"Yeri de nasıl uzatmış, üzerine sabit dağlar oturtmuşuz. Orada görünüşü güzel her
çeşit bitkiden çiftler yetiştirdik."
(Kaf suresi 7.ayet meali)
(Kaf suresi 7.ayet meali)
Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Sebze yemeklerinden gidiyoruz :) Rezzak olan Rabbimiz bizlere öyle çeşitli nimetler bahşetmiş ki,her birisi ayrı bir lezzetli ve faydalılar,elhamdulillah.
Bu tarifimde,bu güzel nimetlerden bir kaç çeşidinin harmanlanması ile hazırladığım,çok lezzetli,vitamin kaynağı bir yemek var.Daha önce de bazı farklılıklarla beraber yine buna çok benzeyen bir kaç tarif paylaşmıştım,bu da tekrar bir hatırlatma olsun :)Kereviz ve ıspanağı birbirine çok yakıştırıyorum.Yemeklerimin bir çoğunda,yazın,küçük kareler halinde doğrayıp,buzluğa attığım kırmızı salçalık biberlerden kullanıyorum.Özellikle kırmızı duruşları ile yemeğe ayrı bir estetik katıyorlar.
Gelin sözü fazla uzatmadan,ıspanak,kereviz,havuç,kırmızı biber ve dahasının bir araya gelmesi ile oluşan nefis yemeğimizin tarifine geçelim inşeAllah...
Sebze yemeklerinden gidiyoruz :) Rezzak olan Rabbimiz bizlere öyle çeşitli nimetler bahşetmiş ki,her birisi ayrı bir lezzetli ve faydalılar,elhamdulillah.
Bu tarifimde,bu güzel nimetlerden bir kaç çeşidinin harmanlanması ile hazırladığım,çok lezzetli,vitamin kaynağı bir yemek var.Daha önce de bazı farklılıklarla beraber yine buna çok benzeyen bir kaç tarif paylaşmıştım,bu da tekrar bir hatırlatma olsun :)Kereviz ve ıspanağı birbirine çok yakıştırıyorum.Yemeklerimin bir çoğunda,yazın,küçük kareler halinde doğrayıp,buzluğa attığım kırmızı salçalık biberlerden kullanıyorum.Özellikle kırmızı duruşları ile yemeğe ayrı bir estetik katıyorlar.
Gelin sözü fazla uzatmadan,ıspanak,kereviz,havuç,kırmızı biber ve dahasının bir araya gelmesi ile oluşan nefis yemeğimizin tarifine geçelim inşeAllah...
MALZEMELER
300gr.ıspanak
300gr.ıspanak
100 gr.kıyma,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 adet kereviz,
doğranan kerevizlerin kararmamaları için,doğranan yüzeylerine sürmek için yarım limon,
(limon sıkılmayacak sadece kerevizlere sürülecek,bu işlemi elinizi limonlayıp bu şekilde kerevizleri harmanlayarak da yapabilirsiniz,
1 küçük havuç,
1 dolu yemek kaşığı doğranmış kırmızı biber,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı dolusu pirinç,
yeteri kadar zeytinyağı ve tereyağı,
tuz,toz karabiber,
1 yemek kaşından az domates ve biber salçası karışımı karışık salça,
2 su bardağı kaynar su,
ıspanakları yapraklarından ayırın, iyice yıkayıp sularını süzdürün,
kök ve saplarını da doğrayıp suda bekletin,sonra iyice yıkayıp süzdürün,
tencereye soyulup doğranmış kuru soğanı,kıymayı ve yağları alın,
3-4 dak.kavurduğunuz kıyma ve soğana buzlukta sakladığınız kırmızı biberlerden ekleyin,
2-3 dak.da bu şekilde kavurun,
yıkanıp doğranmış havucuda ekleyin,aynı sürede kadar hepsini beraberce tekrar pişirin,
salçasını ilave edip bir iki çevirin,
ıspanak sap ve köklerini de ilave edip karıştırın,
yıkanıp soyulmuş,doğranıp limonlanmış kerevizleri de ekleyin,hepsini karıştırıp suyunu ilave edin,
5 dak.sonra yıkanmış pirinci yemeğin üzerine serpip karıştırmadan kapağını kapatın,
kısık veya orta ateşte ağzı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin,
tuzunu ve karabiberini ilave edin,
doğranmış ıspanak yapraklarını da yemeğe ilave edin,hepsini karıştırın,
2-3 dak.da ıspanak yaprakları ile pişen yemeğe haşlanmış nohutları da ilave edip karıştırın,
1-2 dak.daha pişen yemeğin altını kapatın,
yemeğimiz servise hazır,yanında yoğurt eşliğinde tüketin,afiyet olsun.
Şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı ve makbul olsun...
NOT:Kullanılan sebze miktarları esnektir,isteğinize göre azaltıp eksiltebilir,yeni ilaveler yapabilir veya istemediğiniz sebzeyi çıkarabilirsiniz.
Bir sonraki tarifim çok kolay ve çok lezzetli bir turşu tarifi olacak inşeAllah,o zamana kadar en Emin'e(c.c)emanetsiniz...
yemeğimiz servise hazır,yanında yoğurt eşliğinde tüketin,afiyet olsun.
Şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı ve makbul olsun...
NOT:Kullanılan sebze miktarları esnektir,isteğinize göre azaltıp eksiltebilir,yeni ilaveler yapabilir veya istemediğiniz sebzeyi çıkarabilirsiniz.
Bir sonraki tarifim çok kolay ve çok lezzetli bir turşu tarifi olacak inşeAllah,o zamana kadar en Emin'e(c.c)emanetsiniz...
SELAMÜN ALEYKÜM
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık görüntü güzel görünüyor.ama bu güne kadar hiç kereviz yemedim nasıl aşarım bu yaşta bu kereviz kokusunu onu da bilmiyorum:(
ALLAHA EMANET OL...
we aleykumselam Rumeysacım,
Silbence sen gözünde büyütüyorsun,bence kereviz öyle çok hissedilen bir sebze değil,
ben kerevizi yemeklerde,salatalarda kullanıyorum,lahana ve havuçla yaptığım salataya çok yakışıyor,tavsiye ederim,
böyle karışık olarak başka sebzelerle beraber,pişince kokusu pek gelmiyor,bizde kerevize çoook sonra alıştık ama çok sevdik,tabii çocuklar her zaman önyargılı :(ama anne ve babaları kerevize bayılıyor :)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilwe aleykumselam canım benim,
Silolur böyle şeyler nihayetinde insanız :)
sevgilerimle...
KIYMAYI NERDEN ALIRSINIZ
YanıtlaSilisminizi bilmek isterim,
Silkıymayı güvendiğimiz yerlerden alıyoruz,her yerden almayız,kıyma olarak değil,et olarak seçip aldığımız yerde çektiriyoruz.