İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Nisan 2013 Cuma

KEDİ ETİ YEMEK

Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla başlarım...
Hepinizin malumu yanıbaşımızda üçüncü yılını dolduran bir savaş var.Aslında savaştan ziyade zulüm ve katliam demek daha doğru olur.Tahmin etmişsinizdir Suriye'den bahsediyorum.Akla hayale gelmeyen zulümler var orada.Kadın çocuk demeden katledilen kardeşlerimiz var.Harabeye dönen evlerde hala hayatta kalmaları adeta bir mucize olan mazlumlar var.Onlar bu savaşın,zulüm ve katliamların yanında bir de yoklukla,açlıkla mücadele ediyorlar.
Öğrendiğim en acı gerçek ise,Suriye'nin bazı şehirlerinde açlık o dereceye ulaşmış ki,yiyecek bulamayan mazlum müslüman halk kedi eti yemek için alimlerden fetva istemişler.Açlık işte böyle bir şey,o kadar çaresiz bırakıyor ki,kedi etini bile yemeyi düşündürüyor insana...
Yanıbaşımızda bu derece bir sefalet yaşanırken,bizler adeta ne yiyeceğimizi şaşırıyoruz,asıl acınacak hal bizim halimiz mi,yoksa onların hali mi?Ne çok etli menülerle,tatlılarla,envai çeşit yiyeceklerle,dünyalık zevklerle nefislerimizi azdırıyor,maneviyatımızı köreltiyoruz.Bir soğuk suyun bile hesabının sorulacağı o çetin günde halimiz nice olur?
"Sonra, yemin olsun ki, o gün (size verilen) her nimetten sorulacaksınız."
(Tekasur suresi 8.ayet meali)
Canım Peygamberim(s.a.v)açlıktan karnına taş bağlamış,üç gün üst üste doyasıya buğday ekmeği yememiş.Allah'ın en sevgili kulu(s.a.v) ve onun müstesna ailesi çok açlık çekmişler,fakir bir hayat yaşamışlar.Olmadığı için değil,olanı ellerinde bırakmayıp dağıttıkları,dünyaya meyl etmedikleri için,bizlere en güzel örnek oldukları için böyle yapmışlar.
Bir yanda bizler için en güzel örnek olan Rasulullah'ın(s.a.v)yaşantısı,bir yanda Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları ve onların şahsında dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlum kardeşlerimizin yaşantısı,sıkıntıları,acıları,bir yanda ise bizim rahat yaşantımız.
Bir yandan çeşit çeşit yemekler hazırlayıp,bir de az iştahlıymışız gibi onları daha iştah açıcı şekilde sunuşumuz...Kolasız oturulmayan,ziyafet sofralarına taş çıkartan iftar sofraları...Sonra da fazla kilo muhabbetleri,şikayetleri,diyetler,zayıflama ve spor programları.Bu gidişin sonu ne olur sizce?..Rabbim encamımızı hayreylesin,bizleri affetsin(amin).
Müslüman,müslüman kardeşinin derdi ile dertlenir.Dua eder,infak eder,yardım eder.Haline şükreder.
Müslüman ölçülüdür.Onun hedefi cennettir.Cennetlerin zirvesinde olan Peygamberinin(s.a.v) yaşantısıdır onun örneği.Bilelim ki yaşantımız,ahlakımız, O'nun(s.a.v)yaşantısına,ahlakına ne kadar benziyorsa biz O'na(s.a.v)o kadar yakınız.
 "Andolsun, Allah'ın Rasülünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır."
(Ahzab suresi 21.ayet meali)
Unutmayalım O(s.a.v)bir insandı,melek değildi.Çoğu zaman kendimizi kandırıp ama O(s.a.v) bir peygamberdi öyle yaptı,biz yapamayız deyip O'nu(s.a.v) insanüstü bir varlık olarak görüp kaytarıyoruz.Evet O'nun(s.a.v) gibi olamasak da,beceremesek de,en azından benzemeye gayret edelim,sünnetlerini ayakta tutalım,dünyayı hiç bitmeyecek ebedi bir hayat gibi görüp uzuuun hayaller kurmayalım,planlar yapmayalım.Ölüm randevusu çok yakın,yol azığımızı salih amellerimizle,infaklarımızla,hayır dualarımızla dolduralım,istiğfarlarımızı artıralım.
Aman kısacık dünya hayatımızı cennete çevirmenin yollarını ararken,ebedi hayatımızı hepten kaybetmeyelim.Hala nefes alıp veriyorsak,fırsatı kaçırmadık inşeAllah.
Rabbim bizlere rızası uğrunda muvaffakiyetler ihsan eylesin,bizleri affetsin,bizleri mazlum ve mücahid kardeşlerimiz için duacı ve yardımcı kılsın,Allah yolunda cihad eden,mücahid kardeşlerimizin zafer haberlerini,mazlum kardeşlerimizin kurtuluş haberlerini tez zamanda aldırsın(amin,welhamdulillahi Rabbil Alemin).
***
Yazımın sonunda aşağıdaki videoyu tekrar istifadenize sunuyorum,cumanız mübarek olsun.

8 yorum:

  1. selamün aleyküm hatice hanım ALLAH razı olsun yazınız gerçekten çok güzel ve düşündürücü şu anda elimizden gelen sadece dua RABBİM bir an önce o karedşlerimize yardım eylesin onların hallerinede düşmekten bizleride muhafaza eylesin ben de bu sıralar hep şu duygular içindeyim bu nimetlerin hesabını nasıl vereceğim RABBİM sorarsa bunu niye böyle yaptın diye nasıl cvp vereceğim içimde hep bir korku var ama tabiki müslüman korku ile ümit arasında olur RABBİM den hiç bir zaman ümidimi kesmeyeceğim RABBİM yardımcımız olsun cumanız mübarek olsun bizleride duanızda unutmayınız ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim,
      elimizden dua geldiği gibi infak da gelebilir.Kendi imkanları ile veya başka yardım kuruluşları aracılığı ile bir şekilde,sınırı geçip,canı pahasına oraya yardım götüren veya sınırdan karşı tarafa yardım ulaştıran,kardeşlerimiz varmış,biz bunların duyumlarını alıyoruz,ama malum internet ortamı,her doğru her yerde söylenmiyor :(biraz araştırmak,çaba göstermek lazım,Allah nasip ederse infak etmeyi de bize ihsan eder,
      Rabbim yardımcıları ve yardımcımız olsun(amin).

      Kalbi dua ve muhabbetlerimle,hayırlı cumalar...

      Sil
  2. bulunduğum şehirde okadar çok suriyeli varki zengin olanların altlarında cipler fakir kesim ise ekmek parası için çok ucuza bile çalışıyorlar geçen bir kiralık eve baktım netten cümle şöyle ' suriyeli sığınmacılara göre eğer suriyeli ise 1200 lira türk ise 900 lira diye Rabbim oradaki kardeşlerimez yardım etsin çok zor bir durum bekar erkekler suriyeli kızlarla evleniyor çünkü altın yada başka bişey istemiyorlar nebileyim aslında okadar çok söylenecek şey varki oradakilerin imtihanı daha zor aslında bizlerin müslüman olarak imtihanımız çok daha ağır Rabbime nasıl rahat evde sıcacık karın tok ona rağmen şikayet ediyoruz Rabbime nasıl o kardeşlerimiz için sadece duadan başka bişey yapamayoruz bunun hesabı çok daha ağır selam ve dua ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahracım doğrudur,zenginlerde var fakirler de,bu tarafta olanlar bir şekilde yardıma kavuşuyor,ama asıl zor durumda olanlar savaşın ortasında Suriye topraklarında olanlar,
      Rabbim onlara hayırlı kurtuluşlar ihsan eylesin(amin).

      Sil
  3. selamun aleykum kardesim Allah razi olsun sizden...Rabbim sayisiz nimetlerinin ve daha onemliside sukrunu geregi gibi yapamadigimiz bunca nimetin hesabini kolaylastirsin inshaAllah...Zor durumda olan musluman kardeslerimizin Allah yardimcisi olsun.sabahleyin paylasiminizi okuyunca inanin utandim :( ne kadar gaflet icerisindeyim diye Allahim nolursun Rabbim bize amellerimizle degil Sen'in sonsuz merhametinle muamele et...hesab gunu zor durumda olan o kadar musluman kardesimiz ins bizlere haklarini helal ederler ...ALLAHUEKBER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim,içten dualarına gönülden amin diyorum,

      Rabbimiz çok merhametli,bizlere gücümüzün üstünde yük yüklememiş,yapmamız gereken,amellerimizi yalnızca O'nun(c.c)rızası için yapmak ve salih amellerimizi artırma gayretinde olup sözlü ve fiili dualarımızı artırmaya çalışmak olmalı,her zaman söylediğim gibi,Rabbimiz bizden gayret bekliyor,kendisinin bizi sevmesine,Rasulünü sevmemizi ve onun sünnetine uygun hareket etmemizi şart koşuyor,Rabbim yardımcımız olsun,bizleri razı olduğu kulları arasına katsın(amin).

      "De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır."
      (A'li imran suresi 31.ayet meali)

      Sil
  4. Selamün aleyküm
    ablacım düşünceli katılıyor rabbimden af diliyorum.elimizde geleni değilde sanki canımızın istediği kadarını yapıyormuşuz gibiyim.bu yazın bugün bana sanki bi tebbih olarak rabbim gönderdi.dünkü yaşadığım olayın ardından bugünkü yazı çok anlamlı.Allah razı olsun.Allah emanet ol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim,
      Rabbim bizlere hayırlar işletip,hayırlara vesile kılsın(amin).

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur