İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

8 Mart 2013 Cuma

KADIN KONUSU ve NEBİ (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in YADİGARI MİSVAK

Rabbimin adı ile başlarım...
Bu gün(8 Mart) beşeri sistemlerin bizlere dayattığı günlerden birisi, dünya kadınlar günü(!)senenin 364 günü erkeklerin bir günü kadınların(!), madem kadın erkek eşit sizin gözünüzde, o zaman bu ayrımcılık niye? Böyle bir gün ihdas etmek kadınlara yapılmış en büyük hakaretlerden birisi bence. Böyle bir günü ve benzerlerini hiiiç kaale almıyorum.
"Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir? "(Maide suresi 50.ayet meali)
Benim inancımda kadın ve erkek arasında eşitlik değil, kadın erkek arasında adalet vardır. Kadın ve erkeği eşit görmek, kadının omuzlarına taşıyamayacağı ağır yükler yüklemek demektir. Rabbimiz adaletlidir, kullarına adaletle muamelede bulunur, onlara taşıyamayacağı ağır yükler yüklemez.
Bir kadın olarak bana, kıymetlerin, hakların en adaletlisini Rabbim vermiş.
Canımdan kıymetli olan Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) veda hutbesinde kadınların emanet olduğu, onlara iyi davranılmasını öğütlemiş.
Dünyada kendisine,sevdirilen üç şeyden birisi kadınlar. İlk müslüman olma şerefi bir kadına Hatice(radiyallahu anha)'ya ait. Vahyin ilk gelişinde, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in yaşadığı sarsıntıyı, ona destek olarak yatıştıran yine bir kadın yine Hatice(radiyallahu anha) annemiz.
Hudeybiye gününde Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in sıkıntılı anında bir kadınla, annemiz Ümmü Seleme(radiyallahu anha) ile istişare edip, onun dediğine uygun hareket ediyor.
Kendisine iftira atılan Aişe(radiyallahu anha) annemiz, bizzat Allah(azze ve celle) tarafından temize çıkarılıyor. Bir kadının masumiyeti göklerden gelen vahiyle tescilleniyor.
Allah(celle ve ala)'nın en sevgilisi, sevgili Nebimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in soyu sevgili kızı, Fatıma(radiyallahu anh)'ın çocukları ile devam ediyor. Oğlu olmadığı için soylarının  devam etmeyeceğini, soyun ancak erkek evlatla devam edeceğini sananlar için, bu örnekte almaları gereken çok önemli dersler var.

Allah subhanehu ve teala'nın en sevgili kulu Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e dünyada en çok sevdiği insan bir kadınSevgili eşi Aişe(radiyallahu anha). Son nefesini de o çok sevdiği kadının dizlerinde veriyor. Yine onun odası, ahirete kadar istirahatgahı oluyor.
*****************
Bu gün dünya kadınlar günü(!) olunca yazıya böyle bir girizgah yapmak istedim. Kadınlarla ilgili söylenecek çoook söz var, ben şimdilik bu kadarı ile yetinmek istiyorum. Anlayan bu güzel örneklerden çok şey anlar, çok önemli dersler çıkarır.
Asıl bahsetmek istediğim, yukarıdaki son kısımla alakalı bir hadis-i şerif ve o bağlamda da misvak konusu. Ve yine bir bununla alakalı olarak bir kadının bizzat içinde yer aldığı Rasul aleyhisselatu vesselam'ın ahirete irtihalinden önceki son anları... 
Bilmiyorum misvakla tanışıklığınız var mıdır? misvak kullanır mısınız? plastik diş fırçalarının, zararlı diş macunlarının, sözümona sağlığımız için ne kadar gerekli olduğunun, her fırsatta gözümüze, kulağımıza soka soka reklamlarının yapıldığı,yaşadığımız zaman diliminde misvak hayatımızda bir yer edinmiş mi?
Misvak temizlikten çok daha öte bir şey. Ümmeti olmakla, Rabbimize şükrettiğimiz, sevgili Rasulümüz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in hayatında misvak'ın çok önemli bir yeri var. Aşağıdaki sahih hadis-i şerifte göreceğimiz gibi, ömrünün son anında bile misvak kullanan, ona özlem duyan bir Nebimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) var.
Evet misvak'ın sağlığımız için pek çok faydası var. Ancak öncelikle,misvak'ı faydası için kullanmak değil, Rasul(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in çok önemli bir sünneti olduğu için kullanmak, misvak'ı asıl kullanma gayemiz olmalı.Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)yaptı diye yapmak, bir sünneti ayakta tutmak, bu bilinçle kullanmak olmalı asıl niyetimiz.
 Ebû Hureyre (radıyallâhu anh)'dan aktarıldığına göre Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)şöyle buyurdu:
"Ümmetime veya insanlara zahmet
vereceğimden korkmasaydım onlara her namaz vaktinde misvak kullanmalarını
emrederdim."

Buhârî, Cum'â, 8; Muslim, Tahâret, 42


Misvak'ınıza her bakışınızda, onu her kullanışınızda, ona Nebimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'den bize kalan bir hatıra olarak bakmak, son anında bile ondan vazgeçmeyen Allah(azze ve celle)'nin o, en sevgili kulunun hatırasını yad etmek. Misvak denilince, misvak'ımı görünce, onu kullandığımda bunları hatırlıyorum, ne dersiniz bu değerli hatıraya gereken önemi vermenin zamanı hala gelmedi mi?
******
(Aişe radiyallahu anha validemizin)"Her zaman şöyle söylediği, rivâyet olunmuştur: 
Allah'ın bana ihsân ettiği ni'metlerinden birisi Rasûlullah'ın benim odamda, benim nöbetimde (mübârek başı) benim göğsümün üstü ile gerdanımın arasında olarak vefât etmesidir. 
Bir de Allah'ın, onun vefâtı sırasında benim tükürüğümle onun tükürüğünü bir arada birleştirmesidir (Şöyle ki: kardeşim) Abdurrahmân elinde bir misvâkle odaya girmişti. Ben de Rasûlullah'ı (göğsüme yan) dayamıştım. Onun misvâke dikkatle baktığını gördüm. Misvâki çok sevdiğini bildiğim için: Size misvâki alayım mı? diye sordum. 
Başı ile: Evet, diye işâret etti. 
Ben de misvâki yumuşatıp verince ağzında yürütüp fırçaladı. Bir de Rasûlullah'ın yanında sahtiyandan ufak bir su kabı, içinde su ile berâber dururdu. Ara sıra iki elini bu kaba batırıyor ve ıslanan elleriyle yüzün sıvayor ve: Lâilâhe illâ'llah! Ölümün ne şiddetleri, sademeleri var, diyordu. Sonra elini kaldırdı. Tâ rûhu alınıncaya kadar: Allah'ım beni Refîk-i A'lâ câmiasında kıl, duâsına devâm etti. Ve bu duâ ile Hatemü'l-Enbiyâ'nın (mu'cizeler ihzâr eden mübârek) eli düştü."
Sahih-i Buhari-Hadis No:1668
Konu:Hz. Peygamber'in Vefâtı;misvak Kullanmak;ölüm Hali;refîk-i A'lâ
Başlık:Resûl-i Ekrem'in Son Sözü -hazret-i Muhammed'in allâh'ım! Beni Refîk-i A'lâ Câmiasında Kıl! Duâsı
Ravi:Ümmü'l-mü'minîn Âişe (234)
HATİCE HAYAT CEMRE
                                                                                      hayatcemresi
******
Konuyu çok çarpıcı bir şekilde anlatan aşağıdaki güzel sohbet de size hediyem olsun.
***HEDİYEMDİR***
NOT:Sohbeti dinleyemiyorsanız,http://www.israfm.com dan Saffet Bakırcı Hadisler bölümüne tıklayın,İbn Mace kısmını tıklayıp,misvak isimli sohbeti indirip o şekilde dinlemeyi deneyin.

6 yorum:

  1. selamun aleykum benim kahvemi hemen hemen hergun beraber ictigim Allah dostumsunuz paylasimlariniz cok guzel sizinle yakin zamanda tanistigim icin bol bol arsivleride karistiriyorum Allah rizasini kazanan kullarin eylesin cumlemizi hayirli cumalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam sevgi kardeşim,
      sevgi kardeşim sen makedonya'dan yazan sevgi misin?
      isminin yanına bir isim daha yazarsan çok iyi olur :)

      güzel düşüncelerin için,Allah razı olsun kardeşim,
      faydalanmanıza vesile olabiliyorsam bu benim için büyük mutluluktur,
      güzel duana da gönülden amin diyorum,
      sevgilerimle canım kardeşim...

      Sil
  2. canım ne güzel anlatmışsın en çokta şu bölüm çok güzelBenim inancımda kadın ve erkek arasında eşitlik değil,kadın erkek arasında adalet vardır
    allah razı olsun misfak konusuda hatırlatman çok iyi olmuş canım malesef
    fırça kullanıyorum inşallah onuda değiştirecem
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
      sohbeti dinlersen misvakı bir daha bırakamazsın diye düşünüyorum,

      misvak çok farklı bir şey,fırça da kullansan her abdestten önce misvaklamak,namazın sevabını da artırıyor diye biliyorum,Peygamberimiz bu kadar önem vermişse,bunda pek çok hikmet gizlidir,en azından O(s.a.v)kullandı diye kullanmak,insana farklı bir haz veriyor,bunca günahımıza rağmen O'nunla böyle bir ortak yönümüzün olması,belki,inşeAllah kurtuluşumuza da bir vesile olur...

      Sil
  3. Allah razı olsun güzel yazılarınız için.Sizinle tanışalı 3-4 ay gibi bir zaman oldu,şimdi hergün bakıyorum yeni paylaşımlar var mı diye.tarifler bahane ençok hoşuma giden ibretlik videolar ve Hadis-i Şerifler.Rabbim rızasına uygun yaşamayı nasibetsin.İzmit'ten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ze_ren kardeşim sayfama hoşgeldiniz :)
      faydalanmanıza vesile olabiliyorsam bu beni çok mutlu eder,
      Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),

      benden de gönül dolusu sevgiler,
      O'na(c.c)emanetsiniz kardeşim...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur