İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

1 Nisan 2013 Pazartesi

ANSIZIN GELEN MİSAFİR

  İbni Mes’ûd radıyallahu anh şöyle dedi:
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem yere bir dörtgen çizdi. Dörtgenin ortasına, onu bir kenarından keserek dışarı çıkan bir çizgi çekti. Ortadaki bu çizginin iki yanından ona doğru birtakım küçük çizgiler daha çizdi. Sonra çizgileri göstererek şöyle buyurdu:
“Şu insan, şu da onu kuşatan (veya “kuşatmış olan”) ecelidir. Dörtgeni keserek dışarı çıkan, insanın arzularıdır. Ortadaki çizgiye yönelik küçük çizgiler, dert ve ıstıraplardır. İnsan bu dertlerin birinden kurtulsa, öteki gelip çarpar. Şundan kurtulsa, beriki gelip yakalar.”(7)

* Rüya gibi gelip geçecek olan bu dünyada kader çizgimizin önüne geçemeyecek her can gibi biz de ölümü tadacaksak vücudumuz ve tüm imkanlarımızı ahireti kazanacak işlerde harcamalıyız.
Gerisi boş ve yaldızlı bir eğlenceden ibarettir. (8)
 *****
 Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Yedi şey gelip çatmadan iyi işler yapmaya bakın. Yoksa siz insana görevlerini unutturan fakirlikten, azdıran zenginlikten, halsiz bırakan hastalıktan, bunaklaştıran ihtiyarlıktan, ansızın yakalayan ölümden, gelmesi beklenen şeylerin en fenası deccâlden, belâsı daha büyük ve daha acı olan kıyametten başka bir şey mi gözlüyorsunuz?”(9)

* Dünya imtihan yeridir. Daima imtihan oluyoruz. Bu sebeble inandık demekle iş bitmiyor. Ankebût: 29/2, Bakara: 2/155, Enfal: 8/28 ayetlerinde olduğu gibi bu sıkıntılardan yedisine bu hadis-i şerifle işaret edilmektedir. Bunlar insanı her türlü gaflete düşürebilecek fakirlik ve azdırma hususiyeti olan zenginlik olabilir. Ümidsiz ve halsiz bırakan hastalıkla bunaklaştıran ihtiyarlık ta dengeyi bozan iki imtihan sebebidir. Ölüm Deccal ve kıyametin de ne kadar dehşetli olduğu açıktır. Bu sebeble bu dünyanın geçici şeyleriyle oyalanıp gaflete düşmekten uzak kalmalıdır. Bunun için sıhhat ve tüm imkanlarımızı ahirette bize cenneti kazandıracak işlerde harcamalıyız. Değilse ömür çok çabuk geçip gidiyor. (10)
 *****
Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Zevkleri bıçak gibi keseni –ölümü– çok hatırlayın!”(11)

* Geleceğe ait hayatında nice planlar kuranlar fakat beceremeden ölüp gidenler pek çoktur. Bu sebeble ölümü hatırlayıp ölümden sonrası için hazırlık yapan zeki insanlardan olmalıyız. (12)
 *****
 (7) Buhârî, Rikak 4. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyamet 22; İbni Mâce, Zühd 27.
(8) Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: 199.
(9) Tirmizî, Zühd 3.
(10) Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: 199.
(11) Tirmizî, Zühd 4. Ayrıca bk. Nesâî, Cenâiz 3; İbni Mâce, Zühd 31.
(12) Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: 199.

11 yorum:

  1. günaydın yazıyı okudum gerçekten dünya aldatıcı ve çok hızlı ve acımasız rabbim imtihanlarımızı kolay kılsın dualarınıza muhtacız allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin kardeşim,
      hepimizinde gıyabında yapılacak hayır dualara ihtiyacı var,Rabbim hayır dualarımızı kabul buyursun(amin).

      Sil
  2. Sizi sürekli takip ediyorum yorum yapmasamda günlük girdiğim bir sitedir.Yazılarınız işeliğiniz konular öyle güzel aydınlatıyor kiii ALLAH RAZI OLSUN... evleneceğin yada evlendiğin insan kader mi o konu benim kafamı çok karıştırıyor.birgünde bu konuyu işlerseniz pek memnun olurum........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adaşım sayfama hoşgeldiniz :)
      kader konusu zor bir konu,kısaca şunu bilelim,hayatta başımıza gelecek her şeyi Allah kaderimize yazmıştır ve O'nun izni ile bunlar gerçekleşir,
      ama biz,amellerimizi bize verilen cüz-i irade ile yaparız,bunlar kaderimizde yazılı olduğu için değil,bizim bunları cüz-i irademizle yapacağımızı Allah bildiği için bunlar kaderimizde yazılıdır,

      ama şu konularda bizim cüz-i irademiz yoktur,annemizin babamızın kim olacağı,çocuklarımızın kim olacağı,ne zaman doğup ne zaman öleceğimiz gibi...
      ******************
      Aşağıda alıntıladığım kısımda yukarıda yazdıklarımın anlaşılmasını kolaylaştıracaktır inşeAllah...

      "Kul seçimini yapar ama yaratma Allah'a aittir. "O, herşeyin yaratıcısıdır." (En'am, 102).

      O halde yapılan iş, yaratma yönüyle yüce Allah'a; kesbedilmesi ve işlenmesi yönüyle kula aittir. Bu sebeple de sonucundan sorumludur.

      Kul, irade ve isteğinin dışında kalan durumlardan sorumlu tutulmayacaktır. "Allah, kimseye gücünün üstünde bir şey yüklemez. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. " (Bakara, 286)
      Alıntı yaptığım adres
      islam tr net

      Sil
  3. çok ama çok teşekkür ediyorum nasıl güzel anlatmışınız öyle RABBİM RAZI OLSUN SİZDEN...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim cümlemizden de razı olsun kardeşim(amin),
      kalbi sevgilerimle,
      O'na(c.c)emanetsiniz...

      Sil
  4. sevgi makedonya2 Nisan 2013 23:19

    selamun aleykum kardesim paylasiminizi defalarca okudum Allah razi olsun ölümü devamli hatirimizda tutabilsek nefsimize uymasak bir saniyemizi bile bos gecirmemek icin cok daha fazla gayret gosteririz.Ben ozellikle gece olunca icimi oyle bir urperti kapliyorki ve soruyorum"bugun Allah icin ne yapabildim?"diye ...Allahim cumlemizin yardimcisi ol hepimiz ayri ayri imtihanlar icerisindeyiz bizi gaflete dusurme Rabbim .Kardeslerim dualarinizda benide unutmayin Allah cumlemuze iki cihanda saadet versin......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim,
      dualarına gönülden amin diyorum,

      çok doğru söylüyorsun ama şu nefis ve şeytan var ya bizi rahat bırakmıyor,Rabbim bizleri nefis ve şeytanın oyunlarına gelmeyen salih kullarından eylesin(amin),
      kalbi dua ve muhabbetlerimle canım kardeşim benim...

      Sil
  5. Dünya imtihan yeridir ...
    ben çok korkarım hayatımın rahat olmasında Allah muhafaza kafa ve ruhen rahatlamadan bişeylerle imtihan olmalıyım en önemlisi ölüm anında ne yapacağım Rabbim bizleri affetsin cemalini görmeyi nasip etsin bizlere...
    mesela eşim namazında niyazında eğer çalıştığı paradan 1 lira fazla verilmişse maaşında hemen onu camiye verir devletin parası devlete gitsin der ama aile olarak yaşantıları ne yazıkki iyi değil biraz rahat Rabbim hidayet versin evlendiğimden beri tek duam bu onlarıda düşünüyorum kendi kardeş ve ana babamı zira onlarda da sıkıntı var ama hamdolsun imtihan edilmemeize :) şuan 2 yaşındaki oğlum hasta kafamı meşgul edicek dert varki :) ham sana Rabbim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahracım,Allah yavruna hayırlı şifalar versin,bütün sıkıntılarını hayra tebdil etsin(amin),

      fazla parayı camiye değil de ihtiyaç sahibi bir müslümana vermek çok daha hayırlı olur inşeAllah,

      Allah'tan her zaman sıhhat iyilik temennisinde bulunmalıyız,aciziz,Rabbimiz güç yetiremeyeceğimiz şeylerle imtihan etmesin(amin),

      İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Rasûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kaıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "

      Tirmizî, Daavât 112, (3542).
      ******************
      Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle istiâze ederlerdi: "Allah'ım! Aczden, tembellikten, korkaklıktan, düşkünlük derecesine varan ihtiyarlıktan, cimrilikten sana sığınırım. Keza, kabir azabından sana sığınırım. Haya ve ölüm fitınesinden sana sığınırım."

      Buhâri, Daavât 38, 40, 42, Cihâd 25; Müslim, Zikr 52, (2706); Tirmizi, Daavât 71, (3480, 3481); Ebü Dâvud, Salât 367, (1540, 1541); Hurüf 1, (3972); Nesâi, İstiâze 6, (8, 257, 258).
      ******************
      Yine Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şu duayı okurlardı: "Allah'ım! Cüzzamdan, barastan (alaten), delilikten ve hastalıkların kötüsünden sana sığınırım."

      Ebü Dâvud, Salat 367, (1554); Nesâi, İstiâze 36, (8, 271).
      *****************
      Abdullah İbnu Amr İbni'l-As (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Rasülullah (aleyhissalâtu vesselâm) şu duayı okurlardı: "AIlah'ım, huşü duymaz bir kalbten sana sığınırım, dinlenmeyen bir duadan sana sığınırım, doymak bilmeyen bir nefisten, faydası olmayan bir ilimden, bu dört şeyden sana sığınırım."

      Tirmizi, Daavât 69, (3478); Nesâi, İstiâze 2, (8, 255).

      Sil
  6. Paylasım ıcın ALLAH razı olsun.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur