بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

16 Mayıs 2011 Pazartesi

SALÇALI KÖFTE(ELAZIĞ MALATYA YÖRESİ)

"BİR SENE’nin kıymetini anlayabilmek için sınıfta kalan bir öğrenciye sorun.
BİR AY’ın kıymetini anlayabilmek için prematüre bir bebeği dünyaya getiren anneye sorun.
BİR HAFTA’nın kıymetini anlayabilmek için haftalık bir derginin editörüne sorun.
BİR DAKİKA’nın kıymetini anlayabilmek için treni henüz kaçırmış bir kişiye sorun.
BİR SANİYE’nin kıymetini anlayabilmek için bir kazayı kıl payı atlatmış bir kişiye sorun."
Rabbimin adıyla...
Hepinize,hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir hafta,haftalar diliyorum.
Sizlerle paylaşacağım bu tarif,yapımı çok kolay bir yemek,hem kahvaltı sofraları için,hem de başlı başına bir yemek olarak da tek başına yeter,hele yanında turşu ve yeşillik bir de ayran olursa tam bir ziyafet olur.
Ne buyuruyordu O güzeller güzeli(s.a.v)?
"Ademoğluna belini doğrultacak bir kaç lokma yeter..."şu bir tabakta kaç lokma var,şükretmesini bilene çok bile,elhamdulillah,Rabbim eksikliğini vermesin(amin).
Ben Elazığ Malatya yöresi olarak verdim ancak Cahide'den öğrendiğim kadarı ile Hatay,Adana ve Maraş yöresinde de fellah köftesi ismi ile bilinip yapılıyormuş.Köfte aynı köfte ancak içine ilave edilenler veya pişirme şekli değişiklik gösterebiliyor.
Gelelim yapımına:
MALZEMELER
Köftesi için:

1 su bardağı ince bulgur,
2 yemek kaşığı un,
1,5 su bardağı ılık veya sıcak su,
1 tatlı kaşığı tuz,
Sosu için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1/2 yemek kaşığı tereyağı,
5-6 diş soyulup küçük doğranmış sarmısak,
1 yemek kaşığı karışık salça,
1 çay kaşığı dağ kekiği (Elazığ yöresinde annuk ismi veriliyor),veya doğranmış maydanoz,
YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kapta tuz ile beraber ıslatılır,
üzeri kapatılıp suyunu çekene kadar,en az yarım saat bekletilir,un ilave edilip yoğrulur,
eller ıslatılarak uzun şeritler yapılır,
kaynayan suya 1/2 tatlı kaşığı tuz atılır,köfteler ilave edilir,
 en az 10 dak.haşlanır,suyu süzülür,
küçük parçalar halinde doğranır,
yağlar ve sarmısaklar tavaya alınır,tereyağı eriyince salça ilave edilip 1-2 dak kavrulur,
1 çay bardağı su ilave edilip karıştırılır,köftelerle buluşturulur,kekiği de ilave edilir,
bir kaç dak.daha karıştırarak pişirilir,sıcak servis yapılır,afiyet olsun.
Not:Bu ölçülerle bir tabak çıkıyor,siz istediğiniz miktarda artırabilirsiniz.
Tarifimizin sonunda ilgi ile dinlediğim ve çok faydalandığım kısa sohbetlerden bir tanesini daha istifadenize sunuyorum.
^^^^HEDİYEMDİR^^^^

2 yorum:

  1. aynı fellah köfte gibi dimi sanırım sadece irmik eksik .. bulgur nerde olsa yerim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. canm ellerine sağlık memleketimin yemeği bende sık yaparım canım çekti kalkayımda akşama yapayım fikir verdin sağol canım seninde ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur