İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

25 Mart 2014 Salı

Vanilya Şekerli Süt Reçeli Tarifi

"Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin".(A'li İmran suresi 194.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Bu tarifimizin adını ev yapımı karamel olarak da nitelendirebiliriz.Süt reçeli çok lezzetli bir krema,bu kremayı çeşitli tatlılarda kullanabileceğiniz gibi,sütünüzü kahvenizi de bu krema ile lezzetlendirebilir,daha doğrusu lezzetine lezzet katabilirsiniz.Tuğbacığımın hazırladığı vanilya şekerinden de ilave ederek hazırladım bu kremayı.Süt reçeli yapımı hiç zor bir iş değil.Sadece reçelin koyulaşması için geçen süre biraz can sıkıcı olabiliyor.Süt reçeli tariflerinde kaynatma süresi genellikle 1 saat olarak geçiyor.Hazırladığınız kremaya yapacağınız ilavelere göre bu süreyi kısaltmanız mümkün.
Bir sonraki süt reçeli tarifimde süre daha kısa.Sonrasında kremaya ilave edilen fındık,kıvamının daha da koyulaşmasına sebep olduğu için kaynatma süresini daha kısa tuttum.
Dilerseniz malzemeleri ve tarifi vereyim...
MALZEMELER
1,5 litre yağlı süt,kaymaklı olursa daha güzel olur.
şekerin 3 yemek kaşığı vanilya şekeri olacak şekilde 1,5 su bardağından az toz şeker,
1,5 çay kaşığı (tepeli olmasın) karbonat,
SÜT REÇELİNİ NASIL HAZIRLADIM?
su ile çalkalayıp süzdüğüm geniş ve yayvan çelik bir tencerede sütü kaynattım,şekerini atıp karıştırdım,tekrar kaynamaya başlayınca altını kısıp karbonat ekledim ve karıştırdım,
ısıyı yükseltip,ara sıra karıştırarak,sonlara doğru biraz altını kısıp 1 saat pişirdim,
altını kapattığım koyulaşan süt reçelini blendıra aldım(1),kaynatmış olduğum sütün kaymağından 1 yemek kaşığı üzerine ilave edip(olmasa da olur) blendırdan geçirdim(2),
cam bir kavanoza reçeli aktardım(3),soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza ettim.Başlangıçta kıvamı daha açık olan kremamız,soğuyunca daha koyu bir kıvam kazanıyor(4).
Kremanın rengi bu şekilde koyu olabildiği gibi,daha açık da olabiliyor.Kaynatma süresinin bunda önemli bir etkisinin olduğunu düşünüyorum.Süt reçeli olgunlaştığında pütür pütürdü,ancak blendırda çekmek pürüzsüz bir hale gelmesi için yeterli.
Uzun süre kaynatılmasından dolayı besleyici değerinin fazla olmadığını düşündüğüm süt reçeli belki de sadece damak tadı olarak tercih edilebilecek bol kalorili bir besin,bu yönü de gözden uzak tutulmamalı,afiyet olsun :)ağzınızın tadı hep bu kadar tatlı,huzurunuz ve şükrünüz devamlı olsun.
AÇIK RENKLİ ve PÜTÜRSÜZ SÜT REÇELİ
Süt reçelini hep sütü aldığım gün kaynayan sütten yeteri kadar alıp işlemlere devam ediyordum. Son yapışımda ise kaynamış ve dolapta 4-5 gün beklemiş soğuk sütle yaptım.Yine aynı şekilde kaynatıp şekerini ve karbonatını ilave edip pişirdim. Bu sefer ne rengi öncekiler gibi koyu oldu, ne de pütür pütür oldu. Öncekilerle aradaki tek fark dediğim gibi önceden kaynattığım ve dolapta beklemiş, sütle yapmış olmam. Belki de işin sırrı burada gizli...Bir de dondurma için hazırladığımdan dolayı yukarıdakinden daha açık kıvamda bıraktım.

  

1 yorum:

  1. canim vanilya sekerliside cokkk guzel olmus , ellerine saglik kardesimm, afiyet olsun , sukrumyz bol olsun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur