İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

24 Mayıs 2011 Salı

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

"Yine bir zamanı hatırlayın ki,Rabbiniz,size şöyle bildirmişti:'Andolsun ki şükrederseniz,elbette size (nimetimi) artırırım ve eğer nankörlük ederseniz ,şüphesiz ki azabım çok şiddetlidir."
(İbrahim suresi 7.ayet)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bu günlerde fırsat buldukça eşimle beraber araba kullanma pratikleri yapıyorum,özellikle küçük oğlum bu işten sıkılıyor ve babasına:"baba arabayı sen sür,annem sürmesin!"diyor,nasıl sürdüğümü anlamışsınızdır :)
Hala yanlışlarım oluyor ve kendime güvenim tam değil,hele her gün haberlerde duyduğum trafik kazaları beni endişelendiriyor.Rabbim trafik canavarlarından etmesin(amin),inşaAllah ne kendimizin ne de başkasının benim vesilemle kılına zarar gelmesin(amin).İyice öğrenip reflekslerimi geliştirmedikçe de eşim veya oğullarım yanımda olmadan trafiğe çıkmam inşaAllah.
Sabahları erken kalkarsam Ramazan El Buti'nin "Fıkhu's-Siyre"isimli tek ciltlik eserini okuyorum.Sabah okumaları daha verimli oluyor.Bu kitabı iyi anlayabilmek için önce İslam Tarihini okumuş olmak şart diye düşünüyorum.Elhamdulillah Asım Köksal hocanın İslam Tarihi'ni önceki senelerde okumuştum,o yüzden şimdi okuduğum kitabı anlamakta zorluk çekmiyorum.
Kitap okumak insanın ufkunu açıyor ve yeni öğrenilen her bilgi beyinde mutluluk hormonunun salgılanmasına vesile oluyormuş,beyni çalıştırıp zekayı da geliştiriyor.Bir de okuduklarınız size dininizi öğretiyorsa ve öğrendikleriniz hayatınıza yansıyorsa bundan büyük kazanç olamaz,Rabbim hayırlı kazançlarımızı artırsın(amin).
*****************************************
Geçen cumartesi eşimin çok samimi arkadaşı ve ailesi misafirlerimizdi,aynı gün sütçümüzün geldiği gündü,misafirlerimize hazırladığım ikramlardan birisi de bu sütlaçtı,bu tarifimi kızları sevgili Elif'e de ithaf ediyorum,kendisi bir kaç ay sonra evlenecek,hayırlı,mutlu bir yuva kurmasını da Allah'tan temenni ediyorum.
Her ne kadar farklı tatlılar denesek de klasik tatlılarımızın yerini hiçbir yeni nesil tatlı tutmuyor.Sütlacı şimdilerde damla sakızı ile yapıyorum,nefis bir tadı oluyor,gerçekten sütlaç ve damla sakızının mükemmel bir uyumu var.Damla sakızının sütlacın içinde iyice erimesi için şekerle beraber dövdükten sonra, pirinçten hemen sonra süte ilave ediyorum,damla sakızı daha geç konulursa iyi erimiyor ve yerken çıtır çıtır ağıza geliyor,adeta cam kırıkları gibi.
Yazın sıcak günleri için dolabınızdan çıkaracağınız soğuk bir sütlaç gibisi yok,Rabbim nimetlerini eksiltmesin(amin).Yarattığı şeylerin zerrelerince O'na şükürler olsun.
MALZEMELER
4 litre süt, + 1 çay bardağı su veya süt,
2 su bardağı pirinç,
2 su bardağından biraz fazla toz şeker,
2 çay kaşığı kadar damla sakızı,
çay kaşığının ucunda tuz,
YAPILIŞI
*pirinçler bir kaç suda yıkayıp üzerini örtecek kadar su ile suyunu çekip biraz açılıncaya kadar pişirilir,
*süt ocağa alınır, kaynamaya başlayınca pirinçlere ilave edilir,
*damla sakızı az miktar şekerle dövülüp pirinçli süte katılır ve karıştırılır,
*tuzu da atılır,ocak,sütlaç kaynamaya devam edecek şekilde kısılır,ara ara karıştırılarak pirinçler iyice açılıncaya ve yumuşayıncaya,sütlaç hafif kıvam kazanıncaya kadar pişirilir,
*şekeri ilave edilip karıştırılır,tadına bakılır,şekeri az ise biraz daha ilave edilir,
*5 dak.daha pişirilip ocaktan indirilir,sıcakken kaselere konulur,
*daha önce verdiğim sütlaç tarifindeki gibi üzerlerini kağıttan kestiğiniz süslemelerle, tarçın serpip süsleyebilirsiniz,
*sütlaçlarınız iyice soğuyunca üzerlerini strech film ile kaplayıp buzdolabında saklayın,
kolay gelsin afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Ellerine saglik canim kardesim benim... Nasil da severim sütlaci... Hele de Damla Sakizli... Afiyetler olsun sizlere... Bu arada araba kullanman hayirli, ugurlu olsun insallah... Rabbim kazalardan, serlerden esirgesin... Ben yaklasik 20 yildir kullaniyorum ve baslangicta bir dedemizden ögrendigim "ya Rauf" ismi serifini,3 kez mutlak surette motoru calistirmadan söylüyorum... Hem kendimizden, hem karsidan gelebilecek olumsuzluklari önlüyormus Allahin izni ile... Seninle nacizane paylasmak istedim... Sevgilerimle, hayirlar ola kardesim....

    YanıtlaSil
  2. sütlacı çok severim. helede içinde damla sakızı varsa hiç dayanamam.ellerine sağlık süsleme de çok güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  3. Benim de ehliyetim var ama İstanbul'da trafiğe çıkma cesaretimi her geçen gün kaybediorum. Sanırım korkunun üstüne gidip bol bol pratik yapmak gerek. Allah yardımcınız olsun. Bu arada sütlaca damla sakızını ben de çok yakıştırıyorum. Üzerindeki tarçın ile hoş bir şekil yapmışsın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Münster,
    verdiğin güzel tavsiyelerin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim,Rabbim razı olsun(amin),en kalbi, sevgi ve dualarımla...

    Sevgili yersofrası,
    çok haklısın,çok ça pratik yapmak şart,Rabbim her türlü kazadan korusun(amin),ilgin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim,sevgilerimle...

    Sevgili lezzet sarayı,
    güzel yorumun için çok teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. s.a.canım.muhallebinin her türlüsüne bayılırım.ellerine sağlık öyle lezzetli görünüyor ki hiç muhallebi svemeyen birinin bile içi gider bu görüntüye.listemdesin tarfilerini kaçırmadan takip ediyorum.selametle kal..

    YanıtlaSil
  6. araba kullanmak zevklidir ama, tabi ptpmatik vitesli arabada zevklidir:) insAllah en yakin zamanda ogrenirsin, Allah da kazasiz belasiz yollar nasip eder!

    "yeni öğrenilen her bilgi beyinde mutluluk hormonunun salgılanmasına vesile oluyormuş" bence ogrenilen seye gore degisir zira ben okulla ilgili herbir sey ogrendigimde birak mutlu olmayi "of ne sacma seylerle ugrasmis bu insanlar" diye sinirleniyorum!!

    sutlaci pek sevmem, ama muhallebisini severim, hele ki damla sakizliysa:)) suslemeler de sahane olmus! o kagit sekilleri nasil o kadar duzgun kestiniz sasirdim kaldim! insan becerikli olunca herbir yonden becerikli oluyor sanirim! Masallah diyelim, bu uzuuun yorumu da burda bitirelim:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili MARİFETANE,
    benim de muhallebi ile hiç aram yoktur ancak sütlaca dayanamam :)ilgin için çok teşekkürler,sevgiler...

    Sevgili bininci tekil şahıs,
    yazdıklarında çok haklısın,insana yarar bilgiler mutluluk veriyor,benim de kastettiğim o idi :)

    sanıyorum otomatik vitesli arabadan bahsetmişsin,evet onları sürmek çok kolay,o yüzden arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz,yaaa nasip :)

    kağıt süslemeyi herkes becerir,çocukluğumuzda kağıt süsleme çok yapardık,sen hiç yapmadın mı?
    katladığın kağıdı,şekilli olarak kesip,sonra merak ve heyecanla ne şekil çıkacak diye açmak...aynı süslemelerden yapıp sütlaç kaselerinin üzerine koyuyorum,kesik yerlerine süzgeçle tarçın eleyip,kağıdı kaldırıyorum,
    bu beceriler hemen her insanda var,asıl beceri hayırlarda kendini gösterir ve Rab'be hasredilir,Rabbim bize hayırlı beceriler versin(amin).

    yorumların için çok teşekkür ederim,en Emin'e emanetsin,en kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Hatice ablacım merhaba :)

    nasılsın inşallah iyisindir :)

    bizde iyiyiz şükür durumdalar bildiğin gibi yoğun işte :)

    sütlacı öyle bir anlatmışsın ki hele o damla sakızının cam kırığı gibi filan ay canım çekti yahu :) hele üzerindeki şekillere de bayıldım hemen verdiğin linke tıklayacağım yorumumdan sonra bakalım nasıl yapmışsın öğrenmem gerek :)

    ellerine sağlık, öpüyorum selametle...

    YanıtlaSil
  9. Tubacığım hoşgeldin :)
    hali pür melalimi yazımdan anlamışsındır :) elhamdulillah,Rabbim bu günlerimizi aratmasın(amin).

    Damla sakızının çıtır çıtır ağza gelmesini istiyorsan sütlacı indirmeden 5-10 dak.önce ilave edersin,laf aramızda ben de o halini daha çok seviyorum :)

    süslemeler özgün kesim,her yapışta farklı çıkıyor,tarçınını az istiyorsan küçük ve dar mesafeler kesersin,kolay gelsin,

    en Emin'e emanetsiniz,sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur