İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

10 Eylül 2013 Salı

NE KADAR ŞÜKREDİYORUZ?

Birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye kadar erteleseydin de sadaka verip iyilerden olsaydım!" demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan (Allah) için harcayın."
(Munafikun suresi 10.ayet meali)

Allah'ın adıyla...
Fakirliğin ne demek olduğunu biliyor muyuz? Günde kaç kere bir şeyler yeyip içiyoruz? Kaç çeşit yeyip içiyoruz? Nelere burun büküyoruz?Evlerimizdeki yiyecek, içecek, eşya, kıyafet had safhada iken, hala ihtiyaçlarımız bitmiyor. Sahi bizler şükür nedir biliyor muyuz?Yaşadığımız ülkede ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki fakir kardeşlerimizden ne kadar haberdarız?
Çocuklarımız ne kadar çok yemek seçiyor,kahvaltıda bir ekmeği, peyniri reçeli yemekten saymayıp burun büken çocuklarımıza, sanki açlıktan öleceklermiş gibi,daha çok yesinler diye, ne çeşitli süslü yiyecekler hazırlıyoruz!
Sahi bizler şükretmeyi biliyor muyuz? çocuklarımızı bu bilinçte yetiştirmeye yönelik ne gibi gayretlerimiz var? İnfak hayatımızda var mı? yoksa bırakın nafile bir ibadet olan infakı, farz olan zekatı bile vermemek için bahaneler mi arıyoruz?
Yukarıdaki videoyu izleyince bu sorular beynimi kemirdi, halimizden utandım, Rabbim bizleri affetsin(amin). Bir gölgenin bir soğuk suyun hesabının sorulacağı o büyük günde bu kadar nimetin hesabı nasıl verilir? Üzerimizdeki bu ağır hesabı hafifletmenin yolları, şükür, dua, cihad ve infak. Herkes yapabileceğinden sorumludur, zira merhameti bol Rabbimiz bize gücümüzün üzerinde yük yüklememiştir. Bize düşen sorumluluklarımızı bilmek, Rabbimizin rızasına hasredilmiş bir hayat yaşayıp mü'minlerden olarak can vermektir, Rabbim yardımcımız, kardeşlerimizin yardımcısı olsun(amin).
Malawi'deki fakir müslüman kardeşlerimize, eğitim, öğretim ve yardım çalışmaları yürüten, Mehmet Emin Akın hocamız'ın oradaki izlenimlerini, çok duygulanarak bazen ağlamaklı, içten ve samimi anlatışını üstteki videoda,
yardım faaliyetlerinde bulundukları köydeki çocukların ve okullarının görüntülerini, aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

7 yorum:

  1. gözyaşlarıyla kendimi suçlu bularak izledim. Nasıl cevap vereceğiz öte dünyada ..Şükrümüzü ne kadar arttırsak azdır..

    YanıtlaSil
  2. Hassasiyetin için,Allah razı olsun(amin),
    kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum :( subhanallah ne diyebilirim ki ... Rabbim ilk once sen bizi affet ,verdigin bu kadar nimetin hesabini kolaylastir... Allah razi olsun ,firdevs cennetlerini nasip etsin bu kardeslerimize inshaAllah... Allah sendende razi olsun kardesim bir kez daha bizi uyardigin icin ... sonsuz sukurler Rabbim sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam hassas kardeşim benim,
      Rabbim cümlemizi de razı olduğu kullarından eylesin(amin),
      kalbi sevgilerimle,
      O'na(c.c)emanetsin....

      Sil
  4. Esselamun aleykum canım ablacığım..
    Allah cc iki cihanda da razı olsun senden inşaAllah.
    Bildiğini saklamayan, başkalarına da bir nebze olsun faydası olsun diyen güzel ablam benim...
    Görmeden Allah için sevdiğim, yüreğini yüreğimde hissettiğim özel insanalrdansın benim için.
    22 Eylül pazar günü blogdan tanıştığımız dostlarla bir buluşma düzenledik.
    Asıl gayem, görmeyi, kucaklaşmayı çok istediğim güzel insanlarla bir araya gelmek, halis muhabbetin tadına varabilmek.
    Eğer senin için de uyarsa, pazar günü gelmeni can-ı gönülden isterim.
    Selam ve dua ile birtanem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim benim,
      içinin güzelliğini satırlarına yansıtmışsın,güzel sözlerin için çok teşekkür ederim,Rabbim bu güzel ifadelere layık olmayı nasip etsin(amin),
      ben de seni çok görmek isterim,bu blog buluşmaları çekilen resimlerden(belki vieoda vardır)dolayı beni ürkütüyor.Hiç bir yerde görüntümün olmasını istemediğim için gelmem çok zor,belki bir gün başka bir vesile ile görüşmek nasip olur,bunu ben de çok isterim,nazik davetin için çok teşekkür ediyorum,
      kalbi dua ve muhabbetlerimle,Rabbime emanetsin...

      Sil
    2. Bende kesinlikle internet ortamında en ufak fotoğrafımın olmasını istemediğim ve bu konuda çok hassas olduğum için çok dikkat ediyorum.
      Fotoğraf çekileceği zaman ya da çeken olduğu zaman "ben fotoğrafım yayınlansın istemiyorum" dediğin zaman herkes özen gösteriyor seni çekmemeye. Çok şükür bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.
      Eğer mevzu sadece fotoğraf ise, lütfen müsterih ol balım, için rahat olabilir.
      Gelmen beni ve eminim bir çok kişiyi çok memnun eder.
      Ama gelemezsen de canın sağ olsun. İnşaAllah bir gün başbaşa görüşmek nasip olur, çok çok isterim.
      Kucak dolusu sevgilerimle.
      Selamun aleykum..

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur