İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

7 Haziran 2012 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ

"İnsanlar fakir olmaktan korkarak dünyalık için çalıştıkları kadar,
Cehennemden korkup korunmak için, Ahirete de çalışsalardı,mutlaka Cennete girerlerdi."
Yahya bin Muaz
Rabbimin adıyla başlarım...
Yaz sebzelerinin en lezzetlilerinden birisi de şüphesiz patlıcandır.Özellikle közlemesi ve her ne kadar zararlı ve kalorili de olsa kızartmasıdır.Tarifini vereceğim meşhur hünkar beğendi ise patlıcanlı yemeklerin en bilinenlerindendir.
İsmi ile müsemma bir yemek,gerçekten de hünkarın beğendiği kadar var.Patlıcan püresi ve et çok güzel bir uyum sağlıyor.Etli bir yemek olmasına rağmen ekonomik bir yemek.Gayet az miktar et ile bereketli bir yemek ortaya çıkıyor.
MALZEMELER
3 adet orta boy tombulca kemer patlıcanı,
2 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
2-3 yemek kaşığı et suyu,
1 kahve fincanı kadar kaşar rendesi,
200 gr.kuşbaşı et,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet sivri biber,
1 adet orta boy domates,
az miktar karabiber ve toz kırmızı biber,
tuz,
zeytinyağı,
maydanoz,
HÜNKAR BEĞENDİ'Yİ NASIL HAZIRLADIM?
*patlıcanları ocak üzerinde iyice yumuşayıncaya kadar közledim,
*bir elimle saplarından tutup diğer elimle bıçak yardımı ile kabuklarını soydum,
*soyduğum patlıcanları sularının süzülmesi için süzgeç içine aldım,
*düdüklüye 1 su bardağı(etlerin üzerini örtecek kadar) su koyup kaynattım,
*etleri yıkayıp kaynayan suya attım,düdüklünün kapağını kapatıp yarım saat pişirdim,
*patlıcanları küçük küçük doğradım,
*tencere 1-2 kaşık yağ ve 1 kaşık un koyup hafif pembeleşene kadar kavurdum,
*doğradığım patlıcanları ve sütü ilave edip karıştırdım,fokurdayınca tuzunu attım,(kıvamı çok koyu ise açmak için bir kaç kaşık et suyu kullanın)kaşar rendesini de ilave ettim,tekrar karıştırıp altını kapattım,
*ayrı bir tencereye yemeklik doğranmış kuru soğanı, küçük doğranmış sivri biberi ve2-3 kaşık zeytinyağını koydum,soğanlar pembeleşinceye kadar kavurdum,
*etlerin fazla suyunu alıp etleri de soğanlı karışıma ilave ettim,hepsini beraber 1-2 dak.kavurdum,
*kabuğunu soyup küp küp doğradığım domatesi de ilave ettim karıştırdım,
*kalan et suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapattım,etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirdim,
*tuzunu ve karabiberini atıp karıştırdım ve altını kapattım,
*servis aşamasında servis tabağına patlıcan püresini koyup yaydım,etli karışımı da üzerine serdim,
kenarlarına kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yaptım. 
 Not:Ben dana eti kullandığım için anlattığım şekilde pişirdim.Eğer etiniz kuzu eti ise ısıtılmış tencereye eti koyup karıştırın ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin,sonra soğan ve biberini,en son da domates ve suyunu ilave edin yine etler yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberini ilave edin.Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun.

11 yorum:

  1. beğenmemek mümkünmü çok güzel görünüyor
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Hünkar beğenmiş bende çok beğenirim:))çok sevdiğim bir yemek ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Görüntü harika eminim lezzetide öyledir.Patlıcanlı herşey çok güzel oluyor zaten.Ellerinize sağlık,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum,
    gerçekten de beğenilecek bir yemek,hele patlıcan tutkunuysanız hayır diyemezsiniz,
    hepinize sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. tarifleriniz için çok teşekkür edrim..Siteniz çok güzel çok bilgileniyorum.Allah sizden razı olsun sitenizdeki diğer misafirler için http://www.petraistanbul.com linkini tıklamalarını tafsiye ederim.iyi günler diliyorummm...

    YanıtlaSil
  6. çok guzel olmus canım harıka bır lezzet ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik,benim esim cok guzel yapar.ondan bana denemek icin firsat kalmiyor.

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik, bu hunkar begendiyi bende cok begendim :)

    YanıtlaSil
  9. selamun aleykum ablacım
    bu yemeği dün beni ziyarete gelen anne ve babama yaptım.allah razı olsun.çok beğendiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam canım kardeşim,
      eline sağlık,beğenmelerine sevindim,afiyet olsun,
      Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur