenmeniz ve haberdar etmeniz de beni çok sevindirdi,
afiyetler olsun,hayırlı ramazanlar...
Hiç kabarmadı ölçüleri 1/2 yani yarım çaybardagı olarak algıladım dogru mudur?
YanıtlaSilKekim hiç kabarmad ıölçüler yarım cay bardagı olarak algıladım dogru mudur?
YanıtlaSilHarika bir sayfa bu arada, eksik olmayın :)
sedef hanım hoşgeldiniz :)
Silevet yoğurt,süt ve yağ ölçüleri yarım çay bardağı,kabarmamasının sebebi bu değil,bu tarifi deneyip memnun kalanlar çok oldu,keza benim de defalarca denediğim ve böyle bir problem yaşamadığım bir tariftir,alman pastası,
sizdeki problem neden kaynaklanmıştır bilmiyorum,kekleriniz iyi kabarıyor mu?belki fırın kaynaklı olabilir,
sevgilerimle...
iyi kek
Silununuzun glüteni az olabilir.
SilMerhaba.ben bir yildir bu tarifinizi uyguluyorum bazen sizin ki gibi oluyor bazen de pasta hamur oluyor nedeni nedir? Yardimci olur musunuz? Nerede hata yapiyorum
YanıtlaSilHoşgeldiniz, aslında bu sorunun cevabını verebilecek sizsiniz, aynı miktar malzeme, aynı fırın ve aynı ısıda pişirme ise hep aynı sonucu almanız gerekir, ben de hep aynısını yapıyorum ve elmamdulillah maşeAllah lâ kuvvete illâ billah hep şu resimde gördüğünüz pasta ortaya çıkıyor,
Siltarife uyuyorsanız bahsedeceğim sebeplerin olması Allah'ın izni ile ihtimal dışı,
bildiğim kadarı ile, kek neden hamur olur?
1) kek hamurunuz çok cıvıktır,
2)kek çok hızlı pişmişdir,
3)kontrolü yapılmadan fırından alınmış, içinin pişmediği fark edilmemiştir,
aklıma gelen sebepler bunlar ancak dediğim gibi problemin sebebini en iyi siz bulabilirsiniz, kolay gelsin....
Keki 26 cmlik borcamda ve kayinvalidemin luxell boorekci firininda pisirdim.6yumurta yani 2 olcuden yaptim.kek nasil kabardi 30 dak.pisti.kurdani batirdim temiz.cikti kek firi dan cikinca söndu ve kuculdu.cok ovmustum pastayi eltime sonuc husran oldu.nedenini bulamiyorum.bazen kendi firinimda da oyle oluyor.
YanıtlaSilSizi anlıyorum :(( kendi kendinize nazarınız değmiş olmasın, belki biliyorsunuzdur ama yine hatırlatayım beğendiğiniz her iş, eşya veya kişi ve her ne varsa maşeAllah lâ kuvvete illâ billâh deyin, ve bence övmeyin temkinli olun, inşeAllah bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız,
Silsevgilerimi gönderiyorum...
Sevgili kardeşim yazmayı unutmuşum, iki ölçü için 30 dak.lık pişme süresi az gelmiş olmalı daha ağır pişse belki sonuç farklı olurdu.
Silbuldum tarifi denerim belki ma ince hamur kıvamı sorununu çözmem lazım
YanıtlaSilşimdi yaptım h.c. ziyan olmasın diye malzemeyi ikiye böldüm yarısını dediğiniz gibi diğerini de turbo da denedim normal fırında 35dk da mis gibi oldu hem de içi çok güzel pişti aynı tadı turboda 1 saatte alabildim anca Allah razı olsun umudumu kaybtmiştim artık güzel kekler yapabilirim öyle çok sevindimki işiniz rast gitsn tek sorun üstü çok az kabuk oldu ama çok az acaba sos dökecek olsam içine çekebilir mi yada hafif traşlasam mı sizce sos öncesi ?
YanıtlaSilElsuncum üzerinde kabuk olması çok normal dediğin kadar kabuk oluyor, bu güzel habere ben de çok sevindim :)
Silsos işini anlayamadım, benim böyle bir uygulamam olmadı hatırlamıyorum :(
sen bilirsin :)
ellerine sağlık, afiyetle yeyin...
yani mesela ıslak kek yapacak olsam hani keki ıslatmak lazım ya o zaman ıslanır mı
YanıtlaSilDilimle sonra ıslat zaten üstüne kaşıkla sosu sürersin ıslanır, ıslak kekte ki gibi :)
Siltamamdır bu iş :)tşkkrler.h.c. kalıp ta kek de yapabilir miyim bu şekilde
YanıtlaSilYapabilirsin :)
Silbu arada h.c ne demek?
<<>>> :)
Silözür dilerim mesajım tam olmamış
Sil<<>> diyecektim
özür diliyorum tekrar blog isminizi yazıyorum baş harflerini yani ama mesajda çıkmıyor HAYAT CEMRESİ nedense anlayamadım
YanıtlaSilÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil