İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Ekim 2011 Çarşamba

FIRSAT GÜNLERİ

Zilhicce’nin İlk on günü ve mini Ramazan coşkusu
Kur’ân-ı Kerîm’de (Fecr 89/1-5) “Andolsun şafağa, on geceye, çifte ve teke, akıp gittiği vakit geceye! Bunlarda akıl sahibi için yemin yok mu?” buyuran Yüce Rabbimizin, üzerine yemin ettiği “on gece”, güçlü rivayetlere göre, Zilhicce’nin ilk on gecesidir. Bahsedilen on gecenin Ramazan’ın son on günü veya Muharrem’in onuncu gününe (aşure gününe) kadar olan on gün olduğu söylense de genel görüş ve kabul, bu on gün/gecenin, Zilhicce’nin ilk on günü olduğudur. Ayrıca, "Biz Mûsâ ile otuz gün için sözleştik; sonra bu otuz günü, on gün daha ekleyerek kırk güne tamamladık." (A'raf 7/142) âyetindeki on günün de, Zilhicce’nin ilk on günü olduğu söylenmiştir.
Zilhicce’nin ilk on gününde yapılan amellerin diğer günlerden daha faziletli ve Allah’a daha sevgili olduğunu müjdeleyen Allah Rasûlü (s.); Zilhicce’nin ilk dokuz gününde tutulan her bir orucun bir yıllık oruca, “leyali-i aşere: on gece”den birini ihya etmenin de Kadir gecesini ihyaya denk olduğunu söyler.
“Günlerden hiçbiri yoktur ki onlarda yapılan bir iş Zilhicce’nin ilk on gününde yapılan işten daha faziletli ve yüce, Allah’a daha sevgili olsun...” (Tirmizi, Savm 52; Darimi, Savm 52)
“Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan (her bir) oruç, bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek de Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir.” (Tirmizi, Savm 52; İbn Mace, Sıyam 39)
Zilhicce’nin ilk on günü ile ilgili diğer rivayetlerde; Terviye günü ve bilhassa Arefe günü oruç tutmanın faziletine vurgu yapılır. (Arefe, bayramdan önceki; Terviye ise Arefe’den bir önceki gündür. “Arefe”, bilmek, tanımak; “Terviye” ise, sulamak, bol su vermek, bir işi yaparken enine boyuna düşünüp taşınmak demektir.) Peygamberimiz (s.) Arefe gününün fazîletine dair şöyle buyurur:
“Arefe gününden daha çok Allah’ın cehennem ateşinden insanları âzât ettiği bir gün yoktur.” (Müslim, Sıyâm 196)
“Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm 197)
Hafsa (r.anha) annemiz, Peygamberimizin (s.) dört şeyi terk etmediğini söyler: “Aşure günü orucu, Zilhicce'nin on günü orucu, her ay üç gün orucu ve sabahın iki rekât sünneti.” (Râmuzü’l-Ehâdîs, 557/4)
Zilhicce ayının ilk dokuz gününde oruç tutmak tavsiye edilmiştir. Onuncu günü ise Kurban bayramının ilk günüdür. Peygamberimizin (s.) Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmayı sürdürdüğü rivayet edilmiştir. Bu sebeple Zilhicce’nin ilk dokuz günü, yani Kurban bayramından önceki dokuz gün oruç tutmak müstehaptır. Fakat sıkıntıya ve halsizliğe sebep olacağı gerekçesiyle, hacda olanların 9. günü (arefe günü) oruç tutması mekruh görülmüştür.
Bugünlerde tesbih (Sübhanallah), tahmid (Elhamdülillah), tehlil (Lâ ilâhe illallah) ve tekbirin (Allahu ekber) çoğaltılması da tavsiye edilmiştir. İmam Malik’in (Muvatta, Hac 246) rivayet ettiği bir hadiste de, arefe günü dua etmenin ve “Lâ ilâhe illallahu vahdehû lâ şerîke leh : Allah birdir, Ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur.” sözünü tekrarlamanın en faziletli amel olduğu açıklanır. Sahih-i Müslim’de ise (Hac, 436) Arefe günü Allah’ın af ve bağışının çoğaldığı vurgulanır.
Zilhicce’nin ilk on gün ve gecesi ile Arefe gününün faziletine; Zilhicce’nin ilk dokuz gününü oruçlu geçirip gecelerini de ihya etmeye, bu günlerde zikr ve duayı çoğaltmaya dair bu rivayetlerle yetinelim.
İmdi, Van depreminin acısını millet olarak yüreklerimizde hissettiğimiz şu günlerde, gelin dua ve niyazlarımızı yükseltelim; Zilhicce’nin ilk on gününü bir “Mini Ramazan” coşkusuna dönüştürelim ve şu an mübarek diyarlarda bulunan milyonlarca hacımızın telbiyelerine hep birlikte eşlik edelim:
“Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk. İnne’l-hamde ve’n-ni‘mete leke ve’l-mülk. Lâ şerîke lek : Buyur ey Allah’ım, buyur! Buyur, şerîkin yok Sen’in, buyur! Kuşkusuz hamd ve nimet de, mülk de Sen’indir. Sen’in ortağın yoktur.”
Bu mübarek sözleri terennüm ederek tevhid bilincimizi ve Yüce Rabbimize olan teslimiyetimizi tazeleyelim. Yalnız O’nun emrine amâde olduğumuzu, O’ndan başka ilâh tanımadığımızı tekrarlayalım. Arefe günü iyice yükselecek coşkumuzu Kurban Bayramı tekbirleri ile taçlandıralım:
“Allahu ekber, Allahu ekber. Lâ ilâhe illallahu v’Allahu ekber. Allahu ekber ve lilâhi’l-hamd.”
Evet, 28 Ekim Cuma günü, Zilhicce ayı başlıyor. Bu mübarek zaman dilimi, tüm müminler için bulunmaz bir fırsattır. Van depremi bir kez daha gösterdi ki, ölüm her an hepimizin kapısını çalabilir. Öyleyse, bir yandan depremde vefat eden kardeşlerimiz için Rabbimizden mağfiret dilerken, bir yandan da Zilhicce’nin ilk on gününde ibadet hayatımızı daha da yoğunlaştırmaya bakalım. İnşaallah önümüzdeki Cuma gecesinden başlayarak küçük çaplı bir Ramazan havasına girelim. Gündüzlerini oruçla, namazla, infakla, dua ve zikirle geçirip her gecesini de Kadir Gecesi bilelim. Düşüne düşüne Kur’ân-ı Kerim okuyalım ve hayatımızı onun hayat veren ilkelerine göre yaşamaya gayret edelim.

10 yorum:

  1. lutfen kurban cagrisi icin orda acliktan susuzluktan kuruyan akbabalarin yedigi yavrularida yani SOMALI yide hatirlayalim hayatlarinda belki ilk kez sayemizde et yesinler

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim,Somali'nin unutulduğunu zannetmiyorum,bir çok yardım kuruluşu Afrika'nın aç ve fakir insanlarına kurban da dahil yardım götürüyor,
    ama çeçen mücahitlerin Türkiye'de mülteci konumunda olan muhtaç ailelerinden pek kimsenin haberi yok,
    onlardan haberdar mıyız?

    YanıtlaSil
  3. merhaba belliki cok duyarli bir insansiniz tabiki onlarda zor durumdalar ama en azindan acliktan susuzluktan olmuyorlar yardim edenler var copten bile bulma sanslari var afedersiniz ama hayvan diskisi yemek zorunda kalmiyorlar facebokkta somali yazin bakin ne resimler var daglar zor dayanir analar bos goguslerini veriyormus yavrulari avutmak iicn yada colde kampa giderken birini feda ediyorlarmis hemde vahsi hayvanlarin birazdan yiyecegini bile bile ...yarabbim kimseyi aclikla evlatlariyla sinama.beterin beteri vardir sozu sanirim tamda somali icin soylenmis

    YanıtlaSil
  4. Kıymetli kardeşim,isminizi öğrenmek isterdim,

    sizde çok duyarlısınız,yardımlarınızı da istediğiniz yere yapabilirsiniz,bir engel yok,ancak birde Somali gerçeğini şu adresten okuyun derim:

    http://somali.cihadruhu.net/

    facebok'a hiç üye olmadım,kullanmıyorum,burayı bile zaman kaybı olarak görürken Facebok'a zaman ayıramam,
    Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  5. merhaba adim ceyda yaziyi okudum gercekten ilginc bir resim .dogrudur sanki yabancilarin ordaki kitlik umurunda mi birakin yabancilari zengin araplarda ilgilenmiyor.bende okmustum bozuk gida dagitiyorlar yada hic dagitmiyorlarmis ben sadece isin su kismindayim o yavrular doysunda bu kahrolasi hesaplar ne olursa olsun

    YanıtlaSil
  6. Ceyda Hanım, sayfama hoşgeldiniz :)

    O yavrular ve duyarlı insanların yardımları o kahrolası hesaplara alet edilmesin inşaAllah.

    Her zaman beklerim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. sunuda belirteyim sitenizi zaman kaybi gormeyin muhtesem bir site hayatin her alanindan konular var.dun yazdiginiz siteye girdim editorun tavsiyesi adli videoyu seyrettim amerikalilarin yaptiklarini anlatan sizde izledinizmi kanim dondu gercekten gerci tecavuz resimlerini gormustuk ama goruntu dahada fena yapti.Allah yardim etsin dunya seyretti zaten.basarilar dilerim

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ceyda,
    güzel görüşünüz için Rabbim razı olsun(amin),

    güzellikler Rabbimden varsa hatalar nefsimdendir, Rabbim affetsin(amin).

    Bahsettiğiniz siteye büyük oğullarım bakıyor,onların vesilesi ile ben de fırsat bulursam bakıyorum,o videoyu izlemedim ancak Amerika ve avrupanın çirkin yüzünden habersiz değilim,Rabbim onları kendi kazdıkları kuyularda boğsun inşaAllah.

    Biliyorsunuz zaten bu zulmedenler için dünyada haklının hukuku değil,güçlünün hukuku geçerli,ama onların planları varsa Rabbimizinde mutlak kudreti var ve üstün gelecek olanda O'nun(c.c)hükmü.
    En Emin'e emanetsiniz...

    YanıtlaSil
  9. merhaba sunuda paylasayim kaddafinin buyuk hatalari olsada asla o sekil olmeyi haketmiyordu cagri fliminin finansoru ve bir turkiye dostuydu 70 yasinda bir insan nasil o sekil linc edilir ve kimse kinamaz inanilir gibi degil insanlari kiskirtip belkide parayla tutup bakin muslumanlar boyle gaddar mi denmek istiyorlar acaba Allah rahmet eylesin.insallah bir an once muslumanlar birbirine sahip cikar hele o kralliklar sanki altin tahtlarinda uyuyor hepsi.somalide kilerde musluman akbabalar yiyor.niye susuyorlar herkes lal olmus gibi.Allah kravatli akbabalardan korusun.gercekten kanima dokunuyor.tekrar basarilar hayirli gunler dilerim guzel tariflerinizide beklerim)

    YanıtlaSil
  10. Ceydacığım,Kaddafi'nin ölü ele geçirilmesini Amerika istemiş,Amerika ve Batının bir çok gizli sırrıda bu şekilde deşifre olmaktan kurtuldu,bu işi yapanlar kadar onlara bu emri verip ipleri elinde tutanlar daha da büyük suçlu.
    Ne kadar zalim olursa olsun bu şekilde ölmemesi gerekiyordu.

    Müslüman böyledir işte,nerede zulüm varsa onunla dertlenir,zalime bile zulümü haklı görmez,
    Rabbim bu bilincimizi hiç kaybettirmesin,şu mübarek günleri İslam aleminin yeniden dirilip tek vücut olmasına ve aslına rücu etmesine vesile kılsın,bizleri kurban şuuruna erdirsin(amin).

    Allah'a emanetsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur