İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Nisan 2013 Cuma

DOLUNAY PASTASI(TAM BUĞDAY UNLU KOLAY PASTA)

İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: 
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "
Tirmizî, Daavât 112, (3542).

Esirgeyen ve bağışlayan yüce Rabbimin adı ile başlarım...
İşte yine mübarek bir günde,cuma günündeyiz.Ömür sermayesi sıcakta eriyen buz gibi hızla eriyor.Kaçınılmaz randevu yaklaşıyor,hazırlıklarımızı artırma yolunda gayretlerimiz neler?...
 "Öyle bir günden korkunuz ki, o gün Allah'a döndürüleceksiniz. Sonra da herkese kazancı tamamıyla ödenecek ve hiç kimse haksızlığa uğramayacaktır."(Bakara suresi 281.ayet meali) 

Yalnızca Rabbimizin rızasına hasredilmiş salih amellerimiz inşeAllah cehennem azabına karşı bir kalkan,cennete kavuşmamıza vesile olur.Rabbim,bu uğurda gayretlerimizi artırsın,razı olduğu salih kullarından olmayı hepimize nasip etsin(amin).
*****
Bizim evde pasta denilince,akla ilk gelen yarım ay pastası veya alman pastası oluyor.
Her iki pastayı da,kaç defa yaptığımı bilmiyorum :)Uzun zaman oldu bu tarifi yapıp hazırlayalı,yayınlamak bu güne nasipmiş.Aynı pastanın miktarını artırınca ortaya bu dolunay pastası çıktı.Diğerini yarım ay pastası olarak adlandırınca,bu pasta da dolunay pastası oldu :)Malzemeler aynı kaldı ölçüler arttı.
Artık yarım ay pastasını da,dolunay pastasını da büyük ölçüde tam buğday unu ile hazırlıyorum.Lezzeti daha bir artıyor,daha doğal ve sağlıklı pastalar ortaya çıkıyor.Hazırlık aşamalarındaki süre ise,çok fazla farklılık arzetmiyor.
Gelin şimdi de üç katlı,tam buğday unlu,kolay ve lezzetli pastamızı nasıl hazırlıyoruz,kısaca anlatmaya çalışayım inşeAllah.  
MALZEMELER 
Pandispanya Malzemeleri:
  4 adet yumurta,
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker,
portakal kabuğu rendesi,
2 çay bardağı tam buğday unu,
1 çay bardağı normal un,
  2 çay kaşığı kabartma tozu,
  3 yemek kaşığı su,
Krema Malzemeleri:
  3 su bardağından az fazla süt,
2 yemek kaşığı un ve 1/2 yemek kaşığından az fazla nişasta,
portakal kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı kakao,
pişince içine ilave etmek üzere; 
4 yemek kaşığı toz şeker,
20 gr. kakaosu artırılmış koyu renkli bitter çikolata
Pastayı Süslemek İçin:
hindistan cevizi,
DOLUNAY PASTASINI NASIL HAZIRLADIM?
önce fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başladım,
28 cm.lik teflon fırın tepsisinin sadece dibini yağladım,
yumurta,portakal kabuğu rendesi ve şekeri iyice çırpıp köpürttüm,
diğer malzemeleri de ekledim,yeniden iyice çıptım ve tepsiye hamuru döktüm,
tepsiyi sallayarak hamurun yayılmasını,tezgaha vurarak da hava kabarcıklarının çıkmasını sağladım,
tepsiyi sıcak fırına sürdüm,kabarınca ısıyı 150 dereceye düşürdüm,
üzeri biraz kızarınca kürdanla kontrol edip fırından aldım,pandispanyayı fırından alıncaya kadar da hiç fırının kapağını açmadım,
pişen pandispanyanın kenarlarını bıçak yardımı ile tepsiden ayırıp tezgahın üzerine ters çevirdim,
pandispanya pişerken kremanın sütünü pandispanyayı çıptığım kaba boşaltıp kapta kalan hamur  bulaşıklarını, sütle karıştırdım,boşa gitmesin diye :) bu sütle,kremayı hazırladım,pişince şekerini ve çikolatasını ilave edip tadına baktım,şekerini ayarladım,az ise ilave edin,
kremanın üstünün kabuk bağlamaması için sık sık karıştırın,
pandispanyanın keseceğim kenarlarına ekmek bıçağı ile çepeçevre 1cm.derinliğinde kesik yapıp,kesik yerlerden iple keserek 3 eşit parçaya ayırdım,
uygun bir kaba her 2 pandispanyanın kesik kısmı üstte kalacak şekilde,son parçanında kesik kısmı alta gelecek şekilde,aralarına krema sererek 3 katlı bir pasta elde ettim,son parça da dahil olmak üzere krema serilmiş her parçanın üzerine yeni parçayı yerleştirdiğimde elimle üzerine hafif hafif bastırdım ki krema pandispanyanın dokusuna iyice nüfuz etsin,kalan kremayı da en üste döküp üste ve yanlara yayıp kapattım,
üstünü hindistancevizi ile süsledim,
  pastanızı 3-4 saat buzdolabında bekletip soğuttuktan sonra,istediğiniz şekilde kesip,yiyebilirsiniz.
NOT:
Pandispanya ve kremayı kaynar olmayan,sıcak halde iken birleştirmeniz,pandispanyaya kremanın  iyice nüfuz etmesine vesile olacaktır,bu sayede pastanız pamuk gibi yumuşacık bir pasta olacaktır,Allah'ın izni ile....
Aynı pastayı sadece normal unla da hazırlamanız mümkün,bu,sizin tercihinize kalmış,tam buğday unu olmazsa olmaz değil.
Kolay gelsin,afiyet olsun,şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı ve huşulu,hayır dualarınız makbul olsun(amin).Yanında hiç bir emanetin zayi olmadığı,en Emin'e(c.c)emanetsiniz...

20 yorum:

  1. Hayırlı cumalar..Ellerinize sağlık...
    Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
    "Kaderden sakınmak kaderi def etmez. Lâkin sâlihlerin duâsı, nüzûl etmiş ve edecek olan elem ve musîbeti def etmeğe ve kaldırmağa medâr olur. İş böyle olunca ey Allah’ın kulları, duâ ediniz."
    Rabbim dualarımızı salihlerin duasını katar inşallah.Ve bizi bizleri inşallah razı olduğu saliha kullarından eylerAMİNN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı günler canım kardeşim,
      hadis-i şerif için ve duan için çok teşekkür ederim,hadis-i şerif yazarken hadis kaynağını da yazmaya özen gösterelim olur mu?
      dualarına gönülden amin diyorum,kalbi sevgilerimle...

      Sil
  2. PAYLAŞIM HARİKA EMEKLERİNİZE SAĞLIK...PASTA MÜTHİŞ GÖRÜNÜYOR...AFİYETLE

    YanıtlaSil
  3. sevgi makedonya5 Nisan 2013 16:10

    selamun aleykum kardesim dualariniza yurekten amin diyorum pasta cok guzel gorunuyor ellerinize saglik Allaha emanet olun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim,
      çok teşekkür ederim,kalbi dua ve sevgilerimle...

      Sil
  4. selamün aleyküm pasta çok güzel dün yarım ay pastanızı yaptım çok güzel oldu tariflerinizi deniyorum iyi sonuçlar aldım pastanın yarısını yedik bile fikirleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık hayırlı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim hoşgeldin :)
      yarım ay pastasını deneyip beğenmeniz beni çok sevindirdi,ellerin dert görmesin,afiyetler olsun,
      dolunay pastası da onun annesi gibi,biraz daha büyük ve bereketli versiyonu...
      Güzel haber ve yorumların için ben de sana çok teşekkür ediyorum,ağzınızın tadı hiç bozulmasın(amin),sağlık ve huzurla kalın,
      sevgilerimle...

      Sil
  5. sevgi makedonya9 Nisan 2013 22:19

    selamun aleykum kardesim biraz once tarifteki pandispanyayi yaptim elhamdulillah cok guzel oldu ben ikiye kestim ve kremayi surmeden once uzerine bir fincan kadar sut attim kremayida kakaosuz yapip icine cilek attim :) cilekli dolunay pastasi oldu buyrun kardeslerim yiyelim paylasinca bereketi artar inshaAllah :) birde adimin onunde bende cicek olsun istiyorum nasil yapacagimi bilmiyorum :( yardimci olurmusuz? Allaha emanet olun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim :)
      çok güzel bir fikir bu,çok teşekkür ederim,ellerine fikrine sağlık,afiyetler olsun,
      büyük oğlum beyaz kremalı istediği için,ben de kremasını kakaosuz da yapmıştım,ancak çilekli hiç denemedim,nasip olur da denersem,ismini sevgi pastası olarak koymak en doğrusu olur,resmini çekip gönderme imkanın olsaydı,tarifin altına eklerdim,

      böyle güzel geri dönüşler almak beni çok sevindiriyor,Allah razı olsun canım benim,
      isminin önüne resim eklemek için,öncelikle google hesabı açman gerekir,sonra da istediğin resmi eklersin,

      laf aramızda benim de bu konu da pek yeteneğim yok,bizim iki numara bu konularda bana yardımcı oluyor,sen hesabını aç dene,nasıl yapıldığını google da yazıp öğrenebilirsin,olmazsa iki hafta sonra danışmanım :)gelince ona sorarım inşeAllah,
      kalbi sevgilerimle...

      Sil
    2. sevgi kardeşim,google hesabı değil blogger hesabı demem gerekirdi,yanlış yazmışım :(
      ancak aşağıda vereceğim adreste profil resimlerinin nasıl ekleneceğine dair oldukça anlaşılır bir site var oradaki işlemleri yapıp bir dene bütün bloglar için geçerli olduğunu yazıyordu:

      buraya tıkla


      olmazsa blgger hesabı açmayı dene,kolay gelsin,sevgilerimle...

      Sil
    3. Allah razi olsun kardesim ama ben telefondan giriyorum acilmiyor inshaAllah yarin bilgisayardan deniyeyim hayirli geceler .........

      Sil
  6. Canımsın,şükür kavuşturana,bloğuna girince gözüm gönlüm açıldı,özlemişim,her zamanki gibi marifetli ellerinle yine döktürmüşsün,yemeklerin için ellerine,paylaşımların için yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım kardeşim :)
      iyi olmana sevindim,uzuuun zaman oldu değil mi?
      sizlerde bu marifetlerin alası var,benimkiler biraz daha basit kalıyor,onlar da amacım değil,sadece asıl önemli konulara dikkat çekmeye bir vesile olsun istiyorum,
      tabii,tariflerimden faydalanan kardeşlerimin olması,güzel geri dönüşler almak da ayrıca mutluluk veriyor,elhamdulillah...

      Sil
  7. pandispanya keki pişirdiğimiz yöntemle mi pişiriyoruz ısıları da aynı değil mi
    keki ortadan bölerken az parçalandı dün ufaladı içinden de azparçalar döküldü normal mi böyle olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı şekilde pişiriyoruz, keserken içinden minik parçaların dökülmesi normal ama bütü nde parçalanma olmuyor.

      Sil
  8. tart turta dedikleri varya hani onlar da mı kek gibi pişecek hayat cemresi?
    merak ediyorum hiçdenemedim yemedim de güzel oluyor mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların kurabiye gibi pişmesi lâzım çünkü onlar kekdendahasert ve gevrek hamurlar, onları turboda da pişirebilirsin :)

      Sil
    2. SORULARIMDAN DOLAYI bana karşı gösterdiğiniz sabır İÇİN teşekkür ederim hayat cemresi :)

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur