İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

29 Ekim 2013 Salı

Mükemmel Bir Tevekkül Dersi

Dubai’de zengin bir adam yemek yedikten sonra evinden dışarı yürüyüşe çıkar. Biraz yürüdükten sonra iki rekât namaz kılmak için bir mescide girer, mescidin bir köşesinde bir adamın hıçkırarak ağladığına şahit olur. Dayanamaz ve o adamın neden ağladığını sorar. 5.000 riyal (yaklaşık 2.000 TL) borcunun olduğunu ve bu sıkıntıdan kurtulmak için Allah’a yalvardığını söyler. Zengin olan iş adamı, bu rakamın kendisi için sorun teşkil etmeyeceğini bildirir. Ve cebinden 5.000 riyal çıkarıp verir. Para ile birlikte olası ikinci bir ihtiyaç durumunda kendisini araması için kartvizitini adama uzatır.
Adam parayı alır ama kartı iade eder. Sebebini sorması üzerine, ömür boyu unutamayacağı şu harika sözü işitir; “İkinci kez ihtiyaç hissettiğimde yine Allah’a yalvaracağım seni aramayacağım, çünkü seni bana gönderen, senden başkasını da gönderir!” SübhanAllah!!!
O kıssayı dinledikten sonra uzun uzun düşündüm ve bazı dersler çıkardım. O adam, Allah’ı görür gibi iman etmiş ve ihsan derecesini yakalamış. O kartviziti almamakla Allah’a olan tevekkülünü ispat etmiş oldu. O kartvizitin kendisine uzatılması tam anlamıyla bir imtihandı ve o bu imtihanı başarılı bir şekilde geçti.
Allah dualara icabet edendir. “Ummadığımız yerden rızıklandırırım” ayetinin tecellisini görmüş olduk.
O kartviziti alsaydı neler olabileceğini düşündüm; “Yalancı bir ağlama olduğu kanaatine varırdı. Kartvizitini veren kişi mescid’den çıkınca düşünür ve üçkâğıtçı olduğunu zannedebilirdi. İkinci aramasına cevap vermeyebilirdi. Ya da ona neden Allah’tan istemiyorsun?” derdi. Kartvizit’i alınca o an aldatıldığını zanneder, belki de 5.000 riyali geri isterdi, ama o adam tevekkül imtihanını Allah’ın yardımıyla başarılı bir şekilde verdi…
(Fîkhul Cihad. 258)
 Ebubekir Eren
BİR KISSA BİN ÖĞÜT
Nebevi Hayat Dergisi-10.Sayı Eylül 2013

13 yorum:

  1. Bir çoğu için ne kadar alışılmadık bir tavır,çünkü makam mevki sahibi,nüfuzlu birisi ile tanışıldı mı,o vermese bile bir gün lazım olur diye kartviziti istenir,yedekte tutulur(!)

    "Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah'a güvenip dayansınlar."
    (Al-i imran suresi 160.ayet meali)

    YanıtlaSil
  2. Rabbim beni senden başka kimseye muhtaç etme.amin..

    YanıtlaSil
  3. Er REZZAK.. Sabah namazından sonra kıbleye dönükken ve sağ taraftaki köşeden başlayarak 10 defa ER REZZAK diyoruz. Sonra oranında sağı böylece evin dört köşesinde rızkın bolluğu için yalvarıyoruz..

    YanıtlaSil
  4. Allah'ım'' Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. "amin.

    YanıtlaSil
  5. çok dersler çıkarılası bir yazı. bir gün lazım olur diye saklanan kartvizitler yorumunuza katılmamak mümkün değil.'' Hüküm yalnız Allah'ındır. ben O'na tevekkül ettim. Tevekkül edenler yalnız O'na tevekkül etsinler.'' Yusuf suresi-67.ayet meali

    YanıtlaSil
  6. Rabbim bizi kendinden başkasına muhtaç etmesin.tevekkul sahibi kullarından eylesin. Amiin

    YanıtlaSil
  7. tugba ve kuzusu30 Ekim 2013 14:27

    Selamun aleykum hatice abla sana uzun bi mail attım geldi mi acaba tlfondan yolladım gittiğinden hiç emin degilim ins ulaşmıştır hikaye çok güzel herkes içinde kendine dair biseyler bulabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Tuğbacım,benim mailim,seninkinden daha uzun oldu :)

      Sil
  8. selamun aleykum canim gercekten mukemmel ...Rabbim sade kendine kul olmamasi nasib etsin, gizli ve acik şirkten korusun cumlemizi..Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,bu olayı düşünürken şirk onusu benim de aklıma geldi,telepatiye mesafeler engel değil anlaşılan :)
      çok önemli bir dua gönülden amin diyorum...

      Sil
  9. selamun aleykum canim gercekten mukemmel ...Rabbim sade kendine kul olmamasi nasib etsin, gizli ve acik şirkten korusun cumlemizi..Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  10. Selamun aleykum ve rahmetullah....
    Gercekten hayatta bu sekılde ımanlı olan ınsanların oldugunu bılmek umut verıcı.. gercekten ders alınası bır yasam

    YanıtlaSil
  11. Gercekten ibret verici...dua etmenin gucu badka seyde yok...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur