İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

17 Mayıs 2013 Cuma

YER ve GÖK KİMLERE AĞLAR?

"Gök ve yer onlara ağlamadı.Onlara mühlette verilmedi."
(Duhan suresi 29.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
"Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."
(Zariyat suresi 56.ayet meali)
Yalnızca Rabbimize ibadet için yaratıldığımız ve bir imtihan için gönderildiğimiz dünyadan ölümle beraber ayrılıyoruz.İnsanlar nice buluşlara imza atsalar da,asla ölüme çare bulamıyacaklar.Ölüm her canlı için kaçınılmaz son.
56-"Ey iman eden kullarım! Şüphesiz benim yarattığım yeryüzü geniştir. O halde yalnız bana kulluk edin."
57 - "Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz."
58 - "İman edip güzel işler yapanları, (evet) muhakkak ki onları, altlarından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. (Böyle iyi) işler yapanların mükafatı ne güzeldir!"(Ankebut suresi) 
Mü'min Rabbi tarafından seviliyor ve kainata da sevdiriliyor.Ölümle beraber ahirete başlangıç yapan mü'mini,Rabbi dünyalarda görülmemiş güzelliklerle,cennetle ödüllendiriyor.
Mü'minin ölümü ile yer ve gök ondan ayrıldığı için ağlıyor.Hiç arkasından ağlayanı olmasa bile...Mü'min hiç bir zaman yalnız değil,yer ve gök bile onu seviyor,gidişine ağlıyor.Yer ağlıyor çünkü üzerinde secde etmişti.Özellikle de üzerinde secde ettiği yerler ağlıyor.
Gök ağlıyor,çünkü artık mü'min'e kendisinden rızık inmeyecek.Yer ve gök Allah'a itaatinden dolayı mü'minden razı,onun gidişi onları ağlatıyor.
"İbn Cerir rivayet ediyor...Said bin.Cübeyr dedi ki:
İbn Abbas'ın(r.a)yanına bir adam gelip şöyle dedi:
"Ey Abbas'ın babası,ne dersin."Gök ve yer onlara ağlamadı.Onlara mühlette verilmedi."(Duhan suresi 29.ayet meali)buyruğu vardır,acaba gök ve yer kimseye ağlar mı?
İbn Abbas(r.a) şöyle dedi:
"Evet,çünkü ne kadar yaratık varsa,mutlaka semada ona ait bir kapı vardır.Rızkı oradan nazil olur,ameli oradan yükselir.Mü'min öldüğü takdirde,amelinin kendisinden yükseldiği ve rızkının kendisinden indiği semada ona ait olan kapısı kapatılır.Bu kapı onu kaybettiği için ağlar.Üzerinde namaz kıldığı ve Aziz ve Celil olan Allah'ı zikrettiği yer de onu kaybettiğinden,onun için ağlar.Firavun kavminin ise,yeryüzünde salih herhangi bir eserleri yoktu.Yüce Allah'a da onlardan herhangi bir hayır yükselmiyordu.O bakımdan gök de yer de onlar için ağlamadı."
(El Esas fi't-Tefsir 13.cilt,sayfa 292)
Arkanızdan yerin ve göğün ağlamasını,ağlayanlarınızın olmasını isterseniz,Rabbinize sevginize,itaatinize,ibadetinize hiç bir şey engel olmasın,ortak olmasın.O(c.c)bize gücümüzün üstünde yük yüklemiyor.Halis niyetlerle,yalnız kendisini razı edebilmek için yapılmış salih ameller bekliyor.Haramlarından kaçınmamızı,şeytanın adımlarına uymamamızı istiyor.

Sizden sonra secde ettiğiniz yerleri sizin için ağlatıyor,onlara bile değerinizi bildiriyor,ayrılığınızı hissettiriyor.Bize de secdelerimizi ve secde ettiğimiz yerleri artırmak,secdelere sarılmak düşüyor.
Ne mutlu mü'min olanlara,ne mutlu ölümü ile yerin ve göğün,kendi arkasından ağlamalarına vesile olanlara...
Arkasından yerlerin ve göklerin ağladığı o bahtiyar kullardan olabilmek duasıyla...

18 yorum:

  1. selamun aleykum hayirli cumalar hepinize kardeslerim inshaAllah yerin ve gogun arkasindan agladigi o mumin kullardan olmamizi nasib eder Rabbim...kardeslarim Allah cumlemizden razi olsun her sefer sayfaya girdigimde bircok kardesimizin paylasimlari okudugunu goruyorum(sayfanin kenarindaki bildirimden)ama Hatice kardesimizin bu kadar emeklerine bizde ona sesimizi duyuralim burdayiz diyelim ...bugun yeni bir hadis daha ogrendim kardesim senin vesilenle Allah sevabina yazsin ...hepimizin Yaradan yar ve yardimcisi olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,kıyamam ben sana :)ne kadar içten,ne kadar samimisin,Allah senden razı olsun(amin),

      yazan kardeşlerimden de yazmak isteyip yazamayan veya sessiz kalıp sadece okuyan ama okumakla kalmayıp öğrendiği hayırları hayatına geçiren bütün kardeşlerimden de Rabbim razı olsun(amin).

      Tabii ki yazmanız beni sevindirir,ancak bu da gönül işi,yazmak içinden gelmeyenlere de bir sözüm yok,demek ki söylenecek bir şey bırakmayıp her şeyi ben söylemişim ki yazmamışlar,
      Rabbim razı olsun,benimle olsun,beni unutmasın,affettiklerinden olayım o bana yeter,

      tabii ki senin gibi samimi kardeşlerimin ben de ayrı bir yeri var,benim için çok özelsiniz :)
      kalbi dua ve sevgilerimle,O'na(c.c)emanetsin...

      Sil
  2. Selamun aleykum.Cuman mubarek olsun ablacım. Ne kadar anlamlı bır yazı olmus.. Secde edecegımız yerler ne kadar buyuk onem tasıyor... ALLAH ıcın yaptıgımız her guzel ıbadet ıcın kat kat yuceler yucesı ecrını verıyor.. ALnımız secdelerden kalkmasın, vaktımız bereketlı ımanlı ıhlaslı olsun ınsaALLAH. hayırlı gunler. ALLAH HAFIZ. selamun aleykum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Fatmacım,
      evet secde ettiğimiz yerler,secdelerimiz çok önemli,secde edilen her farklı mekan,insana ayrı bir haz veriyor,sanki oraya imzanı atıyorsun,orayı Rabbine itaatine şahit tutuyorsun,

      Rabbim bu duyguyu bu bilinci cümlemize nasip etsin,secdelerinden haz alan,huzurunda eğildikçe katında değer bulup yükselen salih kullarından eylesin bizleri(amin),
      kalbi dualarımla,hayırlı cumalar kardeşim...

      Sil
  3. SELAMÜN ALEYKÜM ...Allah razı olsun.Öyle güzel bir yazı ve konu olmuş ki İnsan okurken bile içi titriyor.Ne mutlu mü'min olanlara,ne mutlu ölümü ile yerin ve göğün,kendi arkasından ağlamalarına vesile olanlara...Süper bir dua...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam rana sultan sayfama hoşgeldiniz :)

      Sil
  4. tuğba ve kuzusu18 Mayıs 2013 11:53

    selamun aleykum
    çok güzel bi yazı...Allah'ın rızasını kazanan kullardan olmak duasıyla.Allah'a emanet olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam tubacım :)iyisiniz inşeAllah,
      sevgilerimi gönderiyorum...

      Sil
  5. Selamun aleykum,ben de sayfanizin sessiz takipcilerindenim :)) Tariflerinizi de diger yazilarinizi da keyifle okuyorum.Okuduklarimi da uygulamaya calisiyorum (En son Alman pastanizdan yaptim cok guzel oldu)
    Size ozellikle soylemek istedigim ve sizin gibi yazanlarda bulamadigim sey;sizi okurken eksiklerimi tekrar farkedip rahatsizligini duyuyorum ama daha onemlisi bunlari duzeltebilecegime dair umutla doluyorum.Halbuki benzer tarzda yazan diger bloglarda umut yerine halimin kotulugu ile ilgili karamsarliga kapiliyorum.Bu da gayret etmeye mecal birakmiyor.Oysa zor bir zamanda yasiyoruz nefsimizle ve seytanla mucadelemiz cetin.cogu zaman yeniliyoruz da.Fakat Rabbimiz bizi affetmek icin tabiri caizse her olumlu degisimimizi firsata ceviriyor.İnsanlari eksikleri konusunda bilgilendirirken karamsar tablolar cizmenin dogru olmadigini dusundugum icin uslubunuzu ne denli dogru buldugumu belirtmek istedim.Allah sizden razi olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Tûba kardeşim,sayfama hoşgeldiniz :)
      alman pastasını deneyip beğenmenize sevindim,afiyetler olsun,

      canım kardeşim,mü'min korku ve ümit arasında yaşayan denge insanıdır.Mü'min olarak bilmemiz gereken en önemli husus hayatımızın her alanında yaptığımız her hayırlı işte öncelikli hedefimiz Rabbimizi razı etmek olmalıdır.Bu niyetle yapılan her hayırlı iş O'nun katında değer bulur,
      hepimizin yanlışları eksikleri var işin püf noktası,nasuh bir tevbe ile günahlardan dönme gayretinde olmak,ümitsizliğe düşmemektir,

      De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."(Zumer suresi 53.ayet meali)

      bir de şeytanın bizleri Allah'ın affediciliği ile kandırıp günahlarımızı hafife aldırma gayretlerine karşı bilinçli hareket etmektir,
      "Ey insanlar! Rabbinizden sakının ve bir günden korkun ki, baba çocuğuna hiçbir fayda veremez. Çocuk da babasına hiçbir şeyle fayda sağlayacak değildir. Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. O halde dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o çok aldatıcı şeytan sizi Allah'ın affına güvendirerek aldatmasın."(Lokman suresi 33.ayet meali)
      100 kişiyi öldüren adam tevbe kapısını aralıyor ve affediliyorsa,biz de bu samimiyeti gösterir yönümüzü Hakka çevirirsek inşeAllah kurtuluşa ereriz,yeterki samimi olalım,gayretli olalım,yanlışlarımızı görüp terketme gayretinde olalım.

      Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin)O'na emanetsiniz kardeşim,
      kalbi dua ve sevgilerimle...

      Sil
  6. Esselamu Aleykum Hatice Ablacığım,
    MaşaAllah çok güzel bir tefsir olmuş, bu ayeti daha önce hiç böyle düşünmemişdim.Rabbim razı olduğu bir şekilde secde edenlerden eylesin, yoksa dünyalık meşgaleleri düşünerek yaptığımız secdelerden de ayrı hesaba çekiliriz yer o zaman bizim için bırakın ağlamayı arkamızdan lanet bile okur... Allah muhafaza.
    Bu arada Nalan Sevgi kardeşime katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,hoşgeldin :)
      o secdeler Allah'tan gayrısına yapılırsa,dediğin durum olabilir Allah-u alem,
      ben,neden seni son günlerde bu kadar düşünüyorum???seni Allah için çok seviyorum,bir ihtimal belki bir gün,dünya gözü ile de görüşebiliriz :)ya nasip!
      Nalanım'ı da ve onun şahsında bütün kardeşlerimi de Allah için çok seviyorum,Rabbim sizlerden razı olsun(amin).
      Kalbi dua ve sevgilerimle,O'na emanetsiniz...

      Sil
  7. selamun aleykum bacilarim :))elhamdulillah birbirimizi Allah icin sevmemiz ne guzel...Allah cumlemizden razi olsun dualarimizda birbirimizi unutmayalim inshaAllah...Hatice kardesim Allah sendende razi olsunki butun bu guzel seylere vesile oluyorsun.Dunya gozuyle gormedim ama gonul gozumle gordugum kadariyla bende seni seviyorum ...

    YanıtlaSil
  8. Hoşbulduk :)
    Kendi rızası için sevdiğiniz Rahman da sizi sevsin.Rabbim sizden de ailenizden de razı olsun.
    Canım ablam ben sizi görmeden bu kadar sevdiysem kimbilir dünya gözüyle görsem nasıl olur.Zaten ben sizi, buralara geleceğinize söz vermiş kabul ediyordum :) İnşaAllah...

    YanıtlaSil
  9. Esselamu aleykum ve rahmetullah....

    Ayetler üzerine düşünülmesine sevk eden bu güzel yazıyı Nebevi Hayat Dergisi'nin Kasım sayısında tekrar okumak nasip oldu elhamdulillah... Rabbim daim eylesin canım ablacığım :)

    YanıtlaSil
  10. Selamınaleyküm,benim amcam vefat ettikten sonra defnedirken yağmur çilemeye başladı.
    Arabalara binip giderken yağmur durdu. Bunun yerin ve göğün ağlamasıyla ilgisi nedir?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmurun yağması burada bahsedilen göğün ağlaması ile ilgili midir değil midir bilmiyorum, mu'minin ölümü ile yerin ve göğün ağladığını biliyoruz ancak bu ağlamanın mahiyetini ben bilmiyorum...

      Sil
  11. Teşekkür ederim sizin sayenizde bilgilendik allah razı olsun(amin)

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur