İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Ağustos 2013 Çarşamba

BİR VUSLAT HASBİHALİ

 "Kendini hak ile meşgul etmezsen, batıl seni işgal eder."
 (İmâm Şâfî Rahmetullahi aleyh)
Esselamu aleykum we rahmetullahi we berakatuh...
Allah'ın adıyla başlarım.
Elhamdulillah döndüm,işte yine buradayım.Ömrümüz henüz nihayete ermemiş,yazmak yeniden nasipmiş...Yine yaz geldi,yine mübarek ramazanı hüzünle uğurladık,bayrama kavuştuk...
Her gördüğümüzde biraz daha ihtiyarladıklarını hissettiğimiz,her defasında biraz daha yürekleri yufkalaşmış bulduğumuz,hayır duaları evlatları için en değerli hazine olan annelerimizi,babalarımızı ziyaret ettik.Rabbimizin güzel isimlerinden,Rahim ismi ile adlandırdığı akrabalık bağlarını,sıla-ı rahim'i yeniden yad ettik... Hepsi geride kaldı,sanki hiç yaşanmadı :(
Yokluğumda ses veren,soran,selamlarını esirgemeyen bütün güzel gönüllü kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum.Sessiz kalanlar,takipte olanlar da bu teşekkürden mahrum kalsınlar istemem,onlara da selamım ulaşsın.
Halimize,sayısız nimetler içerisinde,rahat yaşantımıza,bakınca endişelendiğim oluyor,ne dert ne tasa!
Bazen bu rahat ve refah halimizin bir istidrac olmasından endişe ediyorum.Nedir istidrac?İstidrac,isyan ettiği halde bir kula dünyalıktan istediğinin verilmesi,bu vesile ile o kişinin dünyaya iyice dalıp,zev-ü sefa içinde yaşayarak Rabbini unutması ve derece derece azaba yaklaştırılması.Yani bu durum adeta o isyankar kul için bir tuzak.Dünya kulun nazarında büyüdüğü nisbette,ahiret,hesap küçülüyor ve ölümü unutuyor,ölmeyecekmiş gibi yaşıyor...Günahlarımız,isyanlarımız,o kadar çok ki farkında bile değiliz veya farkettiğimizi sanıyoruz ama aldanıyoruz.
 "Göklerde ve yerde bulunanlar hep Allah'ındır. Akıbet (sonuçta) kötülük yapanları yaptıkları ile cezalandıracak, güzel davrananları da daha güzeliyle mükafatlandıracaktır."
 "Onlar ki günahın büyüklerinden ve çirkin işlerden kaçınırlar, yalnız bazı küçük kusurlar hariç. Şüphesiz Rabbinin affı geniştir. O, sizi daha topraktan yarattığı zaman ve siz annelerinizin karınlarında bulunduğunuz sırada, sizi en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, kötülükten sakınanı daha iyi bilir." 

(Necm suresi 31-32.ayet mealleri)
Rabbim bu günlerimizi aratmasın,kendisini unutanlardan etmesin,hali ve dili ile şükredenlerden,şükür gayretinde olanlardan eylesin bizleri.Bizlere amellerimizle değil,merhameti ile muamele etsin(amin)...
***
Suriye'de,Mısır'da ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında,katledilenler bizim kardeşlerimiz,onlar için içimiz acıyor,ama biliyoruz ki,inanıyoruz ki onlar inşeAllah şehidler.Yalnız bir defa gelecek olan ölümü,ölümlerin en güzeli olan,şehidlikle karşıladılar.
Bir yanda katledilen masum bedenler,bir yanda,isyan içinde ebedi hayatını,ebedi mutluluğunu katleden isyankar bedenler... 
*** 
Ölüm herkesin nasibinde var.Kimisi bir trafik kazasında,kimisi bir iş kazasında,kimisi bir depremde,kimisi bir yangında,kimisi bir selde tanışıyor ölümle.Nasıl ki doğmak elimizde değilse,ölmek de elimizde değil.Ne dünyaya gelmek isteyip istemediğimiz bize soruldu,ne de ölmek isteyip istemeyeceğimiz bize sorulacak.Bizler gözümüzle görmediğimiz bir mikroba bile mağlup oluyorsak neyimize güveniyoruz?Neye garantimiz var?Rabbine bağlanan,O'na itaat eden,O'na(c.c) kul olup bütün esaretlerden kurtulup,gerçek özgürlüğe kavuşan kul ancak garantidedir.O,hangi sıkıntıya maruz kalırsa kalsın bilir ki kendisine şah damarından daha yakın,onu görüp gözeten bir Rabbi var.
Kul'un dua gibi bir silahı var.O silah ki,sıkıntıda da,mutlulukta da hep gönlünde,hep dilinde,hep elinde...
Suriye'de başlayan savaşın,savaşla gelen akıl almaz zulümlerin üzerinden üç yılı aşkın bir süre geçti.Dünya kör,sağır ve dilsizdi.Akan müslüman kanının,masum bebeklerin ve çocukların onların gözünde hiç bir önemi yoktu.Ancak ABD ve yandaşlarının,yaramaz çocukları İsrail'in çıkarları sözkonusu olunca,yeni bir zulüm,yeni bir kanlı oyun,yeni bir danışıklı dövüş gündeme geldi.Kan emici,zalim Esed'e kimyasal silahlarla yeni bir katliam yaptırıp,Suriye'ye müdahaleyi gündeme getirdiler.Minareyi çalmadan kılıfını hazırladılar.Ancak daha baştan niyetlerini gizlemediler,Esed'i indiremeyebilirlermiş,Esed'in devrilmesi zormuş(!)Esed bahane,asıl hedefledikleri Suriye'deki İslami direnişi kırmak,mücahidlere,Esed'le beraber müdahale etmek,mücahidlerle baş edemeyen Esed'e yardım etmek,Esed zihniyetini devam ettirmektir.Çünkü İslami mücadelenin zaferi,batıl'ın sonudur,İsrail'in sonudur.Onların bir hesabı varsa,Allah'ın da hesabı var ve yürürlükte olan,geçerli olan Allah'ın hesabıdır.
"Hani bir vakitler, o kâfirler, seni tutup bağlamak veya öldürmek veya sürüp çıkarmak için sana tuzak kuruyorlardı da, onlar tuzak kurarken Allah da karşılığında tuzak kuruyordu. Öyle ya, Allah tuzakların en hayırlısını kurar."
(Enfal suresi 30.ayet)
Bu zor günlerde dua silahımızı kuşanalım,elimizden gelen desteği kardeşlerimize sunalım,bu dua olur,infak olur,boykot olur,ve dahası...En başta kendimize dönelim,ölmeden önce kendimizi hesaba çekelim,istiğfarı elimizden,dilimizden düşürmeyelim.Ölüm bize henüz gelmemişse,hala fırsat var demektir.Herkesin bir planı var,bazen hayır bildiğimiz şeylerde şer,şer bildiklerimizde hayır var.Herşeyi,gören,duyan,bilen,her şeye gücü yeten bir Rabbimiz var.İnanıyorum,dünya kutlu doğumlara gebe...Bu sancıların sonu hayır inşeAllah.Bilelim ki o hayır'ın zamanını yalnız Rabbimiz belirler.Bize ancak sabretmek,O'nun emri gereği bir hayat yaşamak düşer.
"İman edenlerin Allah'ın zikri ve O'ndan inen Kur'an sebebiyle kalp­lerinin saygı ile yumuşaması zamanı daha gelmedi mi? Onlar,daha önce kendilerine kitap verilip de, üzerlerinden uzun zaman geçtiği için artık,kalpleri de katılaşmış kimseler gibi olmasınlar.Zaten  on­ların bir çoğu da fasıklardır" 
(Hadid suresi 16.ayet meali)
İstidrac'tan beri olup,kutlu doğumlara şahid olan,Rabbine kullukta hürriyeti bulan,cennet varisi kullardan olabilmek duasıyla...Hoşbuldum,esselamu aleykum...

4 yorum:

  1. Selamün Aleyküm Hoş geldin iyi ki geldin yazını çok beğendim bütün bir yazı çok güzel özetlemişsin.Allah razı olsun.Suriye mısır ve dünyanın her yerindeki müslüman kardeşlerimiz için el ele dua ile olalım İnşaallah.Rabbim yar ve yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam rana sultan :)
      Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
      sevgilerimle...

      Sil
  2. Naılsınız ?Bugüne kadar hiç yazmamış olsamda sıkı bir takipçinizim, ses verin dediğiniz için ses veriyorum Allah a emanet olun,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elhamdulillah çok iyiyim,hoşgeldiniz,
      ses vermenize sevindim,
      selametle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur